跳至

首頁

尾頁

洋房

熹熹出玫瑰疹呀~

我個b(熹熹)發左燒4日,睇左兩次兒科專科, 最高發到104度, 跟住第5日就出左疹, 仲流埋鼻水tim, 醫生話當d疹出到成身都係就會慢慢退, 見到佢好慘, 成日扭計, 唔開心, 唔玩, 心都痛埋, 請問有咩可以幫到熹熹呀?

別墅

Re: 熹熹出玫瑰疹呀~

Dear sharoncho,

Some reference for 玫瑰疹. Please refer here (posted by mrsmcdull). Hope it will help and hope 熹熹 will recover soon

水晶宮

我bb情況同妳bb一樣, 好慘! 今天才燒第三日 !!
仲有幾天'崖' !!! :cry:

祝大家bb平安渡過 !!!
自由太多會令世人失去平衡

大宅

sharoncho,

記得開稀 d 奶奶比熹熹飲丫, 比佢吸收多 d 水份, 希望熹熹快 d 好番啦.

大宅

熹熹 and Noddy,

Get well soon, take care :-P

大宅

sheroncho and mickeywinnie3,
hope your baby get well soon!!

水晶宮

thank you Veronmac, JAL , TAMMY!!

複式洋房

sheroncho 同 mickeywinnie3,
你哋唔好咁擔心啦! 佢哋好快就會好返嫁啦! BB的復完能力好強嫁! 好似我亞B上星期四開始發燒,星期日退咗,星期一開始出疹,D疹尋日開始退,宜家都好得七七八八啦!
但記得要俾佢哋飲多水!

水晶宮

thank you AntheaLee!!
點解呢輪咁多bb出玫瑰疹???????

大宅

hi......咁多位,我係路過!
我囡囡今日都燒左第三日,醫生話搵唔到咩原因令佢發燒,你地個bb出玫瑰疹係唔係都係唔知咩原因發燒,到最後先出疹?
:-D :-D :-D :-D :-D

水晶宮

係呀!!

agneswnp 寫道:
hi......咁多位,我係路過!
我囡囡今日都燒左第三日,醫生話搵唔到咩原因令佢發燒,你地個bb出玫瑰疹係唔係都係唔知咩原因發燒,到最後先出疹?

大宅

mickeywinnie3:
咁係唔係會退下燒下?

水晶宮

我bb持續有燒, 但時高時低!!!

複式洋房

係呀時高時低! 我有俾BB用退熱貼,好似舒服D!原來有0-2歲BB專用呀!

mickeywinnie3:
咁係唔係會退下燒下?

水晶宮

但d疹好唔覺有呀!!! :cry: 點算???

大宅

今晚發現囡囡塊面紅卜卜,但個身又無紅點,唔知係唔係吽緊出玫瑰疹?
想問下萬一佢今晚夜d,真係出玫瑰疹,咁我駛唔駛帶佢睇多次醫生,聽朋友話要睇多次醫生,醫生會開d咩藥水比囡囡抺身,係唔係?

洋房

呢排掛住照顧熹熹都無上bk, 見到咁多人關心亞仔, 我都好感動, 多謝各位!!

d疹係要發完燒先會出, 唔係, 應該話係出左疹就會退燒, bb發燒既時間特別難過, 大約發3-4日到, 先會退燒出疹, 但係你要記住, 發燒有好多種, 可能有機會係其他病, 我個時見佢兩日都唔退就會帶佢睇醫生, 睇下會唔會係其他病丫嘛

今晚發現囡囡塊面紅卜卜,但個身又無紅點,唔知係唔係吽緊出玫瑰疹?
想問下萬一佢今晚夜d,真係出玫瑰疹,咁我駛唔駛帶佢睇多次醫生,聽朋友話要睇多次醫生,醫生會開d咩藥水比囡囡抺身,係唔係?

洋房

亞仔呢兩日都有用"嫌西"水沖澡, 好返曬喇, 唔知有無關係呢? 好多人都話係有關嫁.

首頁

尾頁

跳至