跳至

首頁
45678...15

尾頁

子爵府

Re: ◆◇婆婆媽媽一齊走入五顏六色的透明世界◇◆ (Part 2)

kongkong,
Thank you.......

我都黎一個遲來既祝福: [size=large]Happy Birthday !!

Vin,
凱喬好d未呀? 佢有無好辛苦呀? 你有無搵"鹽西"煲水比佢沖涼, 佢會出得好d, 同埋佢會無甘辛苦ga....

子爵府

Re: ◆◇婆婆媽媽一齊走入五顏六色的透明世界◇◆ (Part 2)

[size=medium]kongkong & Bowiema,
凱喬仲未好得哂呀~
因為佢真係出咗好多水痘呀~
差唔多由頭到腳都有~~
我真係怕佢第日會有疤痕~~
因為有一啲係大大粒咁~~
係呢~Bowiema, 芫茜煲水沖涼有咩用?
你話出得好啲即係點?係咪即係等啲毒可以完全發哂出嚟?

子爵府

侯爵府

Vin & kongkong,

我上個月都同囡囡去打o左水痘針, 始終早d打o左會安心d。 Vin, 我o地生日o既資料已經加番o係第一頁喇!
:mrgreen:

子爵府

Vin,

果張相真係好搞笑呀......

芫茜煲水沖涼, 老人家話沖咗, 等佢地d毒快d出晒黎, 快d謝, 同埋會無甘辛苦呀.....希望凱喬快d好番.

子爵府

[size=medium]Dear all~~
凱喬仲係未好得哂~~
有啲水痘仲係一個水泡咁~未乾,
我今日喺圖書館睇咗幾本書, 都有關於水痘嘅資料同食療~
有啲藥材我就唔知係咩嚟嘅~~
而其中一本就有講可以煲海帶綠豆糖水~
我今晚煲過喇~~希望佢食完聽日會好啲啦~~

Bowiema,
係呀~~睇到佢扮大肚婆真係笑死我~~
佢個樣好古怪~~哈!

子爵府

[size=medium]唉~~
我個女仲未返得學住~~
有啲水痘好多日都唔退,
仲好似積咗啲膿喺入面~~
今日醫生開咗一個星期抗生素俾佢食~~

子爵府

[size=medium]弊喇~~
啱啱見到屋企隻倉鼠生咗bb~
佢有咗我都唔知~~
失驚無神見到有啲b喺度~~
都唔知點做好~~~

子爵府

子爵府

[size=large]Good Morning....

Vin,
凱喬仲未好番晒....佢辛苦ma? 真係鄧你地辛苦, 希望佢快d好番啦.....

隻倉鼠甘快就生咗bb既? 生咗幾多隻呀?

子爵府

[size=medium]Bowiema,
多謝你關心~~
佢又唔係點覺得辛苦咋喎~
而家就係結哂焦仲未甩~
不過佢有時手多多靜靜地搣咗~

嗰兩隻倉鼠我養咗4個幾月架喇~
我仲以為佢哋咁耐都冇生過, 即係代表佢哋唔夾~
以後都唔會生添~點知而家又生咗~
bb總共有6隻~~
我暫時都冇分開佢哋呀~~
隻鼠爸爸居然有時會幫手照顧住啲bb喎~
有時又爸爸同媽媽平排咁責保護住啲bb瞓覺~
我而家打算等啲bb有個幾月大時至分開佢哋~~

子爵府

前兩日趁隻鼠媽媽唔覺, 偷偷地影咗幾張相~:lol:

子爵府

vin,

d 倉鼠bb好得意啊......甘佢地宜家食mud野ga? 你遲d會分開佢地? 點分呀? 又點解要分呀? oh.....我問咗好多問題tim.....

別墅

Dear all,

大家好呀~ 原來我有幾個月冇上黎!!
前排就忙於幫阿囡搵幼稚園囉~
不過終於搞掂晒啦~ 好開心~

vin,

你好呀~ 原來凱喬生水痘呀~ 一定好辛苦! 又痕又想"r"
其實我都成19歲先生水痘咋~ 記得睇西醫d水痘都唔謝既~ 又要搽藥膏, 之後就睇中醫, 食左1-2次中醫d水痘已經乾晒~
你叫佢唔好"r"呀~ "r"左唔靚架!
Joyce

子爵府

joyce,

係啦, 好耐無見你上黎lak.....同女女搵咗邊度幼稚園呀? 諗起當年, 又係搵幼稚園忙咗好耐啊.....

別墅

Bowiema,
你好呀~ 你就好啦~ 已經甩難, 原來幫晴晴搵幼稚園真係好煩架, in左都有幾間, 最終我揀左我所屬宗教果間幼稚園上午班, 就係九龍塘香港創價幼稚園囉~
其實晴晴果日表演真係好差, 咁多間in得最差就係呢間, 不過我一直幫晴晴祈求要佢一定要讀到創價幼稚園上午班, 而果日晴晴點解會表現差, 係因為佢鼻敏感發作, 完左interview後覺得佢好慶, 原來係發燒~ 開頭我同老公都打定輸數讀唔到架~ 晴晴唔答老師問題, 人地問佢有冇去公園有冇打波, 佢一直都話冇, 俾玩具佢揀佢就丟人地d玩具! 如果呢間唔收, 我都有另一間交左留位費~!!
Joyce

子爵府

joyce,

搵學校真係一件煩事~~~不過我3年後又要再煩了, 因為大仔升中學啦......希望到時唔好好似幼稚園, 小學甘煩就好了.晴晴搵到間啱心水既幼稚園, 真係開心啦....

別墅

Bowiema,

今日下晝我好忙呀! 帶公司隻貓貓去睇醫生, 呢家先番黎, 用左我成個下晝, ...又就黎放工喇!

你3年後再煩大仔升中既事...我3年後又一樣係咁煩! 到煩晴晴升讀小一既事~! 小朋友真係好多野煩, 細事就煩佢健唔健康? 大時就要煩佢學校既問題....之後又要煩佢響外面識朋友既問題, 之後就煩結婚既問題....一直沒完沒了咁煩~!! 不過我一直都冇後悔生左舊蕃薯要我side心機喎!

平時呢家都咁靜既咩? kongkong, vin, my_tabo都好少出配既咩?

kongkong,
mon mon揀幼稚園點呀?
Joyce

子爵府

joyce,

呢度比以前靜咗, 不過佢地都會定時返黎睇下, 傾下ga...你都要記住多d入黎呀.....

子爵府

[size=medium]joyce,
好耐冇同你傾過偈喇~~
嘩~19歲先出水痘~都幾辛苦架喎~
咁你嗰時出得多唔多呀?
凱喬呢次出水痘真係生咗好多好多粒呀~
真係由頭頂到腳板底都有~好誇張~~~
佢其實已經結哂焦喇~不過佢手多多搣咗啲焦~
而家面上都有啲好紅嘅粒粒~
佢成兩個星期都冇返學喇~~

[size=medium]Bowiema,
我要分開啲倉鼠~
一方面唔想俾隻鼠媽媽再生~
因為聽講如果啲鼠生好多次,會短命啲~
另外, 如果第日啲鼠bb大咗, 兄弟姊妹間會亂倫架~
所以我打算第日將佢哋分成男一籠, 女一籠~
不過如果同性嘅養埋一齊第日又有可能會打交~
如果到時真係咁~就要再諗辦法~~
而家啲bb食嘅就係媽媽嘅奶, 好似要成個幾月大先可以自己食乾糧~~

首頁
45678...15

尾頁

跳至