夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

我好唔開心~~想離婚, 但又唔咁心

我同我老公一齊16年...由16YRS 開始同佢一齊,佢係一個好男人, 每個月出糧都比哂我, 放工即刻返屋企, 同朋友有節目時都會同一齊去, 又對個仔好...其實係別人眼中係一個好男人. 但佢都有缺點...佢係唔會同人傾心事, 永遠埋係心入面, 唔會同人講, 連朋友都唔會講. 星期六晚,我想同佢行埋, 但佢拒絕左我, 我堅持, 但被佢推開, LEE 次己經唔係第一次, 好多次我都有比面色佢睇, 但佢當無野, 之前我有同佢講我好唔開心佢咁對我, 係我要求高定我有問題?? 佢話我無問題, 係佢有問題, 之後我無問佢係咩問題, 我以為我voice out 之後佢會get到, 但今次,我真係好hurt!!成晚無訓, 佢發夢醒左, 見到我問我做咩唔訓, 我話我想諗下野...之後我真的又提返, 問佢點解要咁對我,我係唔係做錯d咩要咁樣對我...佢話係佢問題, 佢話個人好倦,唔想做, 無提唔起興趣,但佢又唔係唔得, 只不過佢唔想做.佢話佢唔係唔愛我, 只不過佢真係好倦...但你地知唔知我地真係好少做, 一個一次都無...我覺得緍姻要有愛同性嚟為繫, 少一樣都唔得, 但佢偏偏.... ~~待續~~

伯爵府

好媽媽勳章

Re: 我好唔開心~~想離婚, 但又唔咁心

lu-ka,

咁其實點解會諗到離婚既? 如果單為呢樣野, 好似有點可惜...
我自己有時好倦都會真係寧願想訓覺咪攪我.

大宅

佢都話左個理由俾你知
點你都仲係唔滿意?
試下體諒佢
兩個人一齊唔一定有性喎
為左個咁
四眼雞丁真人版 更新日期︰15-NOV-06 有新成員喎 仲唔入

男爵府

你老公係咪開始年紀大
人老左你估仲好似後生個時咁好精力咩
你結左婚16年,起碼都30幾
唔好亂諗啦
佢話倦你就得閒同佢按摩下
咁樣都可以增進感情

大宅

其實我同佢之間除左lee 樣野之外, 有好多因素...佢把口話好愛我, 但佢所做所有野令我好心淡, 我知佢做野好倦,屋企所有野我都無煩到佢, 個囝d 野都由自己攪點,屋企所有負擔都由我去負責, 佢每日返嚟食完飯會坐响度...唔會做任何野, 我都無投訴過, 因為我知佢做野辛苦.有時我想同佢傾計, 我好似傻婆左咁, 得我一個人講, 但佢又無反應...我都無要求過佢要買lee 樣果樣比氹我, 因為我知佢無錢.我都無'嚴氣'過佢, 因為佢工人少我一倍...我只係想我老公好似以前咁會錫下我, 抱下我, 但佢無...佢個心有唔開心, 但無同我講, 又無同朋友講, 我駡佢..."我係你老婆嚟KA, 你有問題唔同我講有, 你同你阿媽講LA"...佢話佢講左比我知之後怕令我擔心同唔開心. 佢話佢想令我開心, 但佢又知唔知佢咁做我重唔開心.結婚前我同佢講過我地唔夾,但佢堅持要同我結婚, 但結果.....佢有同我講佢怕我'嚴氣', 但我真係無.但佢連最基本我想要D野佢都比唔到我,我重要對住佢要二三十年KA....結果我同佢話不如離婚, 到時大家都唔洗煩, 大家都唔須要再想對方想法...我知婚姻係大量, 容忍, 但我自問付出我所有野嚟對佢, 換來只想佢能夠知到我感受. 我真係好愛佢, 但我可以點做?? 對上一次我已經同佢講過, 佢話會改, 但今次又係咁...可能你地覺得好少事, 但當時情況, 我真係好激動, 佢三返四之推開我, LEE 幾年都係咁, 你係我你地會點做....

