自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

BK Milk勳章

引用:我c6就係咁,但唔算愈做愈差,係愈來愈難做

原帖由 EliseElise 於 13-04-28 發表
我c6就係咁,但唔算愈做愈差,係愈來愈難做,太多人加入,而家用facebook...search engine都幫左好多手,加 ...
最怕要影相執相.冇咩心機

珊瑚宮

引用:Quote:原帖由+yuexu+於+13-04-28+發表嗯優

原帖由 Jesca 於 13-04-28 發表
出優惠券我諗要從新計過盤數..少禁啲數學天份就

生命影響生命
[fly]「審判自己要比審判 別人難得多了。如果你能很成功的做好這件事,你就真的是一個具有真正智慧的人。」[/fly]

大宅

引用:Quote:原帖由+Mrs_Davidson+於+13-04-28+發

原帖由 Jesca 於 13-04-28 發表
點樣放免費廣告呢
好似Adhere.com.hk咁,你上綱搵下d免費分類廣告,有大把呀!

伯爵府

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 月餅勳章 育兒性格勳章

Jesca 發表於 13-4-28 01:18
如果網購一定要好比心機咁影相執相..諗起呢到已經
做生意一定係食得咸魚抵得渴,行邊條路都辛苦.路係自己揀.如果想舒服,學d JM 講去打工.

風雨同路

子爵府

回覆:你會點宣傳?

搵團購網合作,贊助blogger試用

男爵府

BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+Jesca+於+13-04-28+發表出優

原帖由 yuexu 於 13-04-28 發表
我係數學白痴..我諗如果我自己一個做生意一定

男爵府

BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+Jesca+於+13-04-28+發表點樣

原帖由 Mrs_Davidson 於 13-04-28 發表
好似Adhere.com.hk咁,你上綱搵下d免費分類廣告,有大把呀!
我發覺我都幾out下,有啲咁先進既野

男爵府

BK Milk勳章

引用:Quote:Jesca+發表於+13-4-28+01:18+如果網

原帖由 JJMumMum 於 13-04-28 發表
做生意一定係食得咸魚抵得渴,行邊條路都辛苦.路係自己揀.如果想舒服,學d JM 講去打工.
...
都岩既.不過打工同開鋪上落差好遠..生意好可以買樓.生意唔好破產

男爵府

BK Milk勳章

引用:搵團購網合作,贊助blogger試用

原帖由 Gee! 於 13-04-28 發表
搵團購網合作,贊助blogger試用
如果唔係食同護膚可以點試用

子爵府

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

Jesca 發表於 13-4-28 01:20
賣衫賣銀包賣手袋賣鞋呢?

Just some experience sharing... may not 100% suit your business..

- Take some good product shot (very important).., any try to sell it via groupon / beecrazy. It is an effective way to increase the exposure and boost up sales, but you have to expect that there is around 30% of the product selling prices will be paid for these group buying agencies...

- Sell in yahoo auction, simply low listing fee

- Review your online shop (e.g. website design, weblink address), make it nice with good product shots , make the online payment method easier. Place advertisement in FB/google/yahoo hk/forums....like Zalora, i think they did sucessful in terms of online advertisement. Many of my friends did order clothes from Zalora after they saw the online ad... You may also add google analytic code to your shop to track the traffic source so you may know well about where your visitors come from.

Anyway the wind blows, doesn't really matter to me, to me...

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆:你會點宣傳?

老爺有家族生意,我意見係-->折左佢,等分錢我地呢房人都無人落去幫手,而且生意難做

伯爵府

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 月餅勳章 育兒性格勳章

Jesca 發表於 13-4-28 01:34
都岩既.不過打工同開鋪上落差好遠..生意好可以買樓.生意唔好破產
起碼你有機會可以買樓,打工仔就好難(除非專業人士,或有實力背景).甚至有D做咗生意捱生捱死死咗都唔知咩事.
風雨同路

禁止訪問

回覆:Jesca 的帖子

男爵府

BK Milk勳章

引用:老爺有家族生意,我意見係-->折左佢,等分

原帖由 我愛Corina 於 13-04-28 發表
老爺有家族生意,我意見係-->折左佢,等分錢我地呢房人都無人落去幫手,而且生意難做

...
咁快分身家

男爵府

BK Milk勳章

引用:Quote:Jesca+發表於+13-4-28+01:34+都岩既.

原帖由 JJMumMum 於 13-04-28 發表
起碼你有機會可以買樓,打工仔就好難(除非專業人士,或有實力背景).甚至有D做咗生意捱生捱死死咗都唔知咩事.
...
所以有時努力=白費

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+Jesca+於+13-04-28+發表如果

男爵府

BK Milk勳章

引用:其實屋企人幫手也要比人工。比得多,你唔順

原帖由 elyseluk 於 13-04-28 發表
其實屋企人幫手也要比人工。比得多,你唔順;比得小,佢唔順。多和小在每個人心裡面又唔同諗法。
另外,如 ...
都岩既

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+EliseElise+於+13-04-28+發表

男爵府

BK Milk勳章

引用:Quote:Jesca+發表於+13-4-28+01:20+賣衫賣

原帖由 orangekkkkk 於 13-04-28 發表
其實網上宣傳真係幾好架..但係影相先係一個問題!!影得唔好.可能突顯唔到佢既特色

男爵府

BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+Jesca+於+13-04-28+發表最怕

原帖由 elyseluk 於 13-04-28 發表
我反而最喜歡做
你岩做攝影師我冇咩藝術天份+上優柔寡斷

首頁

尾頁

跳至