自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

點攪生日會好? (一個3歲,一個70歲)

今年囝囝生日同爺爺同一日﹝爺爺計舊曆﹞,囝囝生日會一定攪,希望請埋佢的同學仔、朋友仔、以及我自己的朋友。咁爺爺點好呢?又怕一齊攪請埋的老人家﹝爺爺的朋友﹞,氣氛唔係咁好;唔同佢做生日又唔得。
大家有無好計仔?當然唔好要洗好多錢啦!Thx~~

洋房

Re: 點攪生日會好? (一個3歲,一個70歲)

中午請小朋友回家同囝囝慶祝生日,生日會完結後,晚上再同男家嘅家人吃晚飯,同老爺祝壽.
不要勉強對方改變性格來遷就你, 只有引導對方改善自己來迎合你. 凡事無須太執著,執著只會添苦惱.

瑪瑙宮

畀面勳章 BK Milk勳章

比你先過我講 
Cat媽媽 寫道:
中午請小朋友回家同囝囝慶祝生日,生日會完結後,晚上再同男家嘅家人吃晚飯,同老爺祝壽.
我相信,真正在乎我的人,是不會被別人搶走的。無論是友情,還是愛情。

當你長大,你慢慢學會幾件事情:有些人不必理會,無論他說什麼,
做什麼,多麼幼稚,又多麼討厭,真的不需要在乎。

有些人永遠成不了你的敵人,不必抬舉他,這種人太看得起自己了,以為拼命攻擊你,
傷害你,就能夠被你所恨。

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Cat媽媽 寫道:

路遙知馬力,日久見人心!

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

Cat媽媽 寫道:

呢個我都有諗過...不過....靚靚ivybibi個靚靚囝囝生日果日係平日....未必可以咁做囉.....
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

子爵府

或者係小朋友果個晏晝係m記搞...夜晚咪整幾圍同老人家食飯慶祝law....
Cat媽媽 寫道:

洋房

oh,如果係咁仲方便,囝囝生日會可以在之前嘅星期六或日開,到時可以同朋友由朝玩到晚,而老爺就在正日食飯.(唔使一日走兩場仲好)
不要勉強對方改變性格來遷就你, 只有引導對方改善自己來迎合你. 凡事無須太執著,執著只會添苦惱.

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

Cat媽媽 寫道:
oh,如果係咁仲方便,囝囝生日會可以在之前嘅星期六或日開,到時可以同朋友由朝玩到晚,而老爺就在正日食飯.(唔使一日走兩場仲好)

呢個幾好...小朋友幾時玩都咁開心....但係老人家...仲係大壽...唔就佢唔得...

子爵府

我同意。

Cat媽媽 寫道:
oh,如果係咁仲方便,囝囝生日會可以在之前嘅星期六或日開,到時可以同朋友由朝玩到晚,而老爺就在正日食飯.(唔使一日走兩場仲好) [/quote]

呢個幾好...小朋友幾時玩都咁開心....但係老人家...仲係大壽...唔就佢唔得...
[/quote]

男爵府

貝貝,
hahahah~~你咁都記得珈瑋仔生日果日係平日?係呀!果日係星期一,所以我想係星期日攪!老爺又70,又想佢開開心心,想同佢都開個生日會。珈瑋仔開生日會無理由唔叫佢到,佢到又唔知要唔要買多個蛋糕,又唔知要唔要唱多次生日歌。今年我唔打算係屋企攪lu,因為party之後我執餐c,好辛苦!

All,
早一日都幾好,星期六囝囝開,星期日老爺開。不過咁樣皮費就................好甘!

首頁

尾頁

跳至