自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

我試過放咗d狗屎落垃圾筒,幾個鐘後見到係晒條樓梯度
我真係去管理處投訴d阿婆摷垃圾還摷垃圾,唔好整到四圍都係垃圾

水晶宮

mouth:mouth:

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:嘔心,有乜咁好摷?!

我住嗰棟樓都有人摷垃圾㗎,明明呢頭見到d垃圾紮好一包包,轉個頭就已經比人拆開晒成地都係,搞到勁多蚊

伯爵府

引用:Quote:原帖由+miffypekkle+於+13-06-25+發

原帖由 tomatoMM 於 13-06-25 發表
碎左佢
一係重要字眼撕出黎,撈落菜渣或倒水濕左佢
係呀,我d湯渣係比d信同文件食。

寶石宮

大廚勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 畀面勳章

coffeeclare 發表於 13-6-25 13:52
今朝見得閒執下個書櫃同埋丟走唔要嘅信!
執左啲癈紙入落垃圾袋,之後領出走廊丟落一個有我3/4個人高(120cm ...

子爵府

coffeeclare 發表於 13-6-25 13:52
今朝見得閒執下個書櫃同埋丟走唔要嘅信!
執左啲癈紙入落垃圾袋,之後領出走廊丟落一個有我3/4個人高(120cm ...

其實真係有好多人去摷垃圾, 人O地既信都會去睇埋, 所以我o的唔要既statement, 信, 總之有名有地址既o野都會撕到碎哂!!
有o的拾荒者真係好無品o架, 摷到周圍都係都唔會執返好佢!!只求搵到自己要既寶!!

禁止訪問

大宅

回覆:ekllam 的帖子

講真,見到成地都係我啲信真係好鬼嬲!丟得出街就係垃圾,冇唸過有人咁鬼無聊,喺個垃圾桶底攞返出黎!如果我袋垃圾係面,當佢好奇想睇下裡面有乜寶,都仲講得通!
但好明顯果條友係有舖摷垃圾癮,紮好哂,喺最底,正常人個頭一定要伸入垃圾桶先見到,都比佢強行攞出黎,真心講句:小心有日跌落垃圾桶,困住出唔到黎

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

試過扔D舊衫後樓梯,幾日後又出現返,仲攤晒係地下。

子爵府

畀面勳章

我都試過

男爵府

虎到金來勳章 hashtag影視迷勳章

我試過抓住佢黎罵。跟住佢見到我走得超快,乾淨左1排,隔幾日又黎過。
真係要攞去燒哂佢?

翡翠宮

減齡達人勳章

佢係咪執垃圾攞去賣

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

回覆:coffeeclare 的帖子

珍珠宮

2024年龍年勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

我上星期掉左一盒朱古力曲奇出後樓梯垃圾桶係食左半罐的,我掉時垃圾桶係什麼也沒有,同時我還掉了一大袋玩具,四個鐘後我出街再掉垃圾,垃圾桶無其他人掉垃圾,但出奇地曲奇罐被放置在垃圾桶旁,曲奇罐內牛油紙又係垃圾桶內,我多手地坽起餅罐發現入面無晒餅,我覺得好恐佈誰會去摷垃圾桶仲要執野食。我係住私人屋苑的。

禁止訪問

大宅

回覆:crazy_ing 的帖子

真係要學jm們用菜嗝整濕哂,先好丟

大宅

回覆:Mimmy 的帖子

有冇咁飢餓呀?!啲人真係乜都夠擔死

珍珠宮

引用:回覆+healthymimi+的帖子我以前掉d紙去回收

原帖由 miffypekkle 於 13-06-25 發表
回覆 healthymimi 的帖子

我以前掉d紙去回收箱,結果比人偷埋... 連續2日掉, 個個回收箱都有野,係紙的回收 ...
香港回收外判,紙及金屬可賣,但膠是送去堆填。好心政府起recycling plant, 有d野冇利益都要做!我已多次去信管理處,環保處等,但冇人理我!

首頁

尾頁

跳至