自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Re: 06or07入學私立幼稚園, 都有學

咁07年入讀n1有冇得資助~???

水晶宮

gremlins,

讀半日班過左兩萬四就冇得資助

惠惠,

學卷係資助幼稚園學生,幼兒園學生係享用唔到架。

大宅

~惠惠~ 寫道:
咁07年入讀n1有冇得資助~???

無。學

禁止訪問

好媽媽勳章

子爵府

醒目開學勳章

我估要交個差價囉

emilykawaii 寫道:
請問我女而家讀緊非牟利k2,如果07年下學期想幫女轉私立幼稚園有無得資助?但有一樣唔係好明假如私立幼稚園全年收費係$19,800..但係正府只係1年資助$13000 .咁即是每個月駛唔駛錢交學費?thanks..

水晶宮

emilykawaii 寫道:
請問我女而家讀緊非牟利k2,如果07年下學期想幫女轉私立幼稚園有無得資助?
有得資助

但有一樣唔係好明假如私立幼稚園全年收費係$19,800..但係正府只係1年資助$13000 .咁即是每個月駛唔駛錢交學費?thanks
當然要交學費啦,你全年$19800減政府資助的$10000,仲有9800要自己俾錢交架

補充:政府資助的$13000,只有$10000用黎減學費,$3000係用黎俾老師進修的

首頁

尾頁

跳至