婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

爸B勳章

唔尊重我同我屋企人,咩都佢啱晒...

別墅

引用:Quote:原帖由+kayanmama+於+13-06-27+發表

原帖由 YingYing622 於 13-06-29 發表
天下既奶奶一樣變態,成日驚死我地唔俾佢個孫食咁,佢係我個仔,唔通我會餓死佢咩,成個人肉鬧鐘咁,定時定 ...
你99肯按時俾佢飲都好 我99唔按時俾我仔飲 有病架我99

大宅

一句講晒八卦

大宅

引用:Quote:原帖由+YingYing622+於+13-06-29+發

原帖由 kayanmama 於 13-06-29 發表
你99肯按時俾佢飲都好 我99唔按時俾我仔飲 有病架我99
之前全人奶既時候,我99試過只要阿仔一喊就要我餵奶,我話我岩岩餵完,岩岩著番件衫咋,佢話佢扭眼訓,俾佢啜住訓啦,我忍唔住開口鬧爆佢,我話我唔係乳牛唔係人肉奶咀亦唔係奶袋,我話佢岩岩食飽,俾咩佢啜住訓丫,我反問番佢,咁宜家我係唔係要24小時訓係張床俾佢啜足24小時??佢即刻唔識答

別墅

引用:Quote:原帖由+kayanmama+於+13-06-29+發表

原帖由 YingYing622 於 13-06-29 發表
之前全人奶既時候,我99試過只要阿仔一喊就要我餵奶,我話我岩岩餵完,岩岩著番件衫咋,佢話佢扭眼訓,俾佢 ...
我99仲爆 初初我俾人奶呀仔飲 差不多餐餐飲完都有便便 醫生都話飲人奶每餐都有便便係正常 我99話我識乜 D醫生識乜 一定係我的人奶有問題 話我D人奶冇營養

伯爵府

回覆:一人一樣最頂99唔順既野

最怕D C6覺得99係啱灑,D99又覺得有仔撐囉!

大宅

引用:Quote:原帖由+YingYing622+於+13-06-29+發

原帖由 kayanmama 於 13-06-30 發表
我99仲爆 初初我俾人奶呀仔飲 差不多餐餐飲完都有便便 醫生都話飲人奶每餐都有便便係正常 我99話我識乜 D醫 ...
你應該即時問佢,醫生唔識,咁邊個識丫?99你識丫?咁以後我地有咩頭暈身慶唔駛睇醫生啦!搵你咪得囉?!

侯爵府

引用:Quote:原帖由+kayanmama+於+13-06-30+發表

原帖由 YingYing622 於 13-06-30 發表
你應該即時問佢,醫生唔識,咁邊個識丫?99你識丫?咁以後我地有咩頭暈身慶唔駛睇醫生啦!搵你咪得囉?!:s ...
我驚你99話好吖!

珍珠宮

2023年兔年勳章

陰濕,兩面人,口賤..........好多好多

別墅

引用:Quote:原帖由+kayanmama+於+13-06-30+發表

原帖由 YingYing622 於 13-06-30 發表
你應該即時問佢,醫生唔識,咁邊個識丫?99你識丫?咁以後我地有咩頭暈身慶唔駛睇醫生啦!搵你咪得囉?!:s ...
因為我99個大仔(即係我大伯)以前在大陸做醫生 佢覺得自己係醫生呀媽所以好叻 近年大伯來了香港想在香港考醫生 但要用英文佢唔識因為大陸用中文 我99仲成日問我點解醫管局唔可以用中文俾大伯考 我好直接同佢講 香港的西醫寫張病假紙都係用全英文 不如叫大伯考中醫 中醫咪用中文 跟住我99話大伯以前好叻 在鄉下間醫院揸手術刀 我心想揸菜刀就有佢份(因為我從來都覺得大陸不安全) 跟住我99一有病就叫大伯拎大陸的藥俾佢食 我媽叫我第時呀仔同自己唔好亂甘俾佢醫 自己去睇醫生好過

大宅

引用:Quote:原帖由+YingYing622+於+13-06-30+發

原帖由 kayanmama 於 13-07-01 發表
因為我99個大仔(即係我大伯)以前在大陸做醫生 佢覺得自己係醫生呀媽所以好叻 近年大伯來了香港想在香港考醫 ...
嘩,梗係唔好俾佢睇啦!冇牌架,有咩事點算,真係唔好搞,有時有0的錢,唔節檢得架

大宅

講真, 生bb以前同99關係好好, 臨生bb前99搬黎住方便照顧, 關係開始差, 一齊住之後先知佢咁多衰野, 原來99呢種動物真係相見好同住難, 而家佢搬返自己屋企, 不過我仍然勁勁勁憎佢, 莫講話見到佢個人, 連把聲都吾想聽到, 所以我認為, 無一樣野係最頂99唔順, 因為佢無論做咩講咩都係超黑人憎.

