網購天地

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

有冇人淘過呢,計起唔使 7元支,幾抵喎,百記超市要 50 元呀二記就 12 元一支,但就 SMALL 得多......... 19 CM雲呢拿條

http://item.taobao.com/item.htm?spm=a1z0d.1.1000638.4.HUltqh&id=17256048511
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

男爵府

熱血勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:淘香草豆夾

用電話開唔到條link

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

ngachi 發表於 13-6-3 23:58
用電話開唔到條link
呢個開到嗎?

http://shop67670468.taobao.com/?spm=2013.1.1000126.21.Fb9H73
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

男爵府

熱血勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

andyman 發表於 13-6-4 09:17
呢個開到嗎?

http://shop67670468.taobao.com/?spm=2013.1.1000126.21.Fb9H73
http://item.taobao.com/item.htm?spm=a230r.1.14.118.9tosJG&id=18007531208&_u=4u7kplbff45

呢d獨立包裝會唔會仲好d

翡翠宮

獨立包庄係好啲,但呢間太雜,大多野賣啦

男爵府

andyman 發表於 13-6-4 18:47
獨立包庄係好啲,但呢間太雜,大多野賣啦
你一次過買咁多, 怕唔怕用唔哂會曬

翡翠宮

ngachi 發表於 13-6-4 19:36
你一次過買咁多, 怕唔怕用唔哂會曬
得 19 支,三年內會用得曬, 做香草砂糖, 香草酒,香草奶凍,香草雪糕,好快冇曬

男爵府

引用:Quote:ngachi+發表於+13-6-4+19:36+你一次

原帖由 andyman 於 13-06-04 發表
得 19 支,三年內會用得曬, 做香草砂糖, 香草酒,香草奶凍,香草雪糕,好快冇曬
...
點用?可以抄咁多野架?

男爵府

引用:Quote:ngachi+發表於+13-6-4+19:36+你一次

...
雲尼那砂糖可唔可以代替籽用?

翡翠宮

Q4 發表於 13-6-4 19:52
點用?可以抄咁多野架?
將香草由中間剖開,將籽加入奶中煮,豆夾放埋入去滾一滾,得左,啲籽係精華,要留番在奶凍中,咁就賣 30 元一杯。 半個豆夾連籽大約可兌約 550ml 液體

男爵府

回覆:淘香草豆夾

我諗住平平地買$2.98既試下先,從來都未咁用過,淨係用過精油
係呢我仲想問下有d咩食物焗要用下火?

翡翠宮

ngachi 發表於 13-6-4 20:02
雲尼那砂糖可唔可以代替籽用?
不可以取代籽用。
雲呢拿砂糖,用來調咖啡,奶茶,好香架, 當你用過豆夾,你一定會減少使用香精。

另:不知道有剩用下火焗的食品。

男爵府

引用:Quote:ngachi+發表於+13-6-4+20:02+雲尼那

不可以取代籽用。
雲呢拿砂糖,用來調咖啡,奶茶,好香架, 當你用過豆夾,你一定會減少使用香精。
個味道係咪同香精好唔同?
我買果種既味道都唔真實既,用d天然野先好

翡翠宮

ngachi 發表於 13-6-4 20:36
個味道係咪同香精好唔同?
我買果種既味道都唔真實既,用d天然野先好

...
梗唔一樣啦, 一杯奶凍要 30 元得 120 ml 咋,好味道......

男爵府

andyman 發表於 13-6-4 20:49
梗唔一樣啦, 一杯奶凍要 30 元得 120 ml 咋,好味道......

http://item.taobao.com/item.htm?spm=2013.1.0.159.pSGFYb&scm=1007.77.0.0&id=16914098576&pvid=f0abf4d4-2113-4a85-90ac-9405b601becd&ad_id=&am_id=&cm_id=&pm_id=
我睇中左佢, 但用唔哂, 唔知你有冇興趣同我share,
just feel free if you do not have this idea

翡翠宮

我已經搵左朋友的親戚代購啦,可能運緊去深圳

男爵府

唔好意思呀, 我未O係度出過聲O架,

但我好想同你SHARE 呢個,

請問我要點做?

翡翠宮

香草豆夾 19CM 100克庄,有 17 條 人仔 95 元+9元運費到深圳。

男爵府

引用:Quote:ngachi+發表於+13-6-4+23:03+http://

原帖由 andyman 於 13-06-14 發表
香草豆夾 19CM 100克庄,有 17 條 人仔 95 元+9元運費到深圳。
好似好靚仔喎,香唔香?

翡翠宮

ngachi 發表於 13-6-14 15:36
好似好靚仔喎,香唔香?
呢個食譜,我用香草豆夾的籽做了吉士醬,得閒請參考一下

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=7818214&page=1#pid120588709

首頁

尾頁

跳至