自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

我在bk 找了個很差的裝修師父!

先前在bk 看到有人介紹裝修師父, 李志明(明哥) tel : 9577510x, 說他手工好, 很有交帶, 價錢老實, 我找他報價後也考慮了近一個月才落實給他做, 因為那段時間在bk 和其他要找裝修師父的媽咪chat 過, 知道bk 原來很多媽咪也找過呢位明哥幫手, 以為真係可信, 但給他開工後, 覺得他得把聲, 好多野都唔識, 工程好似只係靠同佢一起開工的妺夫做, 我成日收到管理處投訴, 如果一位有經驗的師父, 在工序上跟本不應這樣混亂, 因他的疏忽而令我多付的裝修費, 也沒和他計, 到了後期, 他完了9成工作, 便要求我付清尾數, 還很強調他不會走佬, 但一比$後便出事, 過了兩星期後, 他也不能把手尾完工, 而且還有收數佬兩次上來追數, 因那明哥批了我們的假天花給他們做, 但冇比$, 我們找那明哥, 他就不接電話, 但我們用新的電話號碼找他, 他便會接聽, 但不出聲, 等你喂兩聲後, 聽真你是否新客才接, 如果知道是我們找便出不聲馬上收線, 他這樣走人數, 相信也不是第一次, 因我記得第一次找他時, 他的電話也是沒人接聽, 過了幾天他看到我是新電話號碼才找我,
不過真係天網灰灰, 疏而不漏, 他以為自己沒有地鋪, 而我們又是從網上找他做工程的, 便可走數, 我老公最後都找到他, 要他把工程和尾數搞好, 工程尾他做得好差, 不過冇辨法, $都比晒佢, 佢做得差的我們也再找人做過,
我寫出來的是親身經歷, 很想提醒各位媽咪or 姊妹, 如果有人再介紹呢位明哥 or 以前曾經搵過佢做工程的, 要小心小心,

別墅

Re: 我在bk 找了個很差的裝修師父!

Me Too. 我都係BK媽咪介紹

男爵府

咁衰嫁佢!!!

禁止訪問

大宅

我就覺得有門市比較安全了~

禁止訪問

公爵府

畀面勳章

可唔可以形容下個師夫咩樣??

男爵府

其實真係搵有門市好D架, 我有一個係幾年前幫襯過, 到依家都仲係到. 大佬, 連SARS 都捱得過wow, 仲係一路介紹D FRIEND俾佢, 都仍有口碑. 雖然係貴少少, 但真係都花係用料方面.

我依家裝修左都有成5年啦, 都仲好新淨, 一來我自己都KEEP 得好, 二來, 佢選的料係較好, 我到依家都係咁滿意.

對於你的不幸, 都 '鄧' 你唔抵囉.

子爵府

RebeccaChan 寫道:
係咪做"妹"
如果係好有經驗的師父,唔會o甘!
有D 新嘅bk會員有幾個a/c,全部自問自答 講到點好點好!大家真係要小心

我見過有D人新開acc,第一個post就係多謝XX添!
(只要加一句,我代XX多謝)
大家留意下,小心D啦!

好掛住我家的龜龜,感謝Martin媽咪收養,希望牠們可以開開心心生活。永遠懷念「咬人」、「明仔」、「細龜」及「BB」! 21-6-06

Hi!我叫,是一隻不懂捉老鼠,而且會和老鼠一同偷食物吃的大花貓,但我絕對不是白老鼠!

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我覺得相熟朋友介紹的才可信啊!

大宅

annotwong

原來都有人同我一樣, 在bk揾到d咁衰既人, 那時找他, 我也有些擔心, 因那bkmami 也算是新member, 只在bk出過40多個message, 但之後我和其他bk mami 聯絡問關於那衰人的裝修, 是用pm 的, 所以覺得唔似係做馬.
不過唔開心既都發生左, 都係怪自己易信人, 用了$也是次要, 好好彩老公冇怪過我, 還安慰我, 知道那衰人騙我們時, 我剛有了3個多月bb, 真係興得黎又做唔到野, 我在家連口供也準備好, 打算搵唔到個衰人就要去報警, 因為唔可以成日比d人上門追數.

[quote]
annotwong 寫道:
Me Too. 我都係BK媽咪介紹

大宅

我唔知點形容個衰人, 但他是金毛的, 手臂有紋身, 第一次見他時, 我的租客也在場, 說他不像裝修師父, 但我身邊朋友又沒有好介紹, 一係貴出自己budget 很多, 我唸住搵邊個都係博一博, 點之會衰到咁.

noodles9112002 寫道:
可唔可以形容下個師夫咩樣??

別墅

In that case, maybe you should consider telling the webmaster about the "bad" BK member so that they may block them from using the account again or opening another account.

大宅

DMJ103

我都想, 但那時我在自由報料的topic 中, 找到有bk mami 介紹, 那段時間她出了兩次post 來介紹那裝修師父, 我只抄下那衰人的電話, 沒有記下那介紹mami 的login name,

大宅

好媽媽勳章

大宅

有d 相熟朋友拍晒心口話有好介紹, 又平又正, 最後都後得個講字。

victor2003 寫道:
我覺得相熟朋友介紹的才可信啊!

男爵府

真係要小心衡量呀.何況bk魚龍混雜,做"媒"既都唔少.即使人地推介話好,做下參考,你自己都要了解清楚可信程度有幾高.
搞到貼錢買難受就不值得了.

子爵府

問post找他啦!
好掛住我家的龜龜,感謝Martin媽咪收養,希望牠們可以開開心心生活。永遠懷念「咬人」、「明仔」、「細龜」及「BB」! 21-6-06

Hi!我叫,是一隻不懂捉老鼠,而且會和老鼠一同偷食物吃的大花貓,但我絕對不是白老鼠!

大宅

GLITTER WORDS INTRUCTIONS
» Click inside the textbox then hold Ctrl on your keyboard and press the A key. Next hold Ctrl and press C. On your blog, myspace, personal page, or profile hold Ctrl then press V and add the playboy graphics where you want it to appear on your page.

Results:

複式洋房

咁都得

首頁

尾頁

跳至