跳至

首頁

尾頁

大宅

青衣 --> 紅磡火車站?

想問下係咪朝早會有村巴去紅磡火車站架?

如有,請詳細告之上車地點.

萬分感謝!!!

大宅

Re: 青衣 --> 紅磡火車站?

巴士就不清楚
不過你可以坐東涌線去到九龍站下車
搭免費機場巴士去海逸酒店條線
有個站在火車站落車架
san :-P

男爵府

畀面勳章

青衣搭41A去到總站, 行過去都唔太遠家 :lol:

複式洋房

在翠怡花園下麵朝早有邨巴去尖東,走過去紅磡火車站好近,又快有方便!

大宅

妳住邊度架?因為朝早有兩條村巴線(兩間吾同公司)出尖東架!

(一)好像7點45分第一班,長安呂明才小學-->宏福-->青怡-->翠怡-->中港城-->尖東永安中心-->尖東華懋廣場

(二)7點半第一班,涌美村-->長康村第二期巴士站-->郭怡雅小學對出巴士站-->長青村青榕樓對出小巴站-->中港城-->尖東永安中心-->尖東華懋廣場 (此線其中有數班車經旺角,總站則會在尖東康宏廣場對出旅遊車停車場,離紅磡火車站近一些,但車程長一點因兜多點路)

兩線車皆是約15分鐘一班, 9點都有車出去,因行3號幹線,車程一般只需約20至25分鐘.

大宅

Re: 青衣 --> 紅磡火車站? NR45??

Dear all,

Thx so so so much for u'r info.

Have u heard of NR45? Since I lived in TY Estate, I found this route should be the nearest to me.

Thx again!!!

大宅

isywin 寫道:
Dear all,
Thx so so so much for u'r info.
Have u heard of NR45? Since I lived in TY Estate, I found this route should be the nearest to me.
Thx again!!!

我諗妳應該係講我之前提過第一條線o既村巴,係雅高run架,不過o向TY Estate冇站,我之前住青裕新村,都係朝朝行去青怡花園果個站度上車!

大宅

GiggsMom,

咁邊度可以搵到timetable呀? 8:15am有冇車經過呢?

車費幾多呢?

Thx again!

大宅

isywin 寫道:
GiggsMom,

咁邊度可以搵到timetable呀? 8:15am有冇車經過呢?

車費幾多呢?

Thx again!

吾好意思,呢輪超忙,好耐冇上o黎,因為我家陣吾係搭呢條線,所以d班次吾係好清楚,車費就好似10蚊定9蚊,不過我搵左雅高個電話俾妳,2348 8310妳可以打去check下d班次!sorry again!

首頁

尾頁

跳至