心聲留言

跳至

首頁

尾頁

大宅

我有無做錯??

話說我有位識咗好多年的好朋友,我好信任佢,麼至可以比d錢佢幫我keep住...
咁問題就開始喇,我有d錢佢幫我keep住,佢唔問我,又唔出聲咁洗晒我幾千蚊,咁我同佢講我而家要番d錢有用...點知佢咁岩有咗,又話要用錢去結婚,無錢比番我...好喇...我都算,知佢要用好多錢咪諗住等佢攪好晒結婚d野先比番我...轉個頭又話要租屋又這樣那樣...大佬呀...你自己無錢仲要租間5千幾蚊的屋,又買洗衣機,雪櫃.........仲要一次過買全新....咁你點講得我通呀
我今晚send e-mail叫佢一定要還返d錢比我,我咁做岩唔岩???

子爵府

Re: 我有無做錯??

你冇錯 , 不過太大意喇 ! 如果追得返都還好 , 追唔返既 , 真係要用幾千蚊嚟睇一個人喇 !
朱家有個小豬B,人人叫佢做家熹!
【醒世文】- 頭四句父母不親誰是親  不重父母重何人  你若重他十六兩  後代兒孫還一斤 千兩黃金萬兩銀  有錢難買父娘身  在堂父母百年稀  生時不孝死後悲

大宅

家熹媽咪 寫道:
你冇錯 , 不過太大意喇 ! 如果追得返都還好 , 追唔返既 , 真係要用幾千蚊嚟睇一個人喇 !

好在我識佢屋企人,佢唔飛得好遠...
唉......仲攪到我失眠添 :-( :-( :-(

子爵府

唔好咁唔開心啦 ! 你一定係初哥 , 我一年都唔知試幾多次 , 唉 ~~ 次次都諗住有回頭 , 最後 ... 真係唔知點解阿媽生得我咁蠢 , 哈 ~~

朱家有個小豬B,人人叫佢做家熹!
【醒世文】- 頭四句父母不親誰是親  不重父母重何人  你若重他十六兩  後代兒孫還一斤 千兩黃金萬兩銀  有錢難買父娘身  在堂父母百年稀  生時不孝死後悲

大宅

家熹媽咪 寫道:
唔好咁唔開心啦 ! 你一定係初哥 , 我一年都唔知試幾多次 , 唉 ~~ 次次都諗住有回頭 , 最後 ... 真係唔知點解阿媽生得我咁蠢 , 哈 ~~

我都諗緊點解阿媽生得我咁蠢...
真係好谷氣... :-( :-(

大宅

以後, 勿放 D $$ 在任何人處
特別是借 $$ 給 朋友/同事 , 一去 99% 無回頭.
除非 他與你有 "親"
人生是無常 .. 對人, 對事唔好太執著.
將時間用在值得的人, 值得的事上.
活在當下, 珍惜當下.

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

Re: 我有L做錯??

點解D錢要敗係人地處呀?睇情形佢都唔會還俾你架啦!再俾D壓力佢去追囉!但會預左無朋友做!所以做朋友千其唔好涉及金錢!

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

做乜唔放D錢係銀行呀?? 人心隔肚皮, 有時至親都未必可靠啦

我覺得佢根本無心還俾你, 一直搵藉口推....

大宅

唉...自己本身得一個A/C...又好情緒化,一唔開心就會亂洗錢,所以先比D錢佢幫我keep...咁一心諗住佢自己又唔係搵唔到錢,有番1萬到收入,點都唔會洗晒我d錢唔出聲.....點知... :-( :-( :-( :-( :-( :-(
今日佢call過我話入番比我,但到今晚7:00p.m.check過都未有... :-( :-( :-(

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

你真係太易信人了,錢咁重要一定要自己keep,希望你收得番啦。
我有個朋友又係咁,其實佢個人無咩,不過一講錢佢就有問題啦,佢會把自己用錢的理由當成唔還錢的理由,好似要交租,個仔今個月病多左,佢亞問佢拿錢,家中買左咩電器咁.....為由,使自己唔還錢是合理的,佢唔會諗,這些是你自己的問題,果d錢係別人的,你無錢就唔好買野啦,同佢嘈過一次,以後佢知我係唔會借錢比佢的。

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至