大宅

kayanmama 發表於 13-6-25 02:33
我99都係 明明呀B 熱到出哂汗都話凍 依家甘的天氣雖然開左冷氣仲同我仔着兩件長袖衫加一件背心 蓋四張被 一 ...
睇完呢個post好多99都係無衛生常識
我99屋企夜晚有老鼠入屋, 佢夠膽將生果就咁放係台面, 夜晚老鼠小強路過咬過第二日吾洗下就食.
仲有, 明知我係開刀生仔, 生完吾夠一個禮拜, 買蝦整俾我食, 荒死我傷口吾發.

雪柜放左樽人奶, 佢就放舊生豬肉係旁邊, 我話佢, 佢就喊, :;pppp:痴線, 扮可憐博同情, 又話自己吾識野, 成六十歲人有無可能吾知道呀?

侯爵府

回覆:一人一樣最頂99唔順既野

我同老公2個人吱吱尋傾計,佢一定問咩呀咩呀,非常唔通氣. 唔係咩都要同你交待架!

大宅

引用:好多樣都頂唔順,+不過最頂唔順係佢好"假",+

原帖由 Rilakcc 於 13-06-14 發表
好多樣都頂唔順, 不過最頂唔順係佢好"假", 成日口不對心......把口明明話A, 其實個心諗B, 如果你真係相佢係 ...
same here,明明係我面前無野咁,轉個頭就同人講我是非,話我唔洗碗(我一個做曬家務同湊仔,有時要等bb訓咗先可以洗,夜晚一兩點我都堅持洗完先訓),但佢自己大條道理咁擺到第二日,仲要係我幫佢洗埋!!有次仲搞笑,我仔要訓午覺,我抱佢入房訓,佢同親戚話我特登抱走阿b唔俾佢玩 跟住個親戚打電話俾我話我,話唔怪得佢唔理你啦!我想問佢幾時理過我係咪shoot噶,要避你呀避九世都避唔開啦,我無咁得閒做埋d無聊野囖!

大宅

引用:講真,+生bb以前同99關係好好,+臨生bb前99搬

原帖由 小綿羊haha 於 13-07-01 發表
講真, 生bb以前同99關係好好, 臨生bb前99搬黎住方便照顧, 關係開始差, 一齊住之後先知佢咁多衰野, 原來99呢 ...
我都係未生前同99好好,點解生咗仔d 99會變咗個人咁?所有野我衹係跟醫院講嘅做jei,而且阿b好健康呀,其實佢有咩好堅持自己個套?!

大宅

mamacolly 發表於 13-7-2 00:12
我都係未生前同99好好,點解生咗仔d 99會變咗個人咁?所有野我衹係跟醫院講嘅做jei,而且阿b好健康呀,其實 ...
話之佢講咩, 彩佢有味.

我99成日話人地(佢fd)點湊bb, 懶好心周圍請教, 但我聽到既都係錯既野, 如果佢堅持我c6就會同佢解釋, 99都係聽個仔話, 新抱既說話一係聽吾入耳一係講咩都吾信.

大宅

引用:Quote:mamacolly+發表於+13-7-2+00:12+我都

原帖由 小綿羊haha 於 13-07-02 發表
話之佢講咩, 彩佢有味.

我99成日話人地(佢fd)點湊bb, 懶好心周圍請教, 但我聽到既都係錯既野, 如 ...
咁你99至少都叫肯聽人勸告,我叫c6講99認為係我教c6,跟住就會話”都唔知係咪噶”唔通為咗同你作對攞bb較飛咩!

複式洋房

回覆 Picopapamei 的帖子

同我99一樣, 講就天下無敵做就無能為力, 自私精, 扮野最醒

大宅

畀面勳章

回覆:大眼的Dog 的帖子

每次去佢度食飯,之前果日飲剩啲湯就會叫我老公同仔飲,我無份,我唔係貪佢啖湯,而係尊重問題,我老公話飲唔晒先叫我飲,當我乞丐呀而家?

首頁

尾頁

跳至