自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章

有無bb無去影樓影相?

我見好多媽咪都會帶bb去影樓影相,但我bb一歲了都無去過,如果而家去影,我又覺得bb周圍郁無時停好難影..
有無媽咪都無去影?會後悔無影嗎?

大宅

Re: 有無bb無去影樓影相?

我recommend e間,有興趣睇下嘛?

複式洋房

唔怕啦, 宜家去都唔遲啦, 我囝囝都係1歲幾至去影, 影啲唔同嘅風格吧.
另外bb周圍郁無時停都唔駛擔心, D 攝影師好PRO 加埋專業相機, 好快可以捕捉到佢哋最可愛嘅一面, 最緊要家長有方法逗到BB 笑, 同埋知道佢哋每日邊個時候係心情最好就BOOK嗰個時間囉.

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

我都無帶仔女去影過
只係有次見到大特價~平影20蚊一張先個細仔影左一張咁大把
:-(
其實如果有錢~真係好同D小朋友去影喇
:mrgreen:

珍珠宮

2024年龍年勳章

我都想帶佢去影,但可惜我仔仔勁"痴"身果隻,尤其係陌生環境,一見我起身行開兩三步佢己經喊到拆天咁...你話點影呢? :cry:

伯爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我都冇同兩個小朋友影,因為冇錢~~其實係最怕呃人,因為唔知邊d先係好~~我冇後悔冇影,自己同佢影多d相都ok呀~~雖然冇造型,但都唔差呀~~
眾裡尋他千百度,驀然回首,那人卻在燈火闌珊處!!
生死有命,富貴由天

大宅

我都係最近先想同佢地影, 我d小朋友都age 5 & 8, 大哂law. 見到依到d小朋友d相真係好心動, 好想第日我同個老公老左拿番出來睇. 依排都搵緊, 但發覺有d 喺度係咁 sale, 好怕, 會慢慢搵下.
我自己都好後悔, 因為果時冇諗到比人影, 只係買左部digital camera, mud都影一餐, 當然唔pro 啦, 不過, 得閒睇番都幾開心.

大宅

我 11/12 帶bb去影, 希望佢唔會之前撞瘀啦 (佢個頭成日都撞到), bb到時都差不多1age. 我會堅持唔再加錢晒相. only用佢個package 就算

複式洋房

小ice 寫道:
我都想帶佢去影,但可惜我仔仔勁"痴"身果隻,尤其係陌生環境,一見我起身行開兩三步佢己經喊到拆天咁...你話點影呢? :cry:

你bb 有無啲好鐘意嘅玩具, 又或者其他例如食物, 物件等, 見親都想去攞, 你可以帶埋去, 應該好啲吧.

另外, 如果你囝囝咁"痴"身你更加要快啲訓練吓佢添, 嘗試當玩'peekaboo' 遊戲, 初初'呢埋'5秒, 跟住10秒, 玩吓玩吓又耐啲, 玩吓玩吓又行遠啲, 等佢知道你行開咗都會返嚟, 咁樣可能work 架. 初頭喺屋企玩, 玩慣咗至去陌生地方玩噃.

(記得千祈唔好玩玩吓真係走咗去喎,唔係就仲衰過唔玩)

珍珠宮

2024年龍年勳章

hokittyho
多謝你的意見,我會試下.

男爵府

我係好耐之前係媽媽寶寶內搵到一間影相的,唔係俾小朋友著預定的衣服/制服的,係一家人係度自自然然影的。我記得好似係天后的,唔知有無媽咪有印象呢?如果有的請通知我。

民房

我去過 Baby Face 影, 我覺得佢地攝影師好比心機拍攝, 姐姐又引到我仔d笑容出黎 (佢平時唔笑架!)... 出黎 d 相個個都話靚!

影完即時可以立即揀埋相, 我地自己用電腦揀相的 , 完全唔會 hard sell!

Baby Face : ://www.babyface.com.hk

我好多 friend 都係 Baby Face 影, 佢地好 full,
記得提早預約!

大宅

文章已被刪除 - 廣告文章

文章已被刪除 - 廣告文章

請注意:在討論區張貼未被批准之廣告文章將會被封鎖帳號

有關廣告事宜請電郵至[email protected]

[size=small]- 我們絕不接受以其他會員同樣違規而未被刪文的抗辯理由。如發現有文章違規,歡迎透過「 舉報濫用」來告知我們,我們定當作出處理。
- 刪除文章的準則是透過隨機抽查及濫用報告來決定。
- 我們會按照嚴重程度鎖上重犯者之戶口及IP。
- 我們最終目的是希望用者自律,如非不得已才會鎖戶,敬希合作。
- 請勿編輯或刪除本文。

首頁

尾頁

跳至