親子旅遊

跳至

首頁
23456...21

尾頁

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

ahmama 發表於 13-6-6 09:04
沙巴阿豬媽
沙巴唔可以有亞g ma hea resort???

琥珀宮

LongRyan 發表於 13-6-6 09:38
nix 係咪飛左?!13~14号O唔O?
佢好似無野係手...e+就多左你呢2張揸手

琥珀宮

LongRyan 發表於 13-6-6 11:00
泰酒店貴左好多, centara多成舊水/晚, 雖然morning加左價, 但都係最平

家下6月喇...
係咪想等last minutes呀

琥珀宮

LongRyan 發表於 13-6-6 11:19
我卜得一晚e+開turbo!
你e+點行...邊度stay幾多晚呀

琥珀宮

LongRyan 發表於 13-6-6 12:10
d1 - bkk - hua hin - cicada market - oceanside beach
d2 - train station - 筷子山lunch (may be) - 往 ...
我會hea埋佢...遲一日出...包車出沿路經美功/amphawa去埋chocolate ville唔駛又兜返轉頭...bkk你隻6d腳毛多過係hk...放過佢啦...你留意埋amphawa fri - sun先開

琥珀宮

ahmama 發表於 13-6-6 12:13
暑假, 聖誕都係呢個價, 我初一飛, 心理上更抵~~
初一飛又真係抵wor...不過果邊會唔會好多野無開

琥珀宮

ahmama 發表於 13-6-6 12:18
回覆 LongRyan 的帖子

black sheep farm流流地, 近wineyard, 擺埋去D3.
呢間已經on list...
其實係咪七岩大街多活海鮮餐廳

hua hin夜晚我要預比baba掃街

琥珀宮

Nix1828 發表於 13-6-6 12:21
你又諗諗佢囉~~
好多野話唔埋我唔敢卜了:lol

琥珀宮

LongRyan 發表於 13-6-6 12:21
(1)回程....swiss sheep farm - sXXXXXXX park, outlet - chocolate ville dinner o唔o?

(2) 美功 + floating market想自已坐van, 回程重夠時間去埋? 就係驚bkk無野攪想先分開第日去?!

C6真係好驚bkk~
(1) 無話唔o...呢d都係七岩...華欣去半hr左右...唔知邊間oulet有shuttle...如果你搵到不如呢間去完返返hua hin好過...第2日先閃...
(2) why咁想自己坐van去???...我係覺得你返bkk...又坐返成個鐘車過去有d side je...

琥珀宮

ahmama 發表於 13-6-6 12:24
yes, 7岩多D, 但環境就local D~~你到時揸車四周66, 有時自己發掘下好過堆滿遊客果D~~ ...
咁就7岩海解...hua hin比baba掃街

琥珀宮

LongRyan 發表於 13-6-6 12:39
去程夠唔夠時間去埋美功再floating market? 我知3點有火車!

回程swiss farm / santorin ...
夠...amphawa開到咁夜又唔驚...咪夜d先到酒店囉...你唔係預左1st晚夜到所以住cheap野...

琥珀宮

ahmama 發表於 13-6-6 12:51
12:30落機, 機場去美功1hr20mins, 100km, 我覺得OK, 你唔好機場食野, 沿途或去到美功先食~~

之前搵到係咁: ...
http://www.wretch.cc/blog/mhchen59/22972526<<呢度有時間表
其實hua hin去7岩...當地包架雙條貴唔貴

琥珀宮

ahmama 發表於 13-6-6 13:23
how about this?

d1 bkk >>美功, A字floating market>> oceanside beach
問埋...amphawa係咪黃昏6點到好d???

琥珀宮

引用:Quote:jcy+發表於+13-6-6+12:55+http://www

原帖由 LongRyan 於 13-06-06 發表
之前問過爽條咁都要1500b >>>lunch at the beach restaurant (under Khao Takiap) - Hua Hin train statio ...
咁貴

琥珀宮

引用:Quote:jcy+發表於+13-6-6+13:40+問埋...amp

原帖由 ahmama 於 13-06-06 發表
無咩所謂, 我果次4點左右到, 都開左好多, 6點幾天開始黑.
,要度下睇邊班火車好

琥珀宮

引用:Quote:jcy+發表於+13-6-6+14:14+,要度下睇

早到amphawa就食下Tea, 按下腳~~
有按腳

琥珀宮

引用:回覆+smypig+的帖子dry+seafood+點過一日個

回覆 smypig 的帖子

dry seafood 點過一日
我見到有屎坑魚

琥珀宮

引用:Quote:smypig+發表於+13-6-6+17:20+around+

seoul station 果間? 我睇到blog 2010係$400 & $600, unbelievable cheap!!
Cny 又特別貴呢,呢間平時都係8舊左右

琥珀宮

引用:Quote:原帖由+jcy+於+13-06-06+發表Cny+又

點解你會知幾錢晚?我check7月同cny,cny酒店普遍都貴好多,唔知係咪未出價。

...
呢間果陣我彈比家姐架

琥珀宮

ahmama 發表於 13-6-7 11:06
匯率問題, 近期baht走勢幾好, 上番3.8
我上個月3.75兌左喇

首頁
23456...21

尾頁

跳至