嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我今日去左聯合覆診,明天6 weeks, 點知照到3個胎囊,醫生建議2星期後再去照,先再決定點做,好擔心啊!

大宅

引用:我今日去左聯合覆診,明天6+weeks,+點知照

原帖由 doncool 於 13-04-24 發表
我今日去左聯合覆診,明天6 weeks, 點知照到3個胎囊,醫生建議2星期後再去照,先再決定點做,好擔心啊!

...
好大恩典呀!如果我都有咁大驚喜就好啦! 多休息不要太擔心! 加油!

男爵府

回覆 doncool 的帖子

唔好咁擔心啦,而家醫學昌明,好多三胞胎都可以順利出世架,休息多啲啦:)All the best.

別墅

順其自然, 放鬆心情啦

子爵府

回覆:3胞胎的決擇

我同你情況一樣,而家近10wk,仲未決定好

男爵府

引用:Quote:原帖由+doncool+於+13-04-24+發表我

原帖由 kar!n 於 13-04-24 發表
好大恩典呀!如果我都有咁大驚喜就好啦! 多休息不要太擔心! 加油!
其實點講好呢,中3個係好大恩典,但理智上知道做任何決定都係好危險,已經唔去考慮經濟問題。

男爵府

回覆:Tiffanytobe 的帖子

你係自然懷孕定人工啊,我係做IVF放3中3,我只係初步照左一次見3個胎囊,未再照,我5月8日再返去,不過下星期我會再去私家照睇雨點,你10周都應該有心跳啦,你係邊間醫院,佢地有咩建議比你。我好恨有,中3個真係措手不及。

禁止訪問

禁止訪問

大宅

引用:Quote:原帖由+kar!n+於+13-04-24+發表好大

原帖由 doncool 於 13-04-27 發表
其實點講好呢,中3個係好大恩典,但理智上知道做任何決定都係好危險,已經唔去考慮經濟問題。

...
明白你的擔憂, 但既然神賜你三寶, 一定為你看顧, 加油! 祝福您

大宅

唔好諗甘多,順其自然,醫學依家好好。

大宅

回覆 Shellley 的帖子

我有朋友生了三胞胎, 好得意好可愛, 不用擔心

別墅

一次過有三个好正、我都想有、不過、要唸下負擔問題、
除左經濟、仲有您既个人能力、
一个湊三个、五系小耶

大宅

樓主.你係幸運既媽媽~
好多人想要都無~比得你,,你就要好好珍惜喔~
加油~!!

大宅

No worry, it's the gift from the God!!

大宅

恭喜你呀.我家姐都生了3胞.你還好點一早知道,我姐喺臨生前2週至見到3個,我姐夫知道嗰刻嚇到傻咗,因為初初以為孖胎已經好仇好難接受,原因已有1仔1女,加埋孖就4個,最後屋企5個小朋友,簡直托兒所咁.超熱鬧.
總之,保持心情開朗,多些營養食物,足夠休息.咁安心生健康寶寶.

大宅

畀面勳章

船到橋頭自然直,不要擔心未發生嘅事,好好享受懷胎十月嘅甜蜜,三個小娃娃出咗嚟有排你攰

BB雞有書讀啦~

大宅

i have triplets boys, natural ~they are 19 mths now~must think careful when you make any decision!!!
every now is hard for me to take care 3 of them...especially...$$$$$$$$$$$$$ but so happy to see them play and live together~add oil!!!
if you all have interest, we have a triplets sharing in facebook!

珍珠宮

畀面勳章

回覆:3胞胎的決擇

複式洋房

回覆:doncool 的帖子

我是三B爸,三B就快15個月大。

完全明白妳現在感受,真係好多嘢要考慮,點做都會有風險。

我同太太未認識所有風險前問了自己一個好實際的問題,點選唔要邊個?

認識所有風險後,再問自己同樣問題,自己答案都是一樣。

任何決定後便是努力向前。

首頁

尾頁

跳至