跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有沒有人傷風呀?

請問有沒有人傷風呀?

我昨晚已開始有好多鼻涕,鼻塞,今日會去睇醫生.

有沒有人唔會睇醫生?

公爵府

Re: 有沒有人傷風呀?

我之前個星期都係咁. 都有去看醫生. 記住同醫生講你有咗. 佢地會就住開葯

大宅

我都係, 病左1個星期, 因為d藥比較溫和, 好得慢lor.

係呀, 你記住要同e生講你有左, 因為普通感冒藥我地唔食得架.

洋房

我之前個星期都係咁. 都有去看醫生,其實睇完同唔睇,分別不大,因為的藥無用,不過可以同醫生攞張假紙,在家休息吓.最有用的方法是多喝水和休息多的.

大宅

我岩岩先睇完返黎咋 :cry: 好似你地咁講,醫生話因為有BB,開D藥只會好輕,喉嚨發炎都唔會比消炎藥(除非好嚴重喎),頭痛都只係會有D好輕既止痛藥(我重有少少燒):cry:,食完都唔知得唔得......原本想睇中醫架,不過都係驚驚地,又好似西醫穩陣D

大宅

醒目開學勳章

The most important thing is. . .rest , rest and rest. I also start running nose on Sun, so I take a sick leave on Mon as well and now recovered. No medicine taken.

男爵府

好媽媽勳章

我都係昨日開始傷風,但未諗住睇醫生住呀,因為始終對bb唔好,如果頂唔順先睇,或者明天請假休息,希望大家都怏d好番啦.

大宅

我今日都開始傷風,喉嚨好痛,但無想過看e生,因為唔想食藥呢,近日天氣恍忽,大家要小心身體呢!

男爵府

我傷左幾日啦.. 比呀仔傳染我..今次重病得好快添..琴日重好地地第2朝一起身就已經鼻水流哂又透唔到氣... 家陣食左3日藥都係唔好重好似嚴重左添...
大少奶

民房

我都係喉嚨有小小痒,都係因為老公同個囡感冒,我都好驚會被傳染。

複式洋房

我宜家好似發燒 又要睇醫生啦!

大宅

好媽媽勳章

大家都要小心身體呀!!! 飲多D水
我就無傷風BUT 腸胃炎o羅 :-( :-(
I HOPE 大家快D好番啦!!!!

大宅

尋日起身,自己大傷風(沒燒,沒喉嚨痛),之前溫養左幾日啦,打比相熟,諗住要飲苦茶,點知佢叫我煲薑茶飲兩日睇下點先!佢要我多d薑,煲濃d!!飲左兩杯,訓左一覺,神奇地好返好多

首頁

尾頁

跳至