夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

係唔係兩個人都得到報應呢?

琴日睇報紙新聞,見有一單野係講,男中學教師與12歲女童發生性行為,再睇埋內文,發覺樣樣野都好符合。
男中學教師既老婆,亦即係其中傷我心既其中一個女人。
男既受法律制裁。不過都好好釆,只係坐20個月。
女既受天既制裁。自己攪人地老公,自己老公就攪人地個女。
最慘係兩個小朋友。

複式洋房

Re: 係唔係兩個人都得到報應呢?

想問... 係唔係同你有關架?

不過無論如何, 有罪0既人都應該得到佢0既懲罰架啦~
Open yourself to enjoy every precious moment!!

複式洋房

Honey_Bread^v^ 寫道:
想問... 係唔係同你有關架?

不過無論如何, 有罪0既人都應該得到佢0既懲罰架啦~

犯案者既老婆係其中一個傷害我同c6(宜家係前夫)既關係既女人。

佢老婆係破壞我對c6專一印象既第一個女人。尼個女人係以前c6既青梅竹馬尼架。佢老婆當時結左婚2年未有小朋友,當時同c6係街上遇返,之後偷偷來往。

男爵府

無花果:

咁就可能係報應 , 個男人都低死, 在報紙上重話個人渣老婆重好支持個人渣
唔死都無用, 坐完監出到來, 都唔知佢重有咩面子見人

有捨必有得 有得必有失

複式洋房

WinChi 寫道:
無花果:

咁就可能係報應 , 個男人都低死, 在報紙上重話個人渣老婆重好支持個人渣
唔死都無用, 坐完監出到來, 都唔知佢重有咩面子見人

winchi :

我都見到報導講老婆支持個人渣啊!又什麼在觀眾席對人渣揮手及微笑tim!發晒姣。個8婆仲係學人做幼稚園老師架。佢地互相支持既原因好簡單,因為佢地兩個都係人渣。所以人渣支持人渣。

如果比我,我會同佢離婚,因為唔知幾時會攪自己果兩個女。要d什麼律師求情,話教改及女家話佢窮,外母睇佢唔起(以前c6都有講8婆個亞媽係d咁既人),如果唔係今次放蛇,個人渣都一路犯案下去。

其實我覺得人渣犯案,佢老婆都有一定責任,話晒都曾經傷害過佢老公既心,而且在03年12月某日,人渣老婆果日請大假,又再打去我找我當時既老公。咁佢老公外形又矮又黑。講真,當時我件c6外形都好過佢老公。所以佢犯案,唔多唔少都與自己自卑所致。

男爵府

為人師表,d觀念都咁架!

我真係好睇唔起佢地。

複式洋房

此帖已被發帖者刪除

=========
此帖已被發帖者刪除
=========
真正的友誼是雙程路,如果你正在走單程路,朋友,那種友誼是假的

男爵府

無花果:

我個人覺得個人渣是 no excuse 去做出這些事,自己要負全責, 與人無關。

個人渣老婆就應有此報,是否這樣講: 正所謂剃人頭者,也被人剃頭。 個女人都唔係好人, 所以唔抵可憐。

但最可憐的是他們的小朋友, 最無”姑”
有捨必有得 有得必有失

大宅

d咁的人係教師,都唔知讀咩書,讀屎書~~

大宅

善有善報,惡有惡報,
"藥"然未報,聽朝睇[蘋果日報]

呢d人死左都唔駛可憐,[自作"業",不可活!]

複式洋房

joeyma 寫道:
為人師表,d觀念都咁架!

我真係好睇唔起佢地。

佢地有點走火入魔,過份博愛。 :lol:

複式洋房

湛森 寫道:
[quote]
無花果 寫道:
......我都見到報導講老婆支持個人渣啊!又什麼在觀眾席對人渣揮手及微笑tim!發晒姣。個8婆仲係學人做幼稚園老師架......其實我覺得人渣犯案,佢老婆都有一定責任,話晒都曾經傷害過佢老公既心,而且在03年12月某日,人渣老婆果日請大假,又再打去我找我當時既老公......

新聞這樣描述這個女人喎↓
『被告一直被外父看不起,被對方指斥是窮教師,難與其貌似「港姐」的女兒匹配』

摘自:
http://hk.news.yahoo.com/061005/12/1u693.html

她長得像哪個港姐了?他外父又有多有錢了?[/quote]

咁我知佢老婆個樣都唔差既。都唔錯,唔係又點會當時吸引到我c6 呢!

咁8婆既父母都係當個女係搖錢樹架!8婆父母只係普通公屋家庭。所以我越睇就越似,令我嚇左一跳。

我琴日仲打去佢地天水圍既家居電話(尼d tel number,對一個被傷害既女人尼講,個腦係永遠記住,仲唔會記錯tim),但打左去已經cut左線長嚮lor!

