自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

個電話No. 我用左9年, 由我form 3用到而家,
所以絕對唔係因為上手機主姓黃,
而本人亦都唔係姓黃, 或者王....
但係由1年前開始, 就不斷有唔同ge電話打黎話搵王小姐,
有D係sell美容, 有d係保險,總之咩都有D,

我今日聽左個,
Sales: 喂黃小姐, 你記唔記得我呀....Cecci牙....
我:你係邊間公司ga?
Sales: XX美容呢, 上次你應丞左我話上黎試個facial ga
我: 我冇收過咁既電話, 而且我唔係姓黃.... 你mark番低,唔好再打黎...
Sales: 下, 冇理由ga, 你係唔係6xxx xxxx既機主牙?
我: 咩叫冇理由, 總之你唔好再打黎, 你地成日打黎白撞, 好影響我工作, 我番緊工ga
Sales: (態度開始惡)咩白撞牙, 可能係我地d同事mark錯姐, 咁你姓咩呀?
我:我姓咩唔關你事, 你淨係mark低唔好再打黎就ok
Sales: 你連我地公司既資料都未聽哂就叫我唔好再打黎, 你又點知你唔須要我地ge服務呢?
我:咁好喇, 你叫咩名, 員工編號幾多, 公司係邊, 我而家就黎搵你喇

之後佢就cut左我線.....
你地可能會問點解我唔直接cut線,
第一, 佢地成日用唔同字頭既電話打黎, 我又冇可能全部都唔聽, 但係成日聽都聽到我好火....我要搵個人黎發洩下...
第二, 我今日其實唔洗番工, 得閒同佢嘈...

ekllam   鍾意妳個句我而家就黎搵你....   發表於 13-5-16 01:20

公爵府

期待2019

男爵府

回覆:成日都有Cold Call 打黎問我係咪黃小姐=.=

我試過!!係地產同銀行,揾姓張,持續左十幾年,話左9百幾萬次冇呢個人!都仲係打。。。後尾有次好惡咁爆佢地先收斂d,慢慢就再收到

子爵府

引用:個電話No.+我用左9年,+由我form+3用到而家,

原帖由 savon.ng 於 13-05-13 發表
而本人亦都唔係姓黃, 或者王... ...
我也是!成日有人打來找黃小姐

大宅

有心打黎sale 廣告

琥珀宮

開心吸收勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:個電話No.+我用左9年,+由我form+3用到而家,

原帖由 savon.ng 於 13-05-13 發表
而本人亦都唔係姓黃, 或者王... ...

simple is the best~

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

其實會唔會係你朋友用左你電話

子爵府

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋

我果個都係搵黃小姐mouth:已經有兩年時間,有時仲一日兩電添呢排好少少一個月2-3電,我試過問佢你搵黃小姐咩事?佢即刻cut我線

大宅

我收到既唔係cold call 咁簡單 係阿媽打泥揾仔!我開左新number既第二日開始有個女人一日打幾次揾傑仔,我講左冇依個人同埋我係新出number ... 佢好失望地收線,然後每隔一兩日就打泥,我冇聽佢就留言叫阿仔快d返屋企,著多件3...又話阿媽好掛住你,, 維持左幾個月,有時我都會聽佢電話,, 過左幾個月突然冇再打來了,

Starjennie  聽落好慘....  發表於 13-5-14 22:28

別墅

回覆 w1106hk 的帖子

佢地係咪覺得香港最多人姓王, 個白撞撞中率會高D

別墅

回覆 loklokbobobo 的帖子

下...希望佢已經搵番個仔喇

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我都成日收到呢D電話,SELL美容嘅,次次打黎都話搵陳小姐,我次次都話打錯叫佢地唔好再打黎,但當然都係不定時又再打黎,我之後收到呢D電話都即時CUT線,有次我返緊工,趕緊D好重要嘅野俾老細,因為老細趕住飛,同一個NO打左兩次黎我唔得閒聽,第三次再打黎時我心諗有無咁急呀,以為發生咩事聽左,點知又係嗰間野,佢話搵陳小姐,我興得濟話: 『陳小姐呀?陳小姐死左啦!妳咁急搵佢妳打落下面搵佢啦!』跟手收線!

花比    發表於 13-5-14 23:12

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

佢地係博撞 arm 個姓, 如果撞arm 左下次就扮 friend, 話你約左個 facial , 然後點點點, 博大霧 sale 你野, 當人白痴噤 !

男爵府

無用架,次次打黎都叫錯個性,鬧極都仲打黎,打左好多年啦,制止唔到。

子爵府

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:回覆+w1106hk+的帖子佢地係咪覺得香港最多

原帖由 savon.ng 於 13-05-14 發表
回覆 w1106hk 的帖子

佢地係咪覺得香港最多人姓王, 個白撞撞中率會高D
今日打黎兩次,兩次我都問佢係咪扮嘢搵黃小姐,第一個就即刻cut我線,第二個就問我係咪呢個號碼機主,我話係,咁究竟係搵機主定黃小姐,佢答我搵機主,跟住就話自己係乜乜公司,我話佢即係扮嘢啦!我話講大話仲妄想同我sale嘢?!即cut佢線

大宅

我手提由第一手用到宜家,用左16年,唔係上手no.但成日都有人打黎搵仔因為佢將我地電話中間2個號碼調轉左,就變左打俾我,打左成7-8年

大宅

引用:Quote:原帖由+savon.ng+於+13-05-14+發表回

原帖由 w1106hk 於 13-05-14 發表
今日打黎兩次,兩次我都問佢係咪扮嘢搵黃小姐,第一個就即刻cut我線,第二個就問我係咪呢個號碼機主,我話 ...
Cold call真係好煩,日日有人問洗唔洗借錢,身體檢查,美容

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

我今日先收到又係話黃小姐 我話我叮係 佢照sales野 我話唔需要 佢話 你都未聽完就知自己唔需要 我答 我諗我清楚自己多過你清楚我 你可以慢慢講 不過最後我都會答你唔需要 你想浪費時間 除便你 我大把分鐘同你玩

男爵府

畀面勳章

我都接過同你差唔多內容嘅cold call! 雖然佢叫岩我個姓, 不過我無做開facial亦唔識佢lor

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

之前日日都有呢D電話,自從裝左小熊來電清靜哂

首頁

尾頁

跳至