自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

珍珠宮

有「營」勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

以前大陸天災水災吾止話捐錢,真係會喊。香港人作埋歌。。。"濤濤裡,假使一個是我。。。"以前真是血濃於水。但而家唔知點解再冇以前嗰種同情心同理心。好似吾關自己事。不再貼身。反而個星期我留意波士頓件事多過四川地震。

l.wendy.l  agree  發表於 13-4-22 01:32

禁止訪問

回覆:地震。但係冇咗以前的悲傷

侯爵府

hashtag影視迷勳章

我都係…同樣有傷亡但boston 係人為所以我好留意…尤其見到martin richard 小朋友高舉 "no more hurting people…peace" 心裡好難過

cissie    發表於 13-4-22 00:44
老餅會員上科林只求開心!

水晶宮

至尊種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

不要問國家能為你們做些甚麼,要問你們能為國家做些甚麼。Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

imconfusing 發表於 13-4-21 21:30
以前大陸天災水災吾止話捐錢,真係會喊。香港人作埋歌。。。"濤濤裡,假使一個是我。。。"以前真是血濃於 ...
同你諗法一樣...

伯爵府

環保接龍勳章

我只關心北海道地震!講真明知有地震都唔做好啲防震工程,怨得邊個?5前震過架啦,又唔係唔知!

MATTMIA  我都係只關心日本地震....B6地震唔想知~  發表於 13-4-22 00:53

水晶宮

關心左就係睇左新聞

男爵府

其實呢個都係一個機會俾返政府香港市民真係忍夠
佢地都應該反思再甘落去,中港矛盾只會變得更嚴重

水晶宮

引用:以前大陸天災水災吾止話捐錢,真係會喊。香

原帖由 imconfusing 於 13-04-21 發表
以前大陸天災水災吾止話捐錢,真係會喊。香港人作埋歌。。。"濤濤裡,假使一個是我。。。"以前真是血濃於 ...
我都係

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

叫D大陸同胞買少幾個包包, 名錶, 幫下D自家人LA!!!

matthewconnielo  x 3  發表於 13-4-22 11:12
Cutemom0808  x2  發表於 13-4-22 10:46

大宅

雖然好同情啲災民,但佢地政府依然唔知驚,無做好防震準備

男爵府

其實最可鄰係當地的窮人,政府又幫吳到佢地,d有錢的強國人淨係識濕平,可悲

Cutemom0808  x2  發表於 13-4-22 10:46

公爵府

好媽媽勳章

引用:叫D大陸同胞買少幾個包包,+名錶,+幫下D自家

原帖由 cy101 於 13-04-21 發表
叫D大陸同胞買少幾個包包, 名錶, 幫下D自家人LA!!!
講得好

[管教]必須建立在母子間信任,關懷, 溫柔的基礎上, 至能達到良好的效果. 親情的溫暖比嚴格的管教更為重要.

"在人生道路上面對種種不同的困境時, 最困難不是要面對那個問題, 而是堅持一個信念: 向前看. 就算問題有多複雜都好, 只要你肯正面地面對, 一定可以克服. 當事情過去後, 回望整件事都是不外如是........................"

翡翠宮

以前真係有血濃於水嘅,但自從有自由行、雙非、呃綜緩嗰d之後,我cut哂d樂x會之類嘅捐款,對於呢個世界第一犯罪集團已心死,全中國一夜間震散哂都唔會傷心!

ccn008    發表於 13-4-21 23:13
世上已無安樂土,人人以傷人為樂

男爵府

唔係痳木不仁,而係人禍比天災更可怕,內地貪官多的是,貪錢,貪權勢,貪美色,邊會為村民做防震設施。

powerlady    發表於 13-4-22 21:31

珍珠宮

開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

我都冇動力去幫手…新聞都冇乜睇

珍珠宮

2018復活節勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 睛靈勳章

我都無感覺

珍珠宮

人心肉造,我見到有人離世我會好唔開心,唔理係咩國家,大家都是地球人,天災人禍我地冇得揀,只有接受,好悲哀

琥珀宮

開心吸收勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:以前大陸天災水災吾止話捐錢,真係會喊。香

原帖由 imconfusing 於 13-04-21 發表
中國有部份掌權嘅人發災難財嘛〜

simple is the best~

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

但係香港政府已經批左錢去賑災啦

不知所謂的乙陸!!!

首頁
12345...7

尾頁

跳至