跳至

首頁

尾頁

大宅

大家開始留意幼稚園未?

我去睇完2月媽媽會, 佢地好pro 好勁.
有心儀幼稚園就要去遞form 做waiting.
你地點睇?
有咩好介紹?
我家住鑽石山, 好似得1間靈糧睇得下,
或者去九龍城就多選擇.

洋房

Re: 大家開始留意幼稚園未?

遞form 做waiting?? 5 months old jar bor.

i'm living in siu sai wan, any good kindergarden on hk island??
該用戶已被刪除

大宅

我朋友住荃灣, 個女1歲拿表去做waiting, 個老師話冇位啦! 人地係大住肚就wait 啦喎!所以佢遲左, 叫我咪學佢咁.
佢係報救世軍幼稚園, 係荃灣區算出名, 所以多人wait.
其實我未識分學校性質, 應該係私人或津貼, 我估呢d屬於津貼學校就要早去排隊.
所以要開個tropic等有小朋友返緊幼稚園媽咪入來傾下.
我真係冇idea, 遊戲點玩都未知, 人地已經話去遞表啦! 有冇媽咪指教下 等我地咪咁執輸.
thank you very much.

大宅

cfu 寫道:
遞form 做waiting?? 5 months old jar bor.

i'm living in siu sai wan, any good kindergarden on hk island??

cfu,
聽聞太古維多利亞幾好, 有n1, 咁你就唔洗煩k1, 免除interview 等消息, 可以尤先入讀.

等待驗證會員

其實真係有d 誇張, 我朋友係西區住, 佢同佢個仔係1歲前已經報左victoria, 但係都係waitlist..... wait 到佢而家讀k2都無位.....
您地可以即管打電話去心儀學校問.... 要唔要waitlist...
我就唔駛煩..
亞仔讀邊間, 亞妹就去邊間.....

大宅

I call Causeway Bay Victoria today. She said they accept applicants of baby born in 2004 for next year K1 only. There is no waitlist longer than 1 year.

大宅

我都係住鑽石山架,想問下保良局好唔好呢??? 因為我諗住可以直升上小學同中學嘛.

大宅

ykbb,

我都係住係鑽石山喎! 如果揀就腳會係靈糧囉.
唔怕煩坐校車就去九龍塘, 多選擇.

禁止訪問

大宅

RiceBear 寫道:
我住香港仔, 都已經寄左申請表去救世軍幼兒園, 佢地accept幾個月大既bb申請. 不過問過其他附近既幼兒園, 就話未駛咁快入form, 起碼過左1歲先.

咁唔通只有救世軍先接受<預早申請>, 我朋友都係荃灣救世軍喎.

複式洋房

My friend told me LAN NAN in stubb road is good.
They have their own school and the teacher are very nice .
Victoria are a little bit comerical and the book is difficult that LAN NAN.
Depant on what do u want your son be.

伯爵府

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

我個女會返保良局幼稚園 !
但都有留意 d 佢話係"國際" 的幼稚園囉.

大宅

我都諗住俾囡囡返保良局,但唔知好唔好呢??

伯爵府

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

元朗間保良局好評如潮,其他的就唔知了 !

大宅

DO YOU KNOW ANY GOOD KINDERGARDEN IN SHATIN OR TAI WAI?

複式洋房

請問有冇人知道官塘, 九龍塘和沙田的較優資的幼稚園 原本諗住差唔多1歲先至留意, 聽完你哋噤講, 依傢就會留意

首頁

尾頁

跳至