自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆:理工大學驗眼中心

兩間都驗過,以小朋友4歲計(沙田要4歲以上),我覺得沙田pro d

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

引用:兩間都驗過,以小朋友4歲計(沙田要4歲以上

原帖由 yuki8484 於 13-04-07 發表
兩間都驗過,以小朋友4歲計(沙田要4歲以上),我覺得沙田pro d
今日問沙田,星期六驗要排到七月先有位

男爵府

引用:Quote:原帖由+yuki8484+於+13-04-07+發表兩

原帖由 marcoli8 於 13-04-07 發表
今日問沙田,星期六驗要排到七月先有位
咁誇張,上次約沙田星期日2星期就比到期我喇

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由+marcoli8+於+13-04-07+發表今

我都覺誇張呀!佢地話星期六太多人book了!唔知有冇得快d. 唔使等到七月!

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:其實係理大驗同係眼鏡舖驗有什麼不同+?+眼

原帖由 oasis18 於 13-04-06 發表
其實係理大驗同係眼鏡舖驗有什麼不同 ? 眼鏡舖是不是免費驗, 然後可順便配眼鏡 ? ...
當然唔同喇。
眼鏡舖喺你覺得有近視,先去驗順便配埋。
但 poly vision 喺check 眼睛裡面,會放瞳孔,眼底等,仔細好多。是兩樣嘢.

小朋友識認讀已可以去驗,早啲驗會知道眼底有冇事。 我兩小朋友都有去poly vision, 而家方便好多,有分店, 我仔之前去理大麻煩(香港去尖咀)。

伯爵府

回覆:cathy29 的帖子

冇分別, 都喺理工嘅。
嗰道都可以配埋眼鏡, 但我不知價錢差幾遠與街眼鐘舖。
我兩小朋友慶幸未駛配,視力正常(仔12歲,女6歲)。

大宅

玩具勳章 畀面勳章

我個女K1 開始去理工驗眼,半年OR 1年一次,1個月前BOOK 都BOOK 到星期六WO~ 我次次都係星期六去。

伯爵府

引用:Quote:原帖由+marcoli8+於+13-04-07+發表今

請問沙田係咪即係poly vision ? 係沙田邊度,有冇電話?

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:冇分別,+都喺理工嘅。 嗰道都可以配埋眼鏡

原帖由 pooh仔 於 13-04-07 發表
冇分別, 都喺理工嘅。
嗰道都可以配埋眼鏡, 但我不知價錢差幾遠與街眼鐘舖。
我兩小朋友慶幸未駛配,視力 ...
Poly vision 貴架,框 $300 up , Len $580 up >> 加埋驗眼$400 ( 2012 nov ),預 budget $1200 以上

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+yuki8484+於+13-04-07+發表咁

原帖由 1mocha 於 13-04-08 發表
請問沙田係咪即係poly vision ? 係沙田邊度,有冇電話?
上 Yahoo search la , 問下平日 5:30 , 6:00 有冇位,會比 weekend 快 d

珍珠宮

虎到金來勳章

pooh仔 發表於 13-4-7 13:28
當然唔同喇。
眼鏡舖喺你覺得有近視,先去驗順便配埋。
但 poly vision 喺check 眼睛裡面,會放瞳孔,眼底 ...
哦, 原來不同的, 請問政府的健康中心驗眼是否同理大一樣, 驗左政府話有散光, 要配眼鏡, 駛唔駛去理大驗多次兼配眼鏡 ?

伯爵府

引用:Quote:pooh仔+發表於+13-4-7+13:28+當然唔

原帖由 oasis18 於 13-04-08 發表
哦, 原來不同的, 請問政府的健康中心驗眼是否同理大一樣, 驗左政府話有散光, 要配眼鏡, 駛唔駛去理大驗多次 ...
其實都不用, 除非你想仔細check眼睛有冇其他裡面問題, 如不用, 就無謂駛多幾舊水, 聽這裡有jm滙報, polyvision配眼鏡喺貴㗎。

伯爵府

chickenwing2006 發表於 13-4-8 00:49
上 Yahoo search la , 問下平日 5:30 , 6:00 有冇位,會比 weekend 快 d

...

新界沙田白鶴汀街10-18號新城市商業大廈606-607室
電話 : 2153-9660 傳真 : 2153-9662

珍珠宮

虎到金來勳章

pooh仔 發表於 13-4-8 13:08
其實都不用, 除非你想仔細check眼睛有冇其他裡面問題, 如不用, 就無謂駛多幾舊水, 聽這裡有jm滙報, po ...

唔該晒, 請問88配眼鏡ok嗎 ?

禁止發言

男爵府

你哋喺唔喺每次都放大瞳孔

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:Quote:marcoli8+發表於+13-4-7+13:15+我都

原帖由 HY2007 於 13-04-09 發表
小朋友係咪讀幼稚園?
可以平日放學後去呀,我約平日下午2點,等3日就有得驗,對眼好重要,唔好等7月喇!
...

同意 Weekday 放學去 la , 我囡小一好彩早去一 check 已有 100,125 近視

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:你哋喺唔喺每次都放大瞳孔

原帖由 amymail 於 13-04-09 發表
你哋喺唔喺每次都放大瞳孔
我 K3 , 小一倆次有放,下次半年後打算唔放, 已 confirm 有近視,唔再滴 lur $200 又平 d

大宅

其實你地有冇人試過喺polyvision驗完眼, 拿了報告出去其他眼鏡店配眼鏡?

公爵府

畀面勳章

回覆 坤囡囡 的帖子

我女係R, 最着數咪配鏡間鋪,行入去,佢咩都唔洗驗就配眼鏡!

首頁

尾頁

跳至