個男性人渣以前我都同佢對過話尼!佢巴聲仲好斯文架。

複式洋房

WinChi 寫道:
無花果:

我個人覺得個人渣是 no excuse 去做出這些事,自己要負全責, 與人無關。

個人渣老婆就應有此報,是否這樣講: 正所謂剃人頭者,也被人剃頭。 個女人都唔係好人, 所以唔抵可憐。

但最可憐的是他們的小朋友, 最無”姑”

唉....我都登d小朋友可憐,有個會隨時傷害小朋友既老豆,而且個8婆仲咁原諒人渣,人渣出左獄,d小朋友都有排驚啊!

所以8婆已經有個有案底既老公,回想....00年時,人渣身為中學教師人工都有二萬八,而家既有案底,將來都唔知可以做d咩工。往後他兩要行既路真係唔易。上天已經比左8婆應有既審判。

所以令我覺得,個天好公平。有好多野緊本唔洗我去傷神。

複式洋房

London 寫道:
d咁的人係教師,都唔知讀咩書,讀屎書~~

同意,佢地兩個都係讀屎書。

複式洋房

Jackievv 寫道:
善有善報,惡有惡報,
"藥"然未報,聽朝睇[蘋果日報]

呢d人死左都唔駛可憐,[自作"業",不可活!]

所以我覺得...已一刻....時辰到啊!

大宅

無花果,

明白你為何氣憤難平, 咁你結果有無同老公分開 ? 你老公當時點解會出錯 ? 佢有無道歉 ? 你有無原諒佢 ?

大家都係女人, 都應該明白已婚男人遇到美色個心都係唔定, 雖然男人死口唔認, 奈何現實係咁, 女人想男人婚後永遠心如止水真係好難 ....................;

我觀察到及經驗係, 總係有壞女人/想恨嫁女人攪攪震, 企係你身邊特登同你比較, 出盡辦法令你男人覺得自己為何遲遲才遇上那麼好的她, 加上同老婆相處日久多有磨擦,所以點解有部份男人會容易出軌..............

呢個case我唔認為男體育教師做出禽獸行為同個老婆有關,賴得就賴, 咩人佢都賴, 自己衰就衰, 好一個無恥之徒,
據你講個女人都係厚顏無恥, 佢地真係天生一對啦 !
學習吧! 有方法令孩子開竅[廣告]

複式洋房

sell2japan :

我對尼d8婆,我唔會當冇事發生。d人做錯左就係做錯左。
只不過,佢地做所有野,我唔會再受驚及落淚。

人渣老婆同我c6之後冇再來往,大家都改左手機number,但3年後又比我知道人渣老婆有一日打去我c6手機度,之後我打去問人渣,人渣話返比我知,原來人渣老婆果日係請左大假,之所以何解佢地可能再聯絡,係因我c6轉左新手機number後,打去人渣屋企找人渣老婆及比左新number人渣老婆。

我已經同c6離左婚,因為之後佢做左好多傷害我地感情既野。我明白要攪得成婚外情,都要有人願買願賣。

不過c6及人渣老婆所做既野已經唔會再傷害到我,因為我已經對c6冇任何愛意。

我日後希望好好的過每一日,不過忽然見到尼d報導,覺得好緣妙。希望日後見到傷害過我既第三者在報章上,是好既結果啦!

複式洋房

我早幾日,打去我一位朋友,叫佢幫我問問佢既做差人既老公。

我朋友問左佢既police老公,佢老公話冇跟尼單野。

只不過,我從另一線索,已經100%肯定我曾經同人渣通過電話。

就係人渣以前比過一個中學既電話,同記者講佢教既中學既電話係一樣架!諗起都有d..慄!我曾經同變態男人傾電話。

複式洋房

你同丈夫分開係咩原因?

複式洋房

好媽媽 寫道:
你同丈夫分開係咩原因?

1.同人渣老婆偷偷來往
2.令同事女友有誤會
3.在網上識女仔
4.不教女兒,只做娛樂組長
5.家務更不用講
6.堅持買小動物回來,最終又不打理
7.又再同人渣老婆有聯絡,仲惡返我轉頭說:而家冇野咪得LOR!
8.對自己放假及上班下班時間不交代,當屋企係酒店

4,5,6點我都可以忍。而且好多媽咪都會遇到。
唔忍得既POINT實在太多,攪到時時都提心釣膽,所以我忍冇可忍。
之後先知原來他同第2點的女友既女性朋友已經有野。

好釆最終我都逃出尼個圈套。

首頁

尾頁

跳至