婆媳關係

跳至

首頁
34567...12

尾頁

珍珠宮

回覆:十個99,九個賤............

唔同意!!就算同99唔啱,我只會用"唔夾"去形容,絕對唔會話99"賤"!!

禁止訪問

引用:我呀媽肯定係第十個,我自己一仔一女,我明

大宅

引用:唔同意,人夾人缘啫……我同我之前bf個呀媽

原帖由 lovenambb 於 13-06-02 發表
唔同意,人夾人缘啫……我同我之前bf個呀媽好fd好夾ga,但唔知點解同依家個99咁唔啱咀形咁唔夾

...
因你未入門囉

男爵府

引用:Quote:原帖由+devil621+於+13-06-04+發表我

原帖由 waiwai2013 於 13-06-05 發表
咩叫好先??每人心中的呎不同!做人新抱都要做好自己本份先得!
將心比己

複式洋房

回覆 ~~nitto~~ 的帖子

絶對同意

複式洋房

回覆 苦腦人 的帖子

做人新抱要將心比己, 咁d 99 又識唔識得將心比己呢, 唔可以似住自己是長輩就唔將心比己, 大家係要互相尊重

洋房

回覆 lovenambb 的帖子

無錯。。。。

洋房

回覆 苦腦人 的帖子

無錯,最緊要大家尊重,你唔尊重我,我都唔會尊重你!

洋房

回覆 katimbear 的帖子

相見好,同住難。

別墅

引用:唔同意,人夾人缘啫……我同我之前bf個呀媽

原帖由 lovenambb 於 13-06-02 發表
唔同意,人夾人缘啫……我同我之前bf個呀媽好fd好夾ga,但唔知點解同依家個99咁唔啱咀形咁唔夾

...
未過門前,有啲都可以friend吓,過咗門,就對新抱講(家)規舉。生埋囝之後就仲衰,多多意見,總之就係煩到死

禁止訪問

禁止訪問

大宅

其他99可能唔應該用個賤字去形容,但我果個?﹗''賤"佢受得起有餘。
先唔好講我嫁比佢個仔時,無比禮金,無金器,我話唔擺酒,留錢買樓,佢同個仔講唔擺酒就唔好叫佢做阿媽,好﹗我就佢,我忍﹗擺就擺啦﹗
個仔結咗婚搬咗出來,又要交租,又要食,又要用,仲要儲返D錢買樓,但依然每個月俾家用佢,而佢50嵗人己唔做野,等個仔俾錢佢用,仲要不停話唔夠唔夠,我都忍﹗
我最嬲係我生完BB,坐月時佢過來,見到佢個仔做家務,個心唔中意,佢唔直接同我講,走去揾D3姑6婆去教我點做人老婆,老公出面揾錢,返家唔應該要佢咁辛苦........佢知有時我老公放工有應酬,無返家食飯,我因為咁唔開心,佢竟然問我,我老公成日唔返來吃飯,會唔會去咗玩或者有第2個女人大家記住,我當時係剛剛生完BB,情緒真係唔係太穩定,佢個仆街走嚟同我講呢D野﹗不特止,佢對我老公講我唔識體諒佢,佢出面做野咁辛苦,食餐飯都唔得﹗
佢咁做目的好明顯啦,有邊個老母會想個仔同個老婆嘈交?有邊個老母唔幫個仔諗下,我地就算唔食都要俾個仆街食﹗我唔想再講,佢D衰野,我怕講出嚟都無人信

大宅

我自問我乜都做足,未結婚前,過時過莭,人到禮到,母親莭,佢都唔係我阿媽我都買個蛋糕上去.唔該,呢D野我唔係一定要做,唔係奉旨架﹗
最經典係第1次見佢,佢就問我幾錢人工,幾好笑,你邊位呀?連做人基本尊重都唔識﹗不知所謂﹗

男爵府

回覆 ~~nitto~~ 的帖子

唔同意,因為找唔覺得我奶奶衰..... 可能我唔係同佢住卦....

複式洋房

回覆:~~nitto~~ 的帖子

好賤呀!咁做咩目的呀,經常挑撥離間,心地唔好!

複式洋房

我奶奶絕對係唔賤果一位!未嫁入去時62 99已經當我親生女一樣,嫁左入去都無變,自問同老公收入唔多所以都唔係比好多家用,但我地次次返去食飯都特地整豐富d,又經常有補湯,燕窩食,從來唔會計較!到我有左BB,係B女,一樣唔似其他奶奶咁態度轉變,懷胎十月照顧得我好好,坐月更加唔使講,私自買左八千幾補品幚我補身,比返$佢都唔肯要,話照顧好我是應該的!我真係覺得好感動好幸運!遇到一個對我像親生女一樣既99!雖然平時湊女一定有意見不合的時候,但大家講完就算,從來無隔夜仇!

禁止訪問

別墅

引用:十個99,九個賤............大家同意嗎?

原帖由 ~~nitto~~ 於 13-06-02 發表
十個99,九個賤............大家同意嗎?
同意!

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

我唔同意, 但我99都唔係好99

只可以話好99買少見少

首頁
34567...12

尾頁

跳至