自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

有沒有姊妹讀過HKMA專業管理文憑課程?
請指教, 因為本人想報讀, 報讀中文的, 8號便截止!
謝謝各位

男爵府

畀面勳章

回覆:指教: 有沒有姊妹讀過HKMA專業管理文憑課程

我讀過幾張證書過程,十幾年前Lu,只計 attendance, 我次次返去tick 名就走,咁就三張證書Lu

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

想問咩?

龍馬精神.......

子爵府

引用:我讀過幾張證書過程,十幾年前Lu,只計++at

原帖由 Mandy7799 於 13-07-02 發表
我讀過幾張證書過程,十幾年前Lu,只計 attendance, 我次次返去tick 名就走,咁就三張證書Lu

...
我都係

]

男爵府

引用:有沒有姊妹讀過HKMA專業管理文憑課程?請指

原帖由 littleduckwong 於 13-07-02 發表
謝謝各位 ...
比心機, 轉眼就讀完, 進修下好d

伯爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+Mandy7799+於+13-07-02+發表

原帖由 agnesbeebee 於 13-07-02 發表
我都係
唔使考試咩?

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我都想知,証書對搵工有冇用?幾錢左右?剔名就走,會唔會好異相?讀文憑可以剔名就走嗎?我都好想進修,可惜做師奶時間唔多,可以剔名走我就好有興趣。謝謝。

大宅

回覆 糖嬰兒 的帖子

多謝鼓勵, 你有沒有讀書呢?

大宅

四十幾歲人先來讀書會唔會太遲呢?

侯爵府

回覆:指教: 有沒有姊妹讀過HKMA專業管理文憑課程?

留毛

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆:指教: 有沒有姊妹讀過HKMA專業管理文憑課程?

我讀過2個,都有俾心機讀,考試同做project,都學到d嘢

侯爵府

原帖由 littleduckwong 於 13-07-02 發表
謝謝各位 ...
我8年前讀左,不過讀英文,文憑唔可以點名走呀,點2次架……有功課同project做架!

大宅

謝謝各位 ...
你是否讀DBS? 我兩年前用左2年9個月至完成英文嘅,即DMS (Dipolma of Management Study), 个人意見,可能我比較蠢,如果你放低書包好耐,咁就比較吃力,要讀齊十二科考試合格至畢到業,唔合格要重讀果科架,幾乎每科都有group assignment,遇著d自私精都幾無奈架!所以遇到啱key嘅partner 就最好一齊報同一科

大宅

我有讀過,用呢張pro dip再駁上去讀其他課程係有用的,但冇諗住繼續上的話就不如直接讀個文憑課程。

水晶宮

畀面勳章

謝謝各位 ...
英文易讀d喎

水晶宮

畀面勳章

引用:四十幾歲人先來讀書會唔會太遲呢?

四十幾歲人先來讀書會唔會太遲呢?
唔遲,早幾年讀同班有幾個年長既,大家一齊做project温書,其實有好多得著
有心讀無話遲唔遲

子爵府

引用:Quote:原帖由+agnesbeebee+於+13-07-02+發

原帖由 cheechi 於 13-07-02 發表
唔使考試咩?
最後寫篇簡單論文就得,但我覺得你寫成點都合格有証書

]

侯爵府

hashtag影視迷勳章

唯一好處係平平地讀完個diploma就可以駁其它課程例如degree yr 2, 讀dms 就讀yr 3,而degree 佢都有幾間外地u 選擇,價錢都係8萬以內,其它本地大學果銜接既 parttime degree 動輒十幾萬

老餅會員上科林只求開心!

大宅

如果我interview 請人,讀hkma,我一定唔考慮!或者咁講,唔會將hkma學歷計算在內

男爵府

引用:回覆+糖嬰兒+的帖子多謝鼓勵,+你有沒有讀書

回覆 糖嬰兒 的帖子

多謝鼓勵, 你有沒有讀書呢?
之前有呀, 咪呢個囉, 課程唔係其他人講咁hea, 功課測驗考試院校都好認真。
報啦, 襯後生, 我之前讀過港大進修課程, 我覺得hkma x 嶺南好d

首頁

尾頁

跳至