樓市動向

跳至

首頁

尾頁

大宅

有無試過租樓俾人, 自己住就好地地, 唔知點解租客住就話呢到漏水, 嗰到電線唔得成日消燈, ... 求教!可以點做?

複式洋房

回覆:租樓俾人一肚氣

加佢租,咁煩

大宅

引用:有無試過租樓俾人,+自己住就好地地,+唔知點

原帖由 erinlo 於 13-06-13 發表
有無試過租樓俾人, 自己住就好地地, 唔知點解租客住就話呢到漏水, 嗰到電線唔得成日消燈, ... 求教!可以點 ...
即管上去睇下係咪咁嚴重,完左死約即大幅加租令佢走

QQdevil    發表於 13-6-14 09:55

大宅

回覆:租樓俾人一肚氣

真係好蚊憎,全屋咁多燈唔用,偏偏要用盞裝飾燈,硬轉大夥數,當然消了

男爵府

引用:有無試過租樓俾人,+自己住就好地地,+唔知點

原帖由 erinlo 於 13-06-13 發表
有無試過租樓俾人, 自己住就好地地, 唔知點解租客住就話呢到漏水, 嗰到電線唔得成日消燈, ... 求教!可以點 ...
我租呢度啲光管都勁壞

不過包租婆自己果啲都係咁壞佢冇怪我。

如果個租客講極唔聽嘅1完死約就大幅加租請走佢啦……

子爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章

erinlo 發表於 13-6-13 16:32
租左俾佢幾耐呀?
我租樓住,租頭2年非常之好,乜事都冇,就同業主續多兩年死約
到呢幾個月(租第3年),又漏水(廚+廁)、甩天花(唔係灰,係大大舊石屎)
連天花的吊燈都成盞跌落黎
好彩每次都冇整到人,只係要打掃一翻
可能真係開始舊(無論係層樓定係D裝修)

而家仲要捱多一年

你上去睇下,如果情況係真o既(漏水好難假掛)
整到咪整
如果係佢住得衰,就等完約唔租俾佢lor~

首頁

尾頁

跳至