興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

子爵府

今日開电腦度上網,首頁突然變咗大陸網,点做先可以將雅虎設噃做首頁呢?

阿尼陀佛   enjoy enjoy
black lady/sexy cool/fifty cent/多肉動物/式持恒/沈思懷

複式洋房

呀咩956 發表於 13-6-27 10:53
今日開电腦度上網,首頁突然變咗大陸網,点做先可以將雅虎設噃做首頁呢?

...

係咪睇甜嘢來呢

IE的話, 去網際網路選項, 改翻你個首頁, or 打about:blank

改完, close IE再開, 睇下能不能解決
如果解決唔到, 恭喜你, 你的IE被騎劫了!!!

要解決, 要睇你係咩網站騎劫你
Advanced Ivan

侯爵府

畀面勳章

回覆 呀咩956 的帖子

如果係用 IE,
建議你立即轉用 Firefox 或 Google Chrome,
IE 太容易被入侵...

子爵府

引用:Quote:呀咩956+發表於+13-6-27+10:53+今日

原帖由 AIvan 於 13-06-27 發表
係咪睇甜嘢來呢

IE的話, 去網際網路選項, 改翻你個首頁, or 打about:blank
thankyou,但什么是x(找不到這个字)嘢來?

black lady/sexy cool/fifty cent/多肉動物/式持恒/沈思懷

子爵府

引用:回覆+呀咩956+的帖子如果係用+IE,建議你立

原帖由 A346 於 13-06-27 發表
回覆 呀咩956 的帖子

如果係用 IE,
謝謝你回覆我

複式洋房

呀咩956 發表於 13-6-27 11:43
thankyou,但什么是x(找不到這个字)嘢來?

"甜" means sweet, somehow it relates to salty things
Anyway......試咗我個方法先
唔得再睇下係咩網站騎劫你, 網頁騎劫其實都好麻煩, 下次睇網頁小心點, 不明網站唔好睇

同埋可以考慮轉用Chrome, 佢有個好處係保安程度高過IE, 同埋自動幫你filter部分已知有害網站
當然, no free lunch, Chrome其實會收集你嘅使用習慣, 作為佢Google個Search Engine嘅Logic
有好有壞

子爵府

引用:Quote:呀咩956+發表於+13-6-27+11:43+thank

"甜" means sweet, somehow it relates to salty things
Anyway......試咗我個方法先
唔得再睇下係 ...
thx

子爵府

引用:Quote:呀咩956+發表於+13-6-27+10:53+今日

係咪睇甜嘢來呢

又有問題,点先可以找到這頁出來呀?

子爵府

回覆:AIvan 的帖子

#2幅图点開出嚟架?

複式洋房

呀咩956 發表於 13-6-27 14:17
#2幅图点開出嚟架?

如果無咗"1"果行, 按Keyboard上面個"Alt"制, 就會出翻來

子爵府

回覆:AIvan 的帖子

唔該哂

子爵府

引用:Quote:呀咩956+發表於+13-6-27+14:17+#2幅

如果無咗"1"果行, 按Keyboard上面個"Alt"制, 就會出翻來
得咗啦你好叻吖。

首頁

尾頁

跳至