2013年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

I have booked there too.

Read this blogger's experience. FYI http://blog.yahoo.com/_RLZOBWOA5 ... F%E7%94%A2%E8%A8%98

複式洋房

我上胎O係法國生, 呢胎都係, 已經交咗訂金LU

複式洋房

回覆 Koalayanyan610 的帖子

我都係法國竹生, 我都想知, 同埋一早比左按金啦...指定要一至五六至九交

大宅

回覆 stephanieling 的帖子

Me too, St. Teressa!!!!!

複式洋房

我10月會響法國生~

複式洋房

唔會真係爸爸唔可以接觸個bb嗎果幾日??

洋房

My son was born in St Teresa 2
Actually no parental time with baby.
D產房姑娘都好nice,但係法国的聽力學家姓何的態度差極不專業
小兒在医院有join聽力screening,但不合格要出院再回東4找聽力學家做
諗番起真係一肚氣
比成2千蚊竟被一個惡形惡相行為粗魯的女士對待
又不專業不立即講解測驗結果
問野又唔答
So please dont join their hearing sceening program
As heard that even public hospitals provide better service

洋房

對某私家醫院的聽力服務不吐不快
http://www.edu-kingdom.com/forum ... ead&tid=2460509

別墅

我上胎係法國生,今胎都係, 已經交咗訂金. 上一胎生既時候好多雙非, 教母乳D 姑娘好惡, 希望今次會好D.

大宅

回覆 marveljourney 的帖子

我都交左按金,未知揀3人定6人房好,希望d姑娘唔會態度差啦,俾咁多錢住私家,有咁既對待真係唔得!

複式洋房

你地參加左法國的產前講座未?有無用? 多唔多禮品呢?
要連上5個星期六...仲諗緊

大宅

回覆:打算法國生的媽媽

After deposit, 有乜要做? when to choose 3 人/6人房?dr.會幫我book date 嗎?(如開刀)

大宅

dulubb 發表於 13-7-4 20:17
After deposit, 有乜要做? when to choose 3 人/6人房?dr.會幫我book date 嗎?(如開刀)

...

要同醫生夾開刀日子同時間,因為醫生要同你BOOK手術室
3人房 OR 6人房就入院時候至選擇,視乎佢地有無房
如果要雙人房或者單人房,就要入院前2-4星期,叫醫生幫你留房,到入院時再睇下有無房

大宅

回覆:Koalayanyan610 的帖子

Thxx!

大宅

回覆:打算法國生的媽媽

你地book 咗曰子未?(開刀)

別墅

回覆 謝寶寶 的帖子

if don't join St Teressa's screening test, where we can do the Hearing screening test??

洋房

回覆 caca316 的帖子

Actually MCHC will provide hearing screening for all HK neonatal
If you want to do it in private sector, you can go to any private hearing centres such as Widew, Phonak, Oticon and also other private hospitals like Union, Baptist, Adventist etc.

But dont join the hearing screening service at St. Teresa Hospital as the clinician called Miss HO SHUN YEE is super super rude and impolite and not so professional

複式洋房

我係10月尾去法國醫院開刀的, 一早已經落左訂, 會選擇夜晚12點入院第二朝8點生.

民房

i will....mid-Oct, 2013

大宅

引用:我係10月尾去法國醫院開刀的,+一早已經落左

原帖由 bryant7a 於 13-08-27 發表
我係10月尾去法國醫院開刀的, 一早已經落左訂, 會選擇夜晚12點入院第二朝8點生. ...
Me too at 8am. Confirmed for On oct 21

首頁

尾頁

跳至