跳至

首頁

尾頁

大宅

晴晴出水痘, 我又....

晴晴上星期出水痘, 辛苦左幾日. 呀女都未好返. 點知到我自己出. 我仲弊過呀女. 全身都出. 頭,面, 唇, 牙肉, 耳. d 水泡又大, 又痕. 真係好慘. 見到呀女又抱唔到, 呀女又唔開心, 覺得我唔采佢. 好彩姐姐冇事, 唔係都唔知點算.
順帶提提各位媽咪, 不況考慮比bb打水痘疫苗. 因為水痘係帶高傳染性的, bb很易受感染. (但其實我都冇帶呀b接觸or見過出水痘嘅人, 我都唔知我地响邊處感染). ?-( ?-(

大宅

Re: 晴晴出水痘, 我又....

我自己都未出過水痘o架, 我都有 d 驚. 咁水痘針 bb 幾大可以打呢 ?

別墅

I heard that adult 出水痘 is very辛苦! Remember don't scratch 水泡.

Take care of yourself!!

別墅

me too~~吾知邊到有得打?

男爵府

水痘針好似一歲後先打得!

大宅

好媽媽勳章

係呀....水痘針要一歲後先打得....我都諗住幫BB打....等阿B打一歲針時再問問醫生....睇o下幾時可以打

大宅

醒目開學勳章

feibear, thank you for your advise, 我都諗住遲會帶我隻晴晴豬去打水痘針, 咁依家晴晴點呀, 千祈唔好比佢抓損自己呀, 會有印0架, 妳自己都要take care, 祝早日康復
BABY FACE          HONEY BABY

子爵府

13個月就可以打喇

子爵府

好媽媽勳章

我自己都未出水豆.....
大仔有打水豆針, 到而家3歲半都未有.
囡囡會一打得就打針...

子爵府

希望你快d好返啦...!

不過想問下,係咪打咗水痘針,bb就唔會出水痘架啦?

子爵府

del

大宅

好媽媽勳章

pinkyhsy,

聽 d mama 講....打左水痘針都有機會出架.....不過就唔會出得噤勁....同埋快d 好番喎.....

侯爵府

唔好食鼓油.

首頁

尾頁

跳至