婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 happystich 的帖子

呢個就係個point啦,其實佢之前d堂兄弟結婚,佢自己都冇打金比人,我唔明點解佢覺得人地會買金比我地

我自己都覺得,如果係親既,就算人地唔比我地,你都應該買比人啦! 我從來冇諗過貪人d金,所以我話人地送比我,我可以即時比返佢keep都得! 仲有,佢同我地講,話第時派帖會同d親戚講唔駛比金我,我地答好。我覺得如果你咁都講得出,我真係冇所謂,反正唔係我冇面,係佢自己

大宅

回覆 tsoi520 的帖子

我地一定會事事都問佢的,費是第日有d咩比人講

大宅

回覆 shannnb 的帖子

佢話張帖有佢大名嘛,即係關佢事囉。不過我地結婚既事,佢自己話左就算,唔知有冇諗過女家既意見。

水晶宮

小鴻娘 發表於 13-6-11 15:13
回覆 shannnb 的帖子

佢話張帖有佢大名嘛,即係關佢事囉。不過我地結婚既事,佢自己話左就算,唔知有冇諗 ...

答佢, 其實唔一定要.....如果佢意見係唔想,咪唔落囉

大宅

我都想講,如果你唔想,可以唔落你個名,哈哈!不過果時我冇出聲,等男朋友同佢傾,我係一邊聽

大宅

小鴻娘 發表於 13-6-11 15:12
回覆 tsoi520 的帖子

我地一定會事事都問佢的,費是第日有d咩比人講
事事問佢? 但你又事事reject佢, 咪攞黎搞
問左唔代表唔會講你, 只會令你更嘔血
這是過來人的心聲.

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:+本帖最後由+小鴻娘+於+13-6-11+10:41+編輯

原帖由 小鴻娘 於 13-06-11 發表

估唔到改個標題都比人話,哈哈,今次唔用豬事精標題啦,不喜 ...
當年我同個佬準備結婚,我62 都話擺酒好煩,我6299 當年係朋友幫佢地辦cocktail party, 無擺過酒,所以佢以為好煩。我話宜家擺酒只有新娘煩,6299 父新郎都唔煩既,加上我鍾意搞event,我唔覺得煩wo!到時你當黎飲就得了! 最後62 當日玩得好開心,佢話估唔到擺酒咁好玩。

唔洗理佢地講乜,婚禮係自己既,唔可能please 晒全部人。當然,唔好麻煩佢地,親戚由你未婚夫出聲去請就可以了。

珍珠宮

引用:估唔到改個標題都比人話,哈哈,今次唔用豬

原帖由 小鴻娘 於 13-06-11 發表

估唔到改個標題都比人話,哈哈,今次唔用豬事精標題啦,不喜 ...
分開擺,唔好理佢

大宅

回覆 sfmeow 的帖子

可唔可以分享下,點樣令到個婚禮好玩d??有時怕太形式化,多多指教

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:回覆+sfmeow+的帖子可唔可以分享下,點樣令

原帖由 小鴻娘 於 13-06-13 發表
回覆 sfmeow 的帖子

可唔可以分享下,點樣令到個婚禮好玩d??有時怕太形式化,多多指教 ...
得,Pm 你,祝你婚禮順利,擊退99

男爵府

回覆:[長]酒席小風波

你結左之後最好唔好同佢住!

大宅

放心,我唔會一齊住的,佢自己都一早講左

禁止訪問

大宅

回覆:[長]酒席小風波

跟本你奶奶故意咁樣,俾個下馬威,之後就烚死你,佢完全無尊重過你同埋女家

大宅

回覆 pinky1111 的帖子

我果時都諗係擺酒呢d野,雖然話就話可以分開擺,不過大家都要商量下,聽下對方家長意見吧!
佢自己一個人話晒事,仲要通知晒佢果邊d親戚,根本唔尊重女家同男朋友,我地結婚,我地竟然係最後先知。
不過果一刻唔想火上加油,自己就食晒囉! 好在男朋友撐咋,唔係比人用粗口話又冇得反駁,就真係一肚冤枉啦!

伯爵府

好媽媽勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

最後係...只擺女家?
別人笑我太瘋癲,我笑你們更低b~~

侯爵府

回覆:小鴻娘 的帖子

唔駛理佢男家囉

大宅

咁而家最後決定係點呀????

結婚話就話係兩個人既事, 不過到最後就係兩個家族既事.......好彩有你c6十卜你

大宅

而家都係搞聯婚

一開頭佢厭煩,因為唔想成日招呼人,不過而家佢就請埋自己係外國既friend,仲要請埋62既舊boss黎飲,真係吹佢唔漲! 我同男友都講明請最 friend 同最親既黎,外國既freind都算,何解要請舊老細??佢話佢地以前結婚借過錢比佢地喎!!

不過我冇理,佢鍾意請就請吧,反正到時我咁忙,都理唔到咁多架啦

首頁

尾頁

跳至