親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2023年兔年勳章 BB防敏心得分享勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投

預備3月尾去新加坡, 老公, 歲半b, 我同奶奶, 請問坐jetasia好嗎?因為新航及国泰無晒位.
仲有, 請問住v hotel lavender ok嗎?衞生程度可以嗎?

我們只玩三曰兩夜

公爵府

yitaihop 發表於 13-3-11 08:15
預備3月尾去新加坡, 老公, 歲半b, 我同奶奶, 請問坐jetasia好嗎?因為新航及国泰無晒位.
仲有, 請問住v hot ...
V Hotel 應該 ok,阿仔跟學校去住過,我同佢 FaceTime,睇過佢間房,都 ok,而且好近 MRT,出入都方便

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:singapore

V hotel ok呀,交通方便,乾淨,只係細D,同埋唔好住電梯口,因為會嘈,攞房時同佢講唔好近電梯。

同埋沖涼得花灑,你小朋友可以淋浴嗎?

男爵府

2023年兔年勳章 BB防敏心得分享勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投

引用:V+hotel+ok呀,交通方便,乾淨,只係細D,

原帖由 yuyu.c 於 13-03-11 發表
V hotel ok呀,交通方便,乾淨,只係細D,同埋唔好住電梯口,因為會嘈,攞房時同佢講唔好近電梯。

同埋沖 ...
thanks. may i know if it is good to travel jetasia

珍珠宮

BK Milk勳章

Jetstar ok, low cost carrier, 冇野食的... 其他ok

V hotel 好細架喎, 你3大1小會book 3人房嗎? 2人房未必ok架

水晶宮

引用:Quote:原帖由+yuyu.c+於+13-03-11+發表V+ho

原帖由 yitaihop 於 13-03-11 發表
thanks. may i know if it is good to travel jetasia
Jetasia我未坐過,所以唔清楚。

水晶宮

引用:Jetstar+ok,+low+cost+carrier,+冇野食的..

原帖由 ccyin 於 13-03-11 發表
Jetstar ok, low cost carrier, 冇野食的... 其他ok

V hotel 好細架喎, 你3大1小會book 3人房嗎? 2人房未 ...
3個大人,2人房一定唔得。

伯爵府

請問自己上網book酒店及機票,同去旅行社買package有何分別? 旅行社係咪會收charge? 幾多? 因我唔太識自己攪,又唔知坐咩機好?咩機咩機有咩分別又唔識,好似好煩咁,同埋在網上訂左又要去邊取機票呢?

男爵府

睛靈勳章

yuyu.c & ccyin

想問下你地2位係唔係去完呢? v hotel 附近有無地方吃早餐?

男爵府

回覆:sn0629 的帖子

自己攪我覺得一D都吾煩,搵到平野仲好開心

水晶宮

引用:yuyu.c+&+ccyin想問下你地2位係唔係去完呢?

原帖由 WinkyLee 於 13-03-11 發表

想問下你地2位係唔係去完呢? v hotel 附近有無地方吃早餐?
係呀去完啦,附近只有一個小food court 同埋Wendy\'s 。

男爵府

回覆:sn0629 的帖子

上網訂完機票後,會係email收到e ticket, print 出來就得,勁方便!

伯爵府

引用:自己攪我覺得一D都吾煩,搵到平野仲好開心

原帖由 Hei3705 於 13-03-11 發表
自己攪我覺得一D都吾煩,搵到平野仲好開心
教下路得嗎?有冇速成班

水晶宮

引用:請問自己上網book酒店及機票,同去旅行社買

原帖由 sn0629 於 13-03-11 發表
請問自己上網book酒店及機票,同去旅行社買package有何分別? 旅行社係咪會收charge? 幾多? 因我唔太識自 ...
旅行社會收旺季附加費,如果自己攪其實唔太煩,不過要有心機捕下平機票同酒店。買到平嘢時真係幾開心架。

伯爵府

引用:上網訂完機票後,會係email收到e+ticket,+p

原帖由 Hei3705 於 13-03-11 發表
上網訂完機票後,會係email收到e ticket, print 出來就得,勁方便!
咁點知班機有冇飛機餐?

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

yuyu.c 發表於 13-3-11 10:55
係呀去完啦,附近只有一個小food court 同埋Wendy\'s 。

WENDY 8 點開左未呀?

伯爵府

BK Milk勳章

Jet star 飛機餐要另外俾錢,寄艙同手提行李超重要俾錢

珍珠宮

BK Milk勳章

WinkyLee 發表於 13-3-11 10:46

我未去架, 上次去都係住CHINA TOWN 果到同文華酒店... V Hotel冇住過, 原先都有考慮訂, 但我朋友上幾個月住過, 話細, 唔夠2大2小住, 想住好d就要upgrade, 咁upgrade個價就等於我訂Carlton, 所以就揀後者

但以我所知V Hotel都好方便, 附近有野食, 又有MRT

男爵府

睛靈勳章

sn0629 發表於 13-3-11 10:40
請問自己上網book酒店及機票,同去旅行社買package有何分別? 旅行社係咪會收charge? 幾多? 因我唔太識自 ...

其實, 如果你覺得煩又無時間便找番旅行社, 自己一手一腳係麻煩些, 但由計劃行情, 住, 飛機都係自己找, 份滿足感係找唔到. 我都花了不少時間去plan行情.

我很少跟團(只跟過3次去韓國, 泰國, 北京).

未生b時, 我同老公自己去了很多地方, 有歐洲, 東歐, 地中海, 澳洲, 美國, 日本, 台灣, 全部都係自己plan, 最多日是去了24天,咁你認為我去呢d國家, 會唔會重困難, 複雜???

水晶宮

引用:Quote:yuyu.c+發表於+13-3-11+10:55+係呀去

原帖由 crystalpui 於 13-03-11 發表
WENDY 8 點開左未呀?
開佐,我個囝朝朝要我同佢食熱香餅,都好味既

首頁

尾頁

跳至