親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2018復活節勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 睛靈勳章

又係蠢豬媽來請教問題話說我同老公兩個都係N年唔去大陸ge人。普通話又係有限公司。今次慘la。想陪豬囡去長隆玩。點去自由行 ok嗎?定要參加旅行社。頭都大。點好 大家俾D意見

禁止訪問

回覆:點樣去長隆

珍珠宮

2018復活節勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 睛靈勳章

引用:去旅行社買自由行package,包車、zoo入場or

原帖由 heichunmum 於 13-03-06 發表
去旅行社買自由行package,包車、zoo入場or馬戲,酒店一晚,then坐直通bus or船上廣州,直到長隆,然後自己 ...
thx 如果三日兩夜有無。老公話想慢慢玩齊D。 一年都去唔到一次ge人

大宅

回覆:麥兜媽 的帖子

其實自由行都好方便、我上次一家3囗去 1:中港城搭船(坐船比較快小朋友冇咁辛苦)---番禺莲花港(蓮花港專車去酒店)……祈福酒店(酒店在网上訂2晚包早餐)酒店有長隆飛買、酒店附近有条祈福食街吃野都好方便、day2:去睇大馬戲&晚上白虎餐廳自助餐 day3: 野生動物世界……如果時間逼D可以早小小去左睇動物到晚上睇大馬戲都O(不過的确好趕、因動物園好大一個下昼未必行曬)

珍珠宮

引用:其實自由行都好方便、我上次一家3囗去+1:

原帖由 kinki-lam 於 13-03-07 發表
其實自由行都好方便、我上次一家3囗去 1:中港城搭船(坐船比較快小朋友冇咁辛苦)---番禺莲花港(蓮花港專 ...
thx。祈福酒店近唔近長隆 兩條友驚青D仲拖住個囡。問多少少。

大宅

回覆 kinki-lam 的帖子

我上次喺長隆返香港,搭的士去蓮花港都好遠架

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+kinki-lam+於+13-03-07+發表

禁止訪問

大宅

回覆:麥兜媽 的帖子

都吾遠、酒店會幫你call車3個字左右到長隆

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆:點樣去長隆

我都係怕怕大陸的,上次去就買package,直接住長隆,行去睇馬戲坐shuttle去動物園,好方便

男爵府

回覆 poloking 的帖子

咁交通?坐船定車?係邊度買套票?

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

引用:回覆+poloking+的帖子 咁交通?坐船定車?係

原帖由 amon28 於 13-03-11 發表
回覆 poloking 的帖子

咁交通?坐船定車?係邊度買套票?
我上次係中旅買package, 可選坐船/車,我地就坐船去到碼頭跟住上shuttle bus去長隆酒店,買package時買埋景點門票,去到好似要係酒店換動物園既入場券,同埋係酒店book定shuttle bus留位返出碼頭;馬戲就係酒店附近,行過去就得;來回動物園就坐酒店shuttle bus....好方便

子爵府

引用:Quote:原帖由+amon28+於+13-03-11+發表回覆

原帖由 poloking 於 13-03-11 發表
我上次係中旅買package, 可選坐船/車,我地就坐船去到碼頭跟住上shuttle bus去長隆酒店,買package時買埋 ...
你幾時去架?住邊間酒店?幾錢呀? thx

伯爵府

請問坐直通巴去長隆要幾耐呢?
You will never walk alone

禁止訪問

公爵府

2024年龍年勳章

中旅社有車飛賣!

子爵府

引用:其實自由行都好方便、我上次一家3囗去+1:

原帖由 kinki-lam 於 13-03-07 發表
其實自由行都好方便、我上次一家3囗去 1:中港城搭船(坐船比較快小朋友冇咁辛苦)---番禺莲花港(蓮花港專 ...
請問坐船坐幾耐

大宅

船好似系1個鐘50分鐘左右,我買左到順德港的package, 3.31出發,4.1返
2大1細 @ $4200 (來回船飛+2大早餐+2大動物園+2大馬戲+1晚狩獵房)

複式洋房

引用:Quote:原帖由+amon28+於+13-03-11+發表回覆

原帖由 poloking 於 13-03-11 發表
我上次係中旅買package, 可選坐船/車,我地就坐船去到碼頭跟住上shuttle bus去長隆酒店,買package時買埋 ...
我都買中旅社package,我揀搭直通巴,香港上車,長隆落車,直接d,因為第一次帶亞b,我都驚轉太多車船,會俾人搶仔,上車即瞓,去到就有精神玩,2日1夜住長隆酒店狩獵房,只玩馬戲團同動物園,hea 得黎亞b仲有時間返房瞓下覺,包埋正自助早餐,一路睇住白虎一路食

子爵府

引用:Quote:原帖由+poloking+於+13-03-11+發表我

原帖由 daisycpy 於 13-03-19 發表
我都買中旅社package,我揀搭直通巴,香港上車,長隆落車,直接d,因為第一次帶亞b,我都驚轉太多車船,會俾 ...
你幾時去?幾錢呀?thx

首頁

尾頁

跳至