爸爸專區

跳至

首頁

尾頁

男爵府

趣教勳章 叻叻勳章

引用:回覆+BENL0303+的帖子 佢係我姨丈,不過已

原帖由 goodsnooky 於 13-03-12 發表
回覆 BENL0303 的帖子

佢係我姨丈,不過已經離婚。當時我9歲,佢係我游水教練,仲未係我姨丈, 但每次我游 ...
你仍然可以結婚生兒育女,又已有個家庭,比起那個人,你已經走出來,你既然可做的合法事情咁少,反而不應再跟進這人了

別墅

人在做天在看,一念天堂,一念地獄,能放下就放下,退一步海闊天高。

Hi-Fi  agree..  發表於 13-3-31 01:35
BENL0303  題外話: the photo, if it is your kid, the baby so lovely   發表於 13-3-12 16:50

男爵府

回覆:goodsnooky 的帖子

敬配你勇敢地面對同說出來,你現在活得好便足以證明你有能力走出陰霾,雖然我地局外人勸你一句放下同原諒好容易,但在你來說,相信絕對不是易事!

敢問一句,太太知道此事嗎?嘗試向她表白,相信她必會支持你正面面對的!

我雖然唔信神,但我信有報應架!

珍珠宮

回覆 Prairie 的帖子

太太0係我未結婚前已經知道呢件事,好多謝佢10年來對我不離不棄,我地信神,但有時我都會有懷疑,點解佢仲未有報應,其實我心中有答案,答案就係: He will eventually face God's final judgment.

子爵府

引用:回覆+Prairie+的帖子 太太0係我未結婚前已

原帖由 goodsnooky 於 13-03-12 發表
回覆 Prairie 的帖子

太太0係我未結婚前已經知道呢件事,好多謝佢10年來對我不離不棄,我地信神,但有時我 ...
若然未報,時辰未到!!!放心啦,天有眼既,
佢而家都折墮啦,都成20年前啦,最重要係你而家要調整心態,加油!

男爵府

Nice to hear that!

別墅

回覆 fun9898 的帖子

Many tks. yes, he's my 9-month baby.

大宅

大丈夫做事要光明正大, 報仇亦應該要親力親為; 我會建議你係合法情況之下約佢單挑, 最好可以簽下生死狀, 一係你打死佢, 一係佢打死你, 呢個仇就可以了結.

若果你怕死, 又怕事, 又有牽掛; 那就最好忘記呢個仇恨, 好好生活吧!

伯爵府

有時死未必係最好既報應, 可能上天要佢留響世上受盡各種折磨呢? 有因必有果

大宅

是福不是禍。。。是禍躲不過!!!
你同佢鬥長命先睇到個下場㗎麻!!

你當年已比佢影響過你生活及情緒,
唔好再中計。。。行返自己原來個條
好路啦,唔好再比佢影響到。。一d 都唔值得!!!你係屬於太太及兩位女女㗎!!你要記住你唔係一個人。。要顧及她們呀!!!!

goodsnooky  Thanks for your encouragement.  By the way, I have two sons, not two daughters.  發表於 13-3-26 18:03

公爵府

goodsnooky 發表於 13-3-11 21:22
呢個踐人哩埋o係大陸20年, 終於知道佢住邊。

Options:
4. 放長雙眼睇住佢收尾兩年點折墮。壞人有天收,唔值得為佢做犯法嘅事,累自己同家人付上代價

goodsnooky  I think this is my preferred option!  發表於 13-3-29 12:01

水晶宮

玩具勳章

係lor
你e家無事=ok, 等佢死
如果e家因為佢,而你又一身麻煩 就5值la
我要正能量!

珍珠宮

goodsnooky 發表於 13-3-11 21:29
20幾年前警察話證據不足,宜家報警唔係可行辦法。

請問事發在香港嗎?

佢係咪只係非禮, 而無性行為, 所以話證據不足?

首頁

尾頁

跳至