自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

春季勳章

睇個小朋友情況, 小朋友自己handle得到, 就俾佢自己去...
唔ok, 都要帶入女廁...

水晶宮

回覆 unicath 的帖子

我都係, 有時見個小朋友係廁格外俾人眼望望都好無奈同尷尬....其實都小一啦, 應該識去廁所...
女更衣室我直情不能接受, 仲話合法

raven  me too!  發表於 13-4-8 13:20

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

更衣室真係唔係咁好勒!

珍珠宮

熱血金章 睛靈勳章 BK Milk勳章

hui.lai 發表於 13-4-7 15:59
我仔五歲得3歲高,吾夠高洗手又吾夠力拉門,唯有同佢入女廁,等佢夠高我就會叫佢自己入
...
我個仔相反,佢生得高,
四歲幾果時就有嬸嬸話佢,做咩入女廁?
咁細個,唔通叫佢自己一個入廁所?
我同佢講佢得四歲幾咋喎,
佢仲嘴 meow meow ~~

最簡潔的一個抱擁, 也覺熱烘

珍珠宮

lormy 發表於 13-4-7 16:55
男廁有男人出入, 我企喺門口好唔方便, 我會帶仔入女廁, 未試過有人出聲話我, 我諗其他人見到都唔會介意!
...
係有啲阿毛會介意架 ~~

珍珠宮

hui_bb 發表於 13-4-7 16:39
我個七歲仔可以自己入男廁小便,但唔識去大,因我要佢先清毒,佢有怕一個人在廁格,前幾日佢要開大,我唯有同佢一齊入女廁,好在我地一齊去,原來個馬桶係自動感應沖水既,佢一坐落去就沖一沖,結果坐左三四次係甘沖,結果我要用手阻擋個sensor先坐到在馬桶上.
..

好怕啲廁所成日沖水揚起曬啲水花,勁污糟

子爵府

2011至尊種植勳章

回覆:媽媽帶住六歲兒子去公共洗手間,你會拖入佢入女厠,還是佢獨自去男厠?

仔仔5歲半開始放手俾佢自己去男廁,若爸爸或男性親友係樹就跟埋入去,無就門口等,教佢唔好俾其他人摸和睇。

子爵府

回覆:媽媽帶住六歲兒子去公共洗手間,你會拖入佢入女厠,還是佢獨自去男厠?

自己去男廁我係門口等

水晶宮

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我大仔5歲...等高度=.=" 先得過100多d!!

只有我帶我大仔情況下, 我會帶埋佢入女廁...始終我可以清潔好個廁板先

但入到去我都覺得唔係咁好, 所以我都唔俾我仔周圍望...通常係排隊時俾個電話佢玩分散下佢注意力唔好去望其他人, 令人反感!!

不過另外又有個問題喇!!

如果只有自己帶住個仔, 但自己內急時, 會唔會俾個仔入埋女廁?? 定叫佢係女廁門口等???

珍珠宮

shannnb 發表於 13-4-7 17:14
作為女性,如果呢個只得媽媽既情況,我願意接受媽媽帶6歲男孩入女次,但請盡力令男孩子非禮勿視。女次其實比男次有私隱,還可接受。但入女衣室就盡量唔好啦,更衣室形式較開放。
..
其實我都唔係好明點解啲人咁大反應?
啲小朋友有媽媽帶住入女廁,
好明顯唔係白撞!
而且就算入咗女廁,
理論上都唔應該見到啲咩唔應該見到既野,
斷估大家唔會響 open area 除定褲啩?

不過我都只會響阿仔要開大大
而個殘廁又比人霸住咗既時候至帶佢入女廁.
因為男廁好多時間無小童廁,
坐大人廁佢實唔夠高會吊吊 fing,
而且啲公廁咁污糟,
我一定會幫佢抹過至比佢坐~~

珍珠宮

annie11288856 發表於 13-4-7 17:34
睇下男廁多唔多人同衛生情況決定

點睇到男廁入面? 

禁止訪問

引用:Quote:annie11288856+發表於+13-4-7+17:34+

子爵府

回覆 carmenleung 的帖子

我個仔當年自己入男厠。我响門口等佢, 叫佢有咩事(其實我係怕佢唔夠高洗手)就大聲話我知

子爵府

回覆 AK+BB 的帖子

我仔四歲跟過我入女厠, 有個小妹妹(應有6歲)係咁指住我個仔,話:[男仔唔入入女廁架,你做咩入女厠呀?] 

子爵府

mimichong 發表於 13-4-7 15:44
呢D歲數,好鑑介,唔大唔細,
家長擔心又正常,本人唔反感
me 2,如果分一格格無尿兜放出面,我覺得男女厠一齊都無問題.....
獻醜不如藏拙

子爵府

我見過有細路mou底係下面裝入去望

子爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Redpeople 發表於 13-4-7 15:56
我會在男廁門口等,不停大聲問個仔野:像小心D痾呀!唔好搞到周圍都係,痾完要記得洗手,唔夠高開水喉就請 ...

哈哈 ! 我都係這樣做的 .

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

我隻仔4歲幾已經自己入男厠啦!

珍珠宮

月希 發表於 13-4-7 15:44
4,5歲開始TRAIN佢自己入男廁啦...揀D乾淨D既廁所先比佢自己入男廁..同教佢入廁格LOCK門先好去..講真男廁D尿 ...

[size=15.555556297302246px]我c6見個有個小朋友成條JJ放上尿兜[size=15.555556297302246px],c6見到話好dirty個小朋友好似發夢o甘唔理c6,c6話如果個小朋友媽媽見到一定嘔血,[size=15.555556297302246px]用酒精沬返都冇用[size=15.555556297302246px]

[size=15.555556297302246px]

珍珠宮

小倩 發表於 13-4-7 18:25
點解要嬲要投訴?
成人可自我保護不在公眾場所祼露身體
小童未有自保能力對抗侵犯
莫非媽媽便不能帶年幼兒子去游泳?

agree ~~
唔通小朋友就唔使換衫?

首頁

尾頁

跳至