自由報料

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

1)今朝見pk職員將m巾d贈品折出黎
2)多人買既野pk會改返正價,令自己唔好蝕咁多
3)特價貨凹晒仲要唔係好平$2.5一罐可樂,為返8罐都要$20

男爵府

BK Milk勳章

回覆:小小為食 的帖子

其實每間連鎖店都有利弊你話得幾多。。。
首富店佢係有賣貴野,但佢有啲貨個價都係低過出面不過佢好攪笑永遠只做一日,我去親都會望下啲自己想買但平時係貴開既,例如佢上個月日本仔做特價88折我掃左兩支香必飄噴噴平時52 88折45
點知上到首富店42一支再買,但第二來已經做返52。。
惠安啲野唔係話唔好我都成日去買但佢啲貨好多時做特價可能一兩個月就到其但佢賣豬肉係抵同唔差直至老鼠事件。。。
數字屋係好多都平但佢有啲日貨貴過係吉仔買
所以都唔可以講啲咩為有下下靠自己

水晶宮

引用:啲蔬菜,水果爛都照賣。

原帖由 咖央 於 13-05-23 發表
啲蔬菜,水果爛都照賣。
人地賣爛貨可能會做特價,你情我願下做交易無問題,但pk係蠱蠱惑惑遮遮掩掩賣,呢啲係呃

sunshine-lover  agree!  發表於 13-5-28 12:26

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

男爵府

ivykinder 發表於 13-5-24 15:14
首富店佢係有賣貴野,但佢有啲貨個價都係低過出面不過佢好攪笑永 ...

平貴都係其次,講真一般既野唔係超級特價的話又唔係差好遠,但下下排隊排半個鐘真係哂我時間,(最耐個次排左8,9個字!!)咁多間超市,d收銀最慢最差就係百街!!明明前面得4,5個人排都排我最少15分鐘呀陰公!!我真係排到怕喇!!

大宅

BK Milk勳章 畀面勳章

好耐都冇幫趁佢,雖然有兩間係屋企附近,因為真係貴又少嘢買…
Welcome 好過
阿女可能要做四眼妹…

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

百街部易想錢機真係唔知點解咁差, 10次去有3,4次都係壞既, 一壞就會壞幾日都無人整
我都親眼見過職員將沐浴露優惠裝(3支一set)拆開逐支上架, 包裝附送的細支試用裝就會拎走遲d再單獨發售, 真係賺到好盡下

男爵府

我張易想錢咭唔知几時失效咗冇人通知過,分一直都儲到, 但到想換COUPON時就話你張咭已失效!咁你又比我儲分, 唔知蝕咗几多!

大宅

引用:1)今朝見pk職員將m巾d贈品折出黎2)多人買

原帖由 michelle071180 於 13-05-24 發表
1)今朝見pk職員將m巾d贈品折出黎
2)多人買既野pk會改返正價,令自己唔好蝕咁多
3)特價貨凹晒仲要唔係好 ...
佢唔係寧自己唔好蝕更多,係點寧自己賺得更多

複式洋房

小小為食 發表於 13-5-24 14:08
百街d瓜菜真係送到唔要,就算唔爛都勁核突!
個菜檔又多蚊滋!!
有9成收銀又成舊飯咁又無禮貌
我日日放工都去百佳買餸,完全見唔到你所講嘅問題囉
你話瓜菜有爛有蚊滋,我只見到我買開果間執得整齊又企理
有咩問題問執貨或收銀姐姐佢地都好肯幫忙,我諗你嘅問題只係個別事件吧!

大宅

BK Milk勳章

回覆:請大家入來講吓PK有幾衰©♂

一講PK火都黎埋,話說有次有huggies ee 係百佳,話買滿$380有濕巾送,同埋買滿$380減$50,咁我選左四包S碼,每包$103.5,點知佢一過機就話計減$50後唔夠$380,冇得送濕巾,叫我買多一包先夠,我彩佢都傻,咁姑寒就咪鬼做promo啦,真係火都黎,正pk

禁止訪問

子爵府

回覆:請大家入來講吓PK有幾衰©♂

我見過pk賣d爛到就黎有虫既木瓜$1.5

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:aboutmydream 的帖子

34巴士在他門囗落車

子爵府

引用:Quote:小小為食+發表於+13-5-24+14:08+百街

原帖由 cheerfulgarden 於 13-05-24 發表
你話瓜菜有爛有蚊滋,我只見到我買開果間執得整 ...
妳更系住系高尚或私樓區域,你去屋邨就知有分別,高尚區域怕人投訴更整好d,屋邨點會有taste market place存在

男爵府

cheerfulgarden 發表於 13-5-24 16:38
你話瓜菜有爛有蚊滋,我只見到我買開果間執得整 ...

唔會日日都個有個別問題掛,我以前日日去,日日都係咁差囉.....
我係去淘大商場個間架~而且有蚊滋樓上都有講啦,個個都個別問題咩?
我諗你應該係去開又一城個間呀麻,個間係我去過最乾淨囉

男爵府

mic_sin_mic 發表於 13-5-24 16:24
佢唔係寧自己唔好蝕更多,係點寧自己賺得更多
真係百街幫"李"日日賺呀

大宅

BK Milk勳章

引用:Quote:graceyu1029+發表於+13-5-24+16:43+

原帖由 kikiau 於 13-05-24 發表
唔理你去邊度買嘢都好,唔夠額梗係冇得送啦,咁都有得鬧?
但我係夠喎,$103.5一包x4包喎,係你唔明定我講唔明呀

複式洋房

ivykinder 發表於 13-5-24 15:14
首富店佢係有賣貴野,但佢有啲貨個價都係低過出面不過佢好攪笑永 ...
同意,每間連銷店總有利弊,好似有jm話7x9平啲,但最弊啲貨好快到期呢,差唔多到期既貨梗係平啦..百佳都好多時有做特價,自己留意下,特價時咪入多啲貨囉,反正佢地啲貨嘅到期日又長啲,可以擺得嘛!
例如早排成日有得送佳之選,我大手入貨,計計埋埋都慳返唔少呀

複式洋房

小小為食 發表於 13-5-24 17:02
唔會日日都個有個別問題掛,我以前日日去,日日都係咁差囉.....
我係去淘大商場個間架~而且有蚊滋樓上都有講 ...
既然你講到pk咁多咁嚴重既問題,你仲日日去簡直令人費解囉

男爵府

cheerfulgarden 發表於 13-5-24 17:39
既然你講到pk咁多咁嚴重既問題,你仲日日去簡直令人費解囉
我係話我"以前"日日去~因為百街真係近我,後來頂唔順了~ok?
而家都會去,一個月頂盡5次囉,不過問題依然無改善~貴少少遠少少都幫襯惠康,有時惠康又平少少,所以其實都唔差得好遠~

首頁

尾頁

跳至