論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我對佢一般,不特別好又不特別差。其實對住D工人都好厭倦,佢地好煩,但無佢地自己又辛苦。
我覺得你不如暫時由佢,看看佢表現點。
遲下你話想睇BB,話之佢開番cam.

民房

回覆 joansyfong 的帖子

我都覺得係

大宅

回覆:想問下大家點睇!!!

比我我會換,唔想放個計時炸旦係屋企

大宅

引用:我對佢一般,不特別好又不特別差。其實對住

原帖由 janicetsang 於 13-06-08 發表
我對佢一般,不特別好又不特別差。其實對住D工人都好厭倦,佢地好煩,但無佢地自己又辛苦。
我覺得你不如暫 ...
你真係講得岩,真係有又煩冇又煩,唯有過左一排睇下佢點呢,到時用番個cam佢會冇甘抗拒喇

大宅

引用:比我我會換,唔想放個計時炸旦係屋企 +

原帖由 salomanfa 於 13-06-08 發表
比我我會換,唔想放個計時炸旦係屋企
可以我都想,不過我驚到時搵左另一個番黎衰過佢,我實俾人怨死,而且屋企d男仕根本就五明白呢樣野

別墅

回覆 claudette 的帖子

媽媽你點解你會咁傻豬架!!

我都有小朋友, 係我坐月返工之後, 我都裝左cam, 因為太掛住囝囝, 想無時無刻係公司都可以見到佢, 當然都順便監察姐姐啦. 但最主要都係想睇囝囝. 當時我家舊姐姐都唔係太開心架, 但我每一次都同佢講我裝cam既目的係想睇囝囝.

事實上, 曾經2次我係個cam到見到囝囝幾乎出事, 我立即打返屋企, 如果遲左, 我囝囝可能係highchair 成個跌落地! 所以cam對於我地呢d在職媽媽真係好重要架!

, 你以家同佢傾好數拆左個cam, 如果你真係唔想換人, 咁你試下過多一兩星期同佢講, 你返工時真係好掛住bb, 要開返個cam.

我家舊姐姐係續左約之後半年知道我有第二胎就一心唸住走,
佢個仔已經大學畢業, 完全無經濟壓力, 揾到佢認為既好工就resign , 當時我都坦心新姐姐無佢咁有經驗.

但實情係, 我家新姐姐黎左之後, 我好感恩!

因為新姐姐真係好乖又好鍚我囝囝!
所以如果真係要換人, 都唔坦心得咁多, 但請就要請個有經濟壓力既姐姐, 佢地真係落力d!

別墅

引用:個人認為:今次唔鍾意部cam就用唔食飯黎威

原帖由 chanjessie0627 於 13-06-08 發表
個人認為:今次唔鍾意部cam就用唔食飯黎威脅,下次如果又有野唔鍾意咁點?樣樣就晒佢,好似俾佢牽住走

...
Agree

伯爵府

虎到金來勳章

回覆 claudette 的帖子

樓主, 你真係應該炒左佢, 用絕食黎威脅僱主, 你可能忘記左, 個度係你屋企, 唔係佢屋企. 就算, 換個個係好係衰, 都係一半半機會, 但你依家呢個就百份百係衰.

呢D工人, 真係叫佢返屋企做公主把啦, 佢都可能係忘記左, 佢黎你屋企係做工人, 唔係做老闆. 工人係要適應老闆所定的所有規矩, 樓主你或你老公返工時, 唔係咁架咩???

樓主, 祝你好運!!!

首頁

尾頁

跳至