自由報料

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

引用:我上個月去驗眼收$400,而家收$500?

原帖由 baby33 於 13-04-05 發表
我上個月去驗眼收$400,而家收$500?
我個仔幾年前喺大學嗰間驗都已經$500囉,你邊間呀?

侯爵府

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

回覆:理工大學驗眼中心

原來沙田都有,咁對我方便啲

侯爵府

請問尖沙咀驗ok嗎? 是理工內驗? 有無電話? thx

大宅

wyeth冷知識勳章

其實Polyvision同理工大學驗眼中心係咪唔同?我search過d website 都唔同.
我剛剛同阿仔book咗大學驗眼.希望快d有位.

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我細囝都book咗下星期三去理大驗眼,希望一切正常啦!

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我囝上星期理大驗完初頭話視力非常好冇近視,點知再深入驗原來有成300度遠视

大宅

回覆:Minatabo03 的帖子

我自己同仔都係尖沙咀check, 好詳細

侯爵府

引用:我自己同仔都係尖沙咀check,+好詳細+

原帖由 carvy 於 13-04-11 發表
我自己同仔都係尖沙咀check, 好詳細
thx ar. 一陣book先

大宅

Minatabo03 發表於 13-4-11 12:50
thx ar. 一陣book先

I hv made an appointed in Dec for this year~~

大宅

回覆:carvy 的帖子

我去咗沙田理大同4歲女做checking!大約用咗1.5hrs $400!

大宅

mshk2007 發表於 13-4-5 14:46
半年前曾經打電話給理工大學驗眼中心, 想預約給小朋友驗眼;當時只讓留電話,卻一直等不到回复,就自行去了 ...

我帶小朋友去沙田理大睇的!問清楚晒中心嗰啲一定係註冊視光師黎既!而理大入面邊嗰啲會係學生黎既!$400 !1-1.5鐘左右

盲人輔導會好似$200左右,有朋友去嗰度check開的,都話ok!
但時間難book d!宜家book可能要出年先有得睇!

大宅

qoo_pooh 發表於 13-4-9 12:23
滴完藥水會睇野矇, 所以最好唔好返學
同埋唔好望强光!

男爵府

回覆:mshk2007 的帖子

視光師有分第一部份同第四部份,如果係第一部份既視光師全部都係poly畢業架,所以根本地點唔重要,你要問佢地係邊部份就冇問題,即使一啲街舖都好多係第一部份,第四部份果啲通常年纪較大,唔可以check 隱形眼鏡同埋唔係理工畢業咋嘛

侯爵府

引用:其實Polyvision同理工大學驗眼中心係咪唔同

原帖由 kathy貓 於 13-04-10 發表
其實Polyvision同理工大學驗眼中心係咪唔同?我search過d website 都唔同.
我剛剛同阿仔book咗大學驗眼.希望 ...
有無人兩間都去過? 兩間邊間好的?

男爵府

我仔兩間都驗過
理大護眼polyvision $400
理工大學視光學系$500 (視光師驗)

個人經驗係理工大學視光學系比較好
理工大學視光學系的視光師有方法引我仔配合佢
驗得仔細好多
相反理大護眼的視光師比較求其(我去旺角)

我最初是去理大護眼驗的,但覺得求其
於是排理光大學視光學系,又好好彩有人cancel booking,佢又肯俾我仔即刻補上(可能因我仔有外斜視,佢所以肯俾我即刻補上,只係等左兩個星期就有位)

首頁

尾頁

跳至