想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

BK Milk勳章 畀面勳章

今次係第二次睇,覆診…

係咪我唔識問野?兩次唔駛10分鐘就出黎…

問醫師有冇野要戒口一定唔食得,佢話都冇,唔好食薏米。跟住我問係咪唔好食白蘿蔔,佢話如果葯係有人參就唔好食… 我第一次睇唔記得問醫師有乜要戒口…但原來睇番第一次同第二次都有人參架

之後話俾醫師知我m時都有小小血塊,佢話正常…究竟係咪架?

大宅

引用:回覆+Miriam21+的帖子其實熊EC係呢到D姐妹

原帖由 Kerokerokeropei 於 13-05-30 發表
回覆 Miriam21 的帖子

其實熊EC係呢到D姐妹介紹我睇既,佢初初睇我都好快既,慢慢先会睇耐D既(我自己)我睇 ...
我會架喇,都明中醫唔急得, thx

男爵府

其實熊EC係呢到D姐妹介紹我睇既,佢初初睇我都好快既,慢慢先会睇耐D既(我自己)我睇佢咁耐身體係好左,況且佢地有記錄,食左咩葯一目了然,JM比D心机,中E吾急得,如果吾好先轉另外一個啦!祝好孕

男爵府

回覆 C9lai 的帖子

我第一次睇熊EC就同佢講想生B既

大宅

引用:係呀…完全係零交流﹐我去睇醫生都係想佢話

原帖由 嘉希 於 13-05-30 發表
係呀…完全係零交流﹐我去睇醫生都係想佢話我知我有咩問題同要注意﹐不過有d jm 話佢初初好cool

...
如果只係初初幾次cool, 會唔會睇多一、兩次先呀?

不過去親都要等咁耐,但5分鐘就出番黎又真係有點…

大宅

引用:Quote:原帖由+Miriam21+於+13-05-30+發表其

原帖由 C9lai 於 13-05-30 發表
我想問下呢,我想問下睇中醫時會唔會講睇生仔架??我琴晚睇左中醫,我咩都未講,佢就把我左右脈同睇利,睇 ...
我有講話我係睇生B

你果個把完脈就知你m血紅咁犀利?你試下下次一見佢就講話睇生B, 睇下佢點講同開藥…

別墅

回覆:Miriam21 的帖子

係呀…完全係零交流﹐我去睇醫生都係想佢話我知我有咩問題同要注意﹐不過有d jm 話佢初初好cool

別墅

引用:Quote:原帖由+Kerokerokeropei+於+13-05-30

原帖由 Miriam21 於 13-05-30 發表
其實熊醫師俾我感覺係好nice...

我就係之前睇你個post, 同自己有啲唔同,例如我m有好小量血塊, 佢話正常 ...
我想問下呢,我想問下睇中醫時會唔會講睇生仔架??我琴晚睇左中醫,我咩都未講,佢就把我左右脈同睇利,睇完話我腸胃好差同m血好紅。叫我介口就配藥比我下星期一覆診。感覺好似佢唔知我想調理咩就開藥,而家唔知轉唔轉好。

大宅

引用:我應該未必會睇啦…但我會飲下去d+藥﹐拎藥

原帖由 嘉希 於 13-05-30 發表
我應該未必會睇啦…但我會飲下去d 藥﹐拎藥單比藥房睇都係話調理身體既藥﹐睇兩次都係甘﹐等個幾鐘﹐睇五分 ...
咁又係,如果啲藥黎黎去去都係果啲,索性去藥房執…

人地睇醫生係想知自己情況,等咁耐,睇個5分鐘又係差啲… 最主要係你同佢講,佢就咁俾藥單你就算…

大宅

引用:+本帖最後由+Kerokerokeropei+於+13-5-30+0

原帖由 Kerokerokeropei 於 13-05-30 發表

我睇兩次都有把左右手脈,同睇脷…

不過把完、睇完就冇講啲乜,係同個女仔講要俾咩藥我…

大宅

引用:+本帖最後由+Kerokerokeropei+於+13-5-30+0

佢冇叫我做咁多野,可能都係第二次睇啦…

我見到你之前啲post, 所以琴日都諗左啲問題問佢,佢都好好有問必答,不過感覺佢好似同你follow多啲…

別墅

回覆:Miriam21 的帖子

我應該未必會睇啦…但我會飲下去d 藥﹐拎藥單比藥房睇都係話調理身體既藥﹐睇兩次都係甘﹐等個幾鐘﹐睇五分鐘…

男爵府

佢每次都会問我食完D藥有無吾舒服,有無覺得熱氣,如果有佢会叫我飲多D水,佢今次仲叫我去化驗所驗多次卵巢同驗下有無排蛋,C6就驗多次丁,因為我地两個都ok, but 我地吾想做ivf, 因為太貴兼且未必一定得,不過始終中E係人夾人既,你下次去諗定D問題問佢,佢好nice 咖,佢把完脈吾会講既,我每次都把左右手既,你呢?

大宅

引用:回覆+Miriam21+的帖子我今日都睇完熊EC喎,

我今日都睇完熊EC喎,佢有問必答咖!我睇左佢9個月,M期無左血塊,高温期長左,M小 ...
其實熊醫師俾我感覺係好nice...

我就係之前睇你個post, 同自己有啲唔同,例如我m有好小量血塊, 佢話正常…

不過就唔知自己係咪唔識問野…

其實每次熊醫師把完脈,會唔會講你身體有冇咩問題?

好似之前jm話齋,我都會keep住睇熊醫師,話晒都係睇左兩次

大宅

引用:今日我都去左睇張秀霞﹐我五分鐘都出左黎﹐

原帖由 嘉希 於 13-05-29 發表
今日我都去左睇張秀霞﹐我五分鐘都出左黎﹐咩都唔講﹐仲要只係把脈申利﹐完全冇講過野﹐我睇第二次﹐佢問我 ...
咁都得?

咁你仲會睇張醫師嘛?

好彩熊醫師未至於咁…

大宅

引用:Quote:原帖由+Miriam21+於+13-05-29+發表唉

原帖由 cathychan1207 於 13-05-29 發表
咁又唔洗咁快下判斷佢有無料!食多幾次啲中藥睇下感覺點先!
嗯…唯有係咁,還掂食中藥都係協助調理身體

男爵府

我今日都睇完熊EC喎,佢有問必答咖!我睇左佢9個月,M期無左血塊,高温期長左,M小姐準左,我問佢使吾使介口,佢話吾使,我而家進補中,每次D中药都吾同既,佢都好好傾

別墅

回覆:今日去左睇熊曼琪中醫師

今日我都去左睇張秀霞﹐我五分鐘都出左黎﹐咩都唔講﹐仲要只係把脈申利﹐完全冇講過野﹐我睇第二次﹐佢問我有冇m痛﹐有﹐執劑藥比你m飲﹐我同佢講今次多左血塊﹐佢一句都冇講﹐比藥單我﹐打發我走﹐仲要m後既藥同我上次既一樣…冇變過:;pppp:

大宅

引用:Quote:原帖由+cathychan1207+於+13-05-29+

原帖由 Miriam21 於 13-05-29 發表
唉…咁情況,究竟繼續睇熊醫師,定轉譚醫師/張醫師呢…
咁又唔洗咁快下判斷佢有無料!食多幾次啲中藥睇下感覺點先!

大宅

引用:Quote:原帖由+Miriam21+於+13-05-29+發表譚

原帖由 cathychan1207 於 13-05-29 發表
唔係佢講,係有人同無講過白蘿蔔寒涼!
所以我好少食!
哦〜都係唔好食咁多

首頁

尾頁

跳至