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

sarahlee 寫道:
咁其實點解會諗到離婚既? 如果單為呢樣野, 好似有點可惜...
我自己有時好倦都會真係寧願想訓覺咪攪我.

agree!
我以前有做野,放工返到屋企鬼死咁倦,真係乜 mood 都無,簡直係避個老公添•
另外,人o既身體狀況真係會好影響性生活,假若你老公工作壓力大,更加會有影響•
你地慢慢再協調下,唔好成日諗住有愛必有性囉•
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

民房

又唔洗離婚....

子爵府

好媽媽勳章

其實你老公對你唔錯...對仔女都唔錯...如果因為性既問題...而想到離婚...對仔女唔公平...你老公話佢好倦...但係你有無諗過佢係咪真係好倦...試下佢放工返屋企既時候...幫佢按摩...佢沖涼既時候...可以陪佢沖涼...幫佢擦背...

[url=http://lilypie.com][img]

大宅

前兩年我想同佢去旅行, 我想咁野佢可以好D, 但SORRY, 佢無...好似同房咁, 佢點都無點過我...連錫下, 抱下都無, 只有我地兩個人...點解??我可以點?? 平時我地一晚無5句野講...我又可以點??

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

你有無諗過佢 "男人之苦" 呢!
你試諗下一個大男人有呢方面問題,"絕對" 係唔想老婆知,咪一味推推避避囉!
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

大宅

係,性唔對我嚟講唔係一定要, 但當2個人無野講, 我諗LEE樣野可以令我覺得佢愛我, 可能你地會覺得我好'孚淺', 好天真...

伯爵府

好媽媽勳章

lu-ka,

既然你又話佢係佢唔得? 咁你地大約一個月會唔會有2-3次呀? 而且你話仲愛佢既, 咁或者你地可以搵的婚姻輔導既社工幫手, 唔好咁容易講離婚.

大宅

唉~ 講地按摩, 重死...佢真頭收我唔好點佢....

大宅

2-3個月一次到LA... 重要係要做BOOKING, 想今晚要, 你要等到明晚... 又要等佢想唔想...唔想又要等下一次,但唔知何時先得....

複式洋房

lu-ka 寫道:
係,性唔對我嚟講唔係一定要, 但當2個人無野講, 我諗LEE樣野可以令我覺得佢愛我, 可能你地會覺得我好'孚淺', 好天真...

lu-ka :
我唔覺得你呢個諗法好膚淺、好天真喎!因為我都曾經咁諗過,我都覺得平時已經無乜野講,如果連呢樣野都無既話,就好似再無野令我覺得佢愛我咁,你唔好咁話自己啦!不過而家就輪到我唔想要lu,因為近來多左個細仔,我每日都做個唔停,夜晚搞掂晒d野之後,個人都已經好累,好想即刻上床訓覺,好多時我老公想要我都拒絕,我會同佢講我真係好眼訓,我真係唔想要,多數佢都接受我既理由,唔會再煩我,我地都係多數無攬住訓架!唔知點解我而家又覺得無乜野喎!唔知係咪日子耐左,我既諗法都唔同左,我漸漸覺得唔想靠性黎維系大家既感情,我而家都一樣覺得我老公唔愛我架!但係我唯有同自己講,唔好成日諗住佢愛唔愛我,雖然咁樣唔係好方法,但最起碼我個心無咁難受先啦!你話你老公有咩心事都唔同你講,我老公都係咁,但係無辦法,亦都無得迫,因為我知佢既性格係咁,你唔好唔開心啦!我都覺得如果係為左呢d事而離婚,真係唔值得!不如你試下你做大量d個位,你體諒佢真係好累所以唔想要,或者佢返工真係好辛苦呢!你話佢唔同你傾心事,或者你又可以試下,唔使佢講,你得閒send下信息俾佢,話佢知(你知佢做野辛苦,但係唔緊要,你永遠都支持佢架!)咁囉,又或者你feel到佢有唔開心既,你又可以send(唔好唔開心咁耐啦!你唔開心我都會唔開心架!)咁囉!多數既男人都會覺得有咩事都唔想同老婆講,因為唔想個老婆擔心埋一份,anyway,希望你開心返啦!

