美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 有冇人自己整水晶甲/Gel甲 (Part 3)

hi Raclette,

你多d黎吧, 見你第1個post就獻左黎呢度, 睇黎你都係整甲迷! 你有冇相可以post上黎分享下? 我地呢度好興架。

hinhinmom,

你個仔要求都幾高喎! 仲似足我咁衰..

All,

整左甲之後唔多唔少都會有意外的, 唔係撞爆就係自己唔覺意磨薄曬, 我老公都鬧架, 問我做乜整咁長喎! 不過我唔理佢之嘛 但為了靚靚, 大家都要小心d...
美甲達人俱樂部私家BlogHERE

Judy's Nail 美甲相集HERE

Judy's Nail Web PageHERE

男爵府

smalle,

OK喎!! 條smile line都幾好喎!! 冇穿崩, 甲都夠薄, 第一次做法式做到你咁真係我都要寫個服字! 不過可以的話再整C d, 如果隻隻C都平均的話, 就真係好好勒! 所以你快d買C curve stick啦!

幫你朋友做果對手, 因為係透明閃款式, 所以都唔難handle的。真係唔錯唔錯! Yeah~~

男爵府

畀面勳章

mummy,我係紙托度練咗6/7次先上手, 因為真係唔想拆呀, 我教呀女做功課都係話, 做既時候用心d, 唔錯就唔使改。
c curve stick 尋日剛收到啦, 下次要c 靚d
呢個朋友做gel(廷唔廷長)次次都好快崩, 所以試吓水晶會唔會好d lor.
我會再加油既.

複式洋房

mummy

我依家努力進行中練法式, 下次你可唔可以幫我買紙托ar..唔該晒 :-P :-P

禁止用戶名稱、暱稱、頭銜、頭像、簽名欄,帶有商業/個人/團體 宣傳或推介成份,包括圖片、字句、超連結

複式洋房

mummy,
我有時都會整甲整得長, 不過我d朋友話整長有d怪, 我就覺得長靚, 但有時唔小心, 整斷左, 都幾痛:-(

smalle,

條smille line真為是整得好靚, 你用左一個or二個球上呀?

男爵府

yuki,

OK, 你要普通果D都得啦right?

melody,

我初初整既長度係真甲床總長度既1/3, 亦都係最標準既長度, 但而家係真甲床既一倍.. 超長... 但我習慣左就完全覺得係身體既一部份! 係之前玩wake board斷到入肉之外, 我已戒除呢類高危活動! 游下水都OK, wake board...咪攪!

大宅

Hi, Mummy,

Yes, I obsessed in Nail Beauty and I did learn a lot from this Forum. Now not yet have any idea how to upload my pic or open my personal album. But once it ready, I'll post here.

Since I learned Gel, now I just use Acrylic to do 3D cos my skill of applying acrylic on the nail not good, the edge lift up all the time which made me very depress. Maybe later will pick up again, cos I believe practise and practise can improve a little.

I have an question, is EZ's powder better than All Season when doing 3D?

男爵府

Raclette,

其實你講得岩的, 做gel會冇咁易pok, 事關一樽gel已prepared for use, 唔使你自己調, 但水晶我之前都講過, 因為你要自己溝, 所以份量方面可能果下唔夠準, 就有機會比例不對, 所以做水晶易pok, 真係一d都唔出奇。 咁又唔使咁depress的, 有邊個做甲未pok過?

你問邊隻粉雕花好, 我相信用EZflow係會好過All Season 的, 因為all Season 其實冇出什麼花巧野, 只有做Base既basic series, 例如clear, Pink, passional pink, White, Superwhite, 絕對冇EZflow出咁多閃粉同色粉的。 但一般做Base方面既粉, 其實佢地兩隻都差唔多, 但我都好耐冇用過all Season既粉啦, 有d仲劈左o係度冇用, 以前d水冇咁好, 所以一定要用UV top coat的, 否則用All Season都有機會變黃的, 但而家好多牌子既水晶水都改良左好多, 所以唔會變黃。

雕花方面, 我一開始已用EZflow, 所以比我一開始用好野之後, 稍為有d唔夠EZflow正的話, 我就唔會用, 有d我試過某d色粉 (已經冇閃在內), 一壓就散曬... 有d就容易化, 所以 "so far" EZflow都算係好好用。

相簿方面, 你可以register 一個免費的, 例如yahoo.com.hk 都有, upload相好容易的, 希望快d睇到你既作品吧。

仲有, 你而家用緊邊隻product 呢? Gel & Arcylic, 不如講下你用緊隻product覺得好唔好吧。

大宅

smalle :

請問你LV貼紙邊度買 , 幾靚喔

大宅

Mummy,

Acrylic, I'm using All Season and never try the other, so really want to know if EZ is much better or not.

Gel, most of time I'm using All Season but sometime quite hurt while "cooking", especailly I have "water nail", soft and thin. I also use "Nailite", maybe u guys never heard, which also from USA and the texture is similar as All Season. Now the first layer I apply Nailite Extra Hard Gel and then the 2nd, 3rd layer with All Season cos I still have stock of All Season. And Nailite Extra Hard Gel no need to apply primer. Since I use Nailite, the edge not lifting up that seriously.

Top Sealer, now using Young Nail, no need to wipe off with alcohol but I also have a bottle of Nailite Top Stickless Sealer, texture, smell and shining result is same as Young Nail. Only the brush of Nailite is too big.

If interested in Nailite, can check their website www.nailiteinc.com, some product from them is quite attractive.

IBD I bought a set of starter kit but so.....complicated, bonder, builder, and then.....???? After read the instruction, no more interested to use anymore. So no comment about this.

複式洋房

我今日做了2對gel 甲手,一對補甲,我個朋友好醒、佢要做粗重野,有pok起小小就補top coat ,所以睇上去保養得幾好。可以頂得住。
另一個
[

複式洋房

small:

我都想知LV 貼紙係邊道買?
[

複式洋房

stephanie ,

等個傷口好番先整番隻水晶啦

整番隻甲cup住無咁痛再慢慢生番的真甲好d

下下真係要siu心 d啊

複式洋房

all,

high point 位點可以做靚些? 我次次都係平晒的 :-(

大宅

Isbel-Ching,

Hi , 青青,Long Time No See La !! 你說是否在上面在蓋多層Gel,固定佢個位等佢慢慢生番, 但我怕落 Gel 哂燈會痛到飛起喎 !!

各位,

如果大家呢幾日去美容展發現好嘢, 平嘢, 請報料Booth的位置, 因為我只有好少時間去, 要集中火力去看值得的Booth, 謝謝

複式洋房

有美容展嗎?

男爵府

畀面勳章

melody, 有d一有d二ga....因我既缺點係攞得唔夠大, mummy就知啦. 所以我唔會厚,反而驚薄得..

melody2782 寫道:

smalle,

條smille line真為是整得好靚, 你用左一個or二個球上呀?

男爵府

畀面勳章

all, LV貼紙係日本郵購我家姐HELP我, 不過我覺得太貴啦, 唔會再買.

LV貼紙日網CLICK HERE

禁止訪問

別墅

大家好!我朋友個朋友會教我水晶甲,想問我係初哥,要買d嘜野材料和工具學呢?在那裡買和大約幾錢呢?

首頁

尾頁

跳至