跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 八掛一下, 幫bb改名未呢?

我尋晚先同老公傾過...問佢有冇乜野名鍾意...
佢話佢鍾意個"嵐"字...
我自己都鍾意o既...
佢姓余...我都諗緊叫余x嵐...

因為中文名跟老公姓, 所以英文名會跟我姓...
但諗到中文名都會比人批下...睇下同bb女o既八字夾唔夾...

侯爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章

點樣英文名跟媽媽姓呀
得架咩
可以解釋一下嗎
pekkle1120 寫道:
我尋晚先同老公傾過...問佢有冇乜野名鍾意...
佢話佢鍾意個"嵐"字...
我自己都鍾意o既...
佢姓余...我都諗緊叫余x嵐...

因為中文名跟老公姓, 所以英文名會跟我姓...
但諗到中文名都會比人批下...睇下同bb女o既八字夾唔夾...

大宅

又真係會比人笑o番

joeyng 寫道:
我其實都喜歡 "芷柔"呢個名....可惜老公姓"施"...夾埋咪變咗"獅子油" law 大咗比人笑C 我地都末知改咩名好 ?-(
[img align=left]http://i30.photobucket.com/albums/c347/yokochiang/DSC00397r.jpg[/img]

大宅

我起初都想用個軒字,不過好似好多人用,所以驚好容同人撞名,之前想叫劉焯軒,我老公話個仔係二月出世係寒命人喎!所以要有火喎! 佢呢又有少少迷信,但又唔想找人改名,真係煩氣呀!我就覺 得好聽就ok!而家就想改︰
1.劉焯瑜
2.劉焯匡
唔知邊個好d呢?

侯爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章

乜咁多人用個軒字呀
咁我要再諗諗先得啦

禁止訪問

珊瑚宮

好媽媽勳章

我大仔岀世時諗往叫祉璈,點知相士話同佢唔夾所以改咗第2個,而家呢個名可以留返比BB用

首頁

尾頁

跳至