嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

今朝同亞b去游水,返回更衣室發覺佢口唇變紫.是否D水太凍?

今日時晴時陰,已經同佢穿了保護衣,淨係在bb池玩了半粒鐘,返回更衣室發覺佢口唇變紫,同吽吽地,即刻快手同佢玩衫出去,好彩數分鐘後慢慢變回紅,你們有冇試過?

子爵府

Re: 今朝同亞b去游水,返回更衣室發覺佢口唇變紫.是否D水太凍?

通常我會帶埋浴袍俾佢上水時著,同埋好好天至去,寧願曬好過凍親,上水後同佢用曖少少o既水沖身。

男爵府

Re: 今朝同亞b去游水,返回更衣室發覺佢口唇變紫.是否D水太凍?

應該係太凍啦! 妳下次可以試吓, 帶個暖壺仔, 入定d熱飲(eg 熱朱古力), 或者開支奶比佢飲, 總之係熱飲, 咁會好好多架, 再用熱水沖返暖個身, 就唔怕會冷到。

照計保暖泳衣咁厚身應該有效, 會唔會件衫有鬆呀, 要有d 'cool'身先work架。 我地上星期去遊船河, d海水好鬼凍, 阿女著果件保暖泳衣好頂得吓喎!!
我的家有個馬桶, 馬桶裡有隻馬騮

大宅

其實所謂保暖衣, 我地大人根本好難知道效果, 我覺得小朋友濕咗身玩好易冷親, 我情願只比泳褲, 一上水即用毛巾抺乾著件衫仔重好, 不過如果去沙灘就一定會著埋件保暖衣, 怕佢曬傷膞頭仔, 好痛ga :-( :-(

大宅

今日得27度 唔適合同bb去游水 就算再熱 我都會同bb 游暖水 今次好彩無事 bb好易冷親變肺炎
bb 5月 出世la    http:///album.php?op=album&mid=184776&folderid=1653864&u=0]入黎睇下la

大宅

thanks for all the replies, I'll take your suggestion next time.

首頁

尾頁

跳至