跳至

首頁
23456...15

尾頁

大宅

Re: 各位mami

wa! 係唔係39.6 lb呀? sorry, 我d數好c 架, 唔好笑我wor!

起碼化療唔會好似電療咁辛苦同痛, 都算好彩! 唉......
〝複莫〞有擴散跡象! :-| 平時叫佢煲d羅漱果水飲, 聽講
都係好野黎ga!

今朝我落街買早餐經過一條斜斜地ga天橋, 前面有2件"排中之極品"掛著向道噴口水阻著晒條路都算啦! 不幸ga係連架BB車(有BB)都放埋手(條天橋係斜斜地ga), 敏捷ga我緊係第一時間跑過去一手拉著架BB車啦! 點知果2件極品竟然一d悔意都冇, 仲好老馮咁ga眼神bear著我tim! 唉....... :-( 天呀! 果BB真係不幸!
MamiBaby

大宅

好似香港果邊
廣告買得好猛
有一大隻摩天輪

大宅

其實我吾知道化、電療
有乜分別架。
呢d mami成街都係
我有次食早餐
有個歲幾既b

大宅

你果2隻西施點解冇繼續養? 2.2kg 味即係唔夠5Lb wa! 真係超細wor, 係唔細品種

都唔明點有咁多呢類"蠻不講理"ga人, 佢地d下一代將會係佢地ga copy, 唉........

聽d fd講"化療"淨係食藥, 不過會甩頭髮+口爛+作嘔, "電療"仲慘, 用儀器將d電轉入病人體內, 將d好同壞ga細胞一齊電死晒, 不但痛到入心入肺而且仲會痛到入骨tim, 聽講好多好硬正ga病人都鼎唔順, :-( 左出黎, 仲懇求d醫生比佢地安樂死, 唉..........

MamiBaby

大宅

其實係1胎生左7隻
搶在d營

大宅

wa! 你都犀利wor, 咁你已前味一屋都係狗仔
你同奶奶住

我買我隻靚女果震都有段古架! 向銅鑼灣總統商場道比人"握"ka, 可能佢地睇得出我好鍾意尼隻靚女&初哥la,
所以"握"我話有2個月大&性格比較"c文", 仲教我一日
淨係比10粒浸軟左ga狗糧比靚女食, 其他就乜都唔c
(包括milk), 唉.....我真係信佢地, 點知養左2日就病左,
去到獸醫到話佢有狗瘟&得2-3個星期大, 仲叫我要有心
理準備救唔返:-( :-( 唔怪之得佢咁細隻+無乜牙仔la..... :-( 仲教我唔c比奶佢飲, 真係冇人性ah
硬淨ga我望見靚女咁可憐, 只不過黎左尼個世界2-3個
星期就要受尼d痛苦..... 我都忍唔往 :-( 左出黎, 嚇倒
個鬼佬e生手都震埋, 仲拍晒心口話"I'll try to do my best! counting on me!" 好彩住左1個星期好返晒,
而且仲幫我養到佢又肥又白tim 養左差唔多8年都冇
病過
MamiBaby

大宅

我吾係同99住
不過坐月果陣
佢日日送飯和

大宅

你99都唔錯wor, 老人家係鍾意ee哦哦+la, 可能我地
第老左哦得仲勁ah

係ah, 佢真係整定係我ga! 好多次都比唔成人,
每次幫佢搵到個好主人果震, 唔係我唔捨得就係佢有dd
唔妥, 哈~

係ah, 諗返起果時真係好"囉", 丫呀.......真係醜死怪 :mrgreen:
MamiBaby

大宅

一時時la,未有b之前
我係外人,有左之後先
有飯食有

大宅

咁現實! 如果你當時生ga唔係仔而係女咁佢仲會唔會照顧呢?

不過咩都好啦! 你算好彩+la, 得閒味對99口乖d law, 佢開心時你又開心, 其實最緊要都係你個c6對你好就夠la
MamiBaby

大宅

你講得好

大宅

呀甲甲妹:[size=x-large]你去左邊呀

大宅

ah甲甲妹:
我朋友以到了第四期
醫生話要有心理準備 :-(
幾個月到一年 :-(
佢而家打抗癌針同埋
化療 :-( 我好心酸

大宅

KEOROR,

Sorry......因為平時幫開仔仔治療言語ga姑娘要向尼個月尾走, 佢平時對我兩母子好好+, 所以
希望可以親手做一份禮物送比佢, 就係咁所以好忙

生>老>病>死係自然ga定律, 邊個都走唔甩, 可能咁ga安排
對你個fd同佢ga家人會仲好, 短痛好過長痛, 曾經有個名人講
過"生命ga意義係唔在乎佢ga長短, 而係生存得有冇意義"
我口才唔叻, 唔知點樣安慰你, 不過我隨時都會好樂意分擔你ga心事, ok!
MamiBaby

大宅

終於等到你出現
你講得好

大宅

蝦!你真係冇心肝, 我未話左比你知向自行分配學位
果震已經收左佢law!

講開親子創作真係好 因為我只係交左1. 2次
咁大把, d植物次次都比我2母子種瓜左, so冇得交貨 其實我好欣賞你有咁好ga耐性同心機
去做親子創作 比我就冇咁好耐性同心機la

好難得佢到e+都係抱住有一線生機心態, 希望佢可以
用佢ga意志打敗病魔, 加油!
MamiBaby

大宅

我真係大頭蝦咯
你估我又好鐘意做
煩到嘔,

大宅

wa! 今日幾好笑ah! B仔學校開一月份生日會,
點知主角只得一個(B仔), 原來成個下午班得B仔
一個係向一月份出世

你個fd呢幾日點ah? 最近睇電視廣告話"雪華芝"
都可以對抗癌症

你想幫你個仔報讀果間學校有消息未呀?
MamiBaby

大宅

你又好啦!我個仔要30號先開
佢話食藥同化療就ok喎
我都冇講其它

大宅

咁, 統一排位你仲會唔會參加

其實B仔都有類似ka事發生過, 不過係向屋企發生,
明明唔係佢ga錯(係我怪錯佢), 佢都會認, 又唔識
解釋返成件事, 就算你要佢解釋佢都冇呢個能力,
因為佢有語言遲緩(最近帶佢去做左評估, 證實係
"自閉症傾向", 唉....... :-( 真係好擔心佢上到
小學會比d衰仔蝦 :-( 總知有苦自己知, 你仔ga
情況又冇我呢個咁弊呢?
MamiBaby

首頁
23456...15

尾頁

跳至