母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

Check過泵冇壞(swing),但泵半個鐘得一半份量,用手唧仲有奶柱出,係咪個泵唔適合?之前都好地地的;攪到而家泵奶好花時間;有冇媽媽知原因?Thx

[url=http://www.pregnology.com][/url]

男爵府

陪月勳章 BK Milk勳章

用泵係費時...

我都係用手..快既半小時攪點..

不然比佢自己吸..

男爵府

陪月勳章 BK Milk勳章

仲有...奶小..飲多D 水, 果汁.

我妹教食黑豆粉..(沖野一齊飲)

唔駛日日花生,豆豆湯...悶死.

禁止訪問

男爵府

klo5678 發表於 13-5-31 20:19
用泵係費時...

我都係免煩腦

男爵府

應該係漏汽或塞塞地,我會用手通返幾次再試泵,都唔得就係漏汽,看下邊度唔啱位

大宅

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

引用:應該係漏汽或塞塞地,我會用手通返幾次再試

原帖由 candytsy 於 13-06-01 發表
應該係漏汽或塞塞地,我會用手通返幾次再試泵,都唔得就係漏汽,看下邊度唔啱位 ...
塞塞地?點樣check部機有冇塞

大宅

引用:用泵係費時...我都係用手..快既半小時攪點.

原帖由 klo5678 於 13-05-31 發表
用泵係費時...

我都開始覺得係,但唔知係咪手勢唔啱開始唧到自己有D痛

[url=http://www.pregnology.com][/url]

大宅

引用:回覆+tabo79+的帖子會不否係喇叭size+太細,

原帖由 papaeddy 於 13-06-01 發表
回覆 tabo79 的帖子

會不否係喇叭size 太細, 太細會泵唔到多奶, 我用開27mm, 買swing 跟的24mm 唔啱我, 要 ...
之前已經換左喇

大宅

引用:應該係漏汽或塞塞地,我會用手通返幾次再試

原帖由 candytsy 於 13-06-01 發表
應該係漏汽或塞塞地,我會用手通返幾次再試泵,都唔得就係漏汽,看下邊度唔啱位 ...
已經拎去尚健check左話冇問題

禁止訪問

回覆:tabo79 的帖子

子爵府

BK Milk勳章

引用:回覆+tabo79+的帖子會不否係喇叭size+太細,

會不否係喇叭size 太細, 太細會泵唔到多奶, 我用開27mm, 買swing 跟的24mm 唔啱我, 要 ...
點樣先知喇叭size岩唔岩自己?

大宅

雙泵會唔會唔夠力?

複式洋房

回覆:個泵冇壞,但量好小

我又係,一樣用swing, 啱啱換咗活門,好似好咗D,唔知係唔係心理作用。

大宅

引用:我又係,一樣用swing,+啱啱換咗活門,好似

原帖由 Lamfi 於 13-06-02 發表
我又係,一樣用swing, 啱啱換咗活門,好似好咗D,唔知係唔係心理作用。

...
Me2, 又好似好D

大宅

引用:Quote:原帖由+papaeddy+於+13-06-01+發表回

原帖由 kidcute 於 13-06-01 發表
點樣先知喇叭size岩唔岩自己?
我見樽口位只cover 到部份乳暈,所以去配過新的
佢有27mm,30mm,36mm;個sales教我用軟尺度乳暈直徑(避開乳頭位置)幾長就配個最近的;我響尚健門戶配

子爵府

BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+kidcute+於+13-06-01+發表點

原帖由 tabo79 於 13-06-02 發表
我見樽口位只cover 到部份乳暈,所以去配過新的
佢有27mm,30mm,36mm;個sales教我用軟尺度乳暈直徑(避開乳 ...
原來個樽口要包哂成個乳暈, 我仲配多左個細喇叭添(21mm)

男爵府

oocholeoo 發表於 13-6-1 18:34
塞塞地?點樣check部機有冇塞
係你自己塞塞地唔係部機啊!!!用手按下有否硬硬地或泵完都仲脹脹地

大宅

喇叭可以係咩地方單買丫?因為我都覺24mm好似太細

大宅

我問朋友借係公司用,用左有3個月今日唔知點解突然冇吸力,.......

睇過個白色活門就好似冇爛. 都唔知發生咩事....死啦, 仲要還番比人...如果真係壞左邊度可以整,唔知仲有冇保養...佢個b都已經11個月了..

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