大宅

佢叫我比多一次CHANCE 比佢....佢會去睇醫生...到時佢話佢都係咁....佢會自動消失...我真係喊左成晚...我唔想迫佢...但我真係唔開心...佢話佢唔想見到我喊,但我唔知點好...我好矛盾...好心痛.....佢咁對我, 我真係有BAD FEELING...有時我會諗佢會唔會出面有第三者?? 又或者我做錯D咩, 佢要咁對我...又或都佢已經對我已經無興趣...
我曾經有好多朋友講, 佢同到我結婚係佢好彩, 佢應該要珍惜我, 連佢都有同我講, 佢覺得係佢幾生修到....其實屋企野已經唔洗佢煩...供樓, 水電煤,工人, 阿仔...... 所有所有.....自問我問心無愧...可能真係我地根本唔夾...

複式洋房

lu-ka 寫道:
佢叫我比多一次CHANCE 比佢....佢會去睇醫生...到時佢話佢都係咁....佢會自動消失...我真係喊左成晚...我唔想迫佢...但我真係唔開心...佢話佢唔想見到我喊,但我唔知點好...我好矛盾...好心痛.....佢咁對我, 我真係有BAD FEELING...有時我會諗佢會唔會出面有第三者?? 又或者我做錯D咩, 佢要咁對我...又或都佢已經對我已經無興趣...
我曾經有好多朋友講, 佢同到我結婚係佢好彩, 佢應該要珍惜我, 連佢都有同我講, 佢覺得係佢幾生修到....其實屋企野已經唔洗佢煩...供樓, 水電煤,工人, 阿仔...... 所有所有.....自問我問心無愧...可能真係我地根本唔夾...

唔好咁諗啦!我之前都好似你咁,每當佢拒絕我個陣,我都會諗佢係咪睇厭左我、佢係咪有第二個等等……但其實係我自己諗得太多,諗到自己唔開心,其實聽你咁講,你老公都唔係唔愛你,不如你等佢睇左醫生之後,睇下佢到底有咩問題先啦!有咩問題咪大家一齊去解決囉!慢慢黎啦!唔好諗咁多令自己咁唔開心啦!

大宅

小天使bb,
好多謝你! 我地一年都無10次可以行埋... 好多時都要我主動, 真係有D心淡.... 做都做得唔開心...我個心好似有個結咁...有時見到佢個樣, 我好心痛...我唔知可以點樣, 我諗唯一可以做係唔好出聲要'忍'...黙黙支持佢, 但我可以忍到幾耐呢??唔通以後二三十年都要咁樣...2個人一起要開心時間先會過得快, 先覺得'值得','無憾'...係唔係?? 有時我會想, 係唔係我自私...無理過佢感受, 但佢又有無理過我感受呢??老公係我最重要既人, 我都想我係佢最重要既老婆....但又係唔係呢??

複式洋房

我完全明白你既感受,因我都試過咁,算啦!我諗你地真係需要d時間,慢慢黎啦!我都知係好難受架啦!慢慢同佢傾啦!希望佢會慢慢有所改善啦!
祝福你!開心d啦!

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章

你試下站係佢立場睇下 : 生理上, 佢都話去睇醫生, 如果佢真係有問題, 佢梗係唔想比你知, 唔想你唔開心, 當然係閃閃避避, 你應該支持佢, 唔好成日怪佢"擁"開你, 佢會好大壓力架.
心理上, 老公揾錢少過老婆, 呢樣野係男性O既致命傷黎架, 就算佢唔講, 佢個心一定係好唔舒服 (佢仲係你面前提過話怕你會嫌棄佢), 生活壓力由此而來, 尤其你平時有冇同佢提過呢D說話呀 "你同到我結婚係佢好彩, 你應該要珍惜我, ....其實屋企野已經唔洗佢煩...供樓, 水電煤,工人, 阿仔...... 所有所有....." 男人對呢D野O既自尊心好重架. 同埋一個男人同你一齊時間長左, 就唔會下下將甜言蜜語掛係口邊, 咁唔代表佢唔愛你, 所以唔使唔開心, 多D睇諒下佢 !! 離婚 ?? 唸清楚先啦

首頁

尾頁

跳至