跳至

首頁

尾頁

民房

急問: 鏡湖產檢

昨日去鏡湖產檢,因為已29週,所以去第二門'趁'(免費麻).
個醫生話第一次係第二門'趁'產檢,要做陰道分泌檢查.
佢囉D分泌時,整到我好痛,即刻叫左出來.:-(
後來返屋企後,每次小便就勁痛,宜且仲有少少血(粉紅色)
宜家估有.
我估可能整"酸"左內邊,我好驚,應該點做好?

別墅

Re: 急問: 鏡湖產檢

fifisaisai,

我勸你而家即刻打電話約鏡湖第一門診(今日只開上午),比錢check

民房

Siao,

Thank you!
我頭先打去book,已經唔可以揀醫生,所以決定唔去,
繼續觀察下,聽日返HK先算.
以前去第一門診,因為唔知邊個醫生好,次次都無揀醫生,不過,我會記住呢3個醫生個名,下次去第一門診一定淨梯佢地.

我想問下係邊到生好?山頂定鏡湖?
我宜家兩邊都梯緊,仲係15/16.

大宅

可大可小呀,快d睇e生啦﹗

別墅

同意ar~ 唔好等 快d睇e生

男爵府

我鐘意山頂,我覺得d助產士比效專業d,同埋可以同bb有好colse接觸,可能我鐘意湊bb

大宅

fifisaisai,
快D去睇急診啦,見紅可大可小架
仲有D姑娘咁吾小心架,攞陰道分泌吾係要醫生做架咩 ?-(

複式洋房

我就覺得鏡湖唔好,郁d就比佢嚇餐死,又話你有問題,又話留e最好,其實就冇事。

民房

我係香港check左啦,醫生話冇事,安心晒.

我都覺得鏡湖好小事化大.
個日我29週,BB未轉頭,佢地就已經覺得好大問題.

不過,鏡湖是全female醫生,呢樣我幾鍾意.
山頂係唔係會有男醫生接生?

伯爵府

其實反而有好多男e生仲細心wo,好似山頂有個男護士,超好人呀

大宅

bala~超好人定係超靚仔呀~ :mrgreen:
8個月囉!

伯爵府

shakiebinokay 寫道:

係好人呀我老公都話佢好人....

大宅

~~~~~~~~~~~~~~~係咩!? kekekeke~
8個月囉!

男爵府

BABALALA 寫道:
[quote]

係好人呀我老公都話佢好人....[/quote]

shakiebinokay
你真了解bala

男爵府

fifisaisai
冇所謂啦!你痛到cc下都唔理得佢係男定係女囉
其實山頂d男醫生都好細心架!若果係男醫生幫你睇,一定會有個女護士在場架,你放心啦 :mrgreen: ,同埋山頂d醫生都好識得安慰人架,唔似鏡湖囉~
我試過36週時食錯野個肚痛,去鏡湖睇急診,個護士好好心咁call個婦產科“吳x慧”落來睇,點知佢落到來話鬼我邊個叫你睇我架!d態度超差 ,從此我都唔想去鏡湖睇!
仲有呀!據我所知鏡湖第二門診d醫生全部都係冇經驗,剛剛畢業o個d來架!俾佢o地睇隨時嚇親
sorry好似講左好多咁添 :mrgreen:

大宅

macaogirl 寫道:
[quote]
BABALALA 寫道:
[quote]

係好人呀我老公都話佢好人....[/quote]

你真了解bala[/quote]
hehe~傾左咁耐計,仲唔知佢係咩人咩!?
8個月囉!

大宅

唔係掛?﹗咁我仲去唔去好呀.....................?

男爵府

男爵府

余小豬媽媽
咁你又唔駛咁驚!你唔放心可以俾d $ 去睇下第一門診既崔醫生,唐醫生,同埋劉醫生囉!記住千祁咪睇“歐x湘”我同事俾佢嚇餐c

大宅

咁點講都係俾錢既一定好d既,但係好似檢一檢差不多成千架喎,係唔係呀?

首頁

尾頁

跳至