自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆:靈異事件....

若要人不知 唔好咁低B !  : P

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 bettylam 的帖子

續~~

果班朋友話我知,我見鬼啦!

佢早幾日吾舒服,家人call左白車,入左去醫院,無返出黎啦!門口點左白臘燭,乜你吾見咩

我雖然見得多,但係本人都係好驚~~~~

手疲累,有空打多個

大少拉    發表於 13-7-27 17:37
NNN

水晶宮

我要瞓八個鐘

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 大廚勳章 畀面勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆 yukyuk1124 的帖子

好恐怖呀!我發親惡夢都係咁架…即時起曬雞皮

珍珠宮

畀面勳章

引用:回覆+yukyuk1124+的帖子好恐怖呀!我發親惡

原帖由 Minor 於 13-07-26 發表
回覆 yukyuk1124 的帖子

好恐怖呀!我發親惡夢都係咁架…即時起曬雞皮
講下你既夢境

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

聽你講開 "經過人哋間屋八卦望入去"嘅情景...我又諗起一樣野...但唔算靈異野..但都有少少恐怖..

話說大約6,7年前我同老公上去佢亞哥屋企..係新式嘅公屋嚟嘅..佢亞哥住最入嘅單位..
咁當時係冬天嚟嘅,嗰日都凍o架..
出lift 要經過 幾個單位先去到佢亞哥屋企..
咁有一戶就打開晒門...走廊位隻窗都"裝"到嗰個單位嘅廚房窗打開晒o架..
我同我老公行過時, 都有八掛望入屋..咁又無認真咁睇啦.. 見開晒電視..
但我記得我望到廚房入面有個亞伯企高咗咁...
我哋無理喇...到走嗰時..都夜夜哋..我哋又經過..見屋內無開燈,但有電視光..
咁我心諗 d 亞伯都好興唔開燈..咁又無理到啦...

到隔咗輪再去老公亞哥屋企..經過時..見到個單位貼晒d "警方封所"嗰d 膠條..
之後再問返我老公亞哥.. 原來話屋主亞伯响自己屋內廚房吊頸自殺..就响我哋上次佢亞哥屋企後..
有街坊發現後報警,仲話已經死咗好幾日,因為佢開晒窗,天氣凍,無人發現..

事後我同老公都有講返..就係因為我哋八啩望入去...原來我當時見到已經係亞伯嘅 dead body...
亞伯唔係企高咗..而係吊住咗... 諗返起到有dd 驚...

依家我見個單位又有人住喇..但我以後唔敢咁八去望入去...

大少拉    發表於 13-7-27 17:38

珍珠宮

畀面勳章

引用:聽你講開+"經過人哋間屋八卦望入去"嘅情景.

原帖由 poohbb_hk 於 13-07-26 發表
聽你講開 "經過人哋間屋八卦望入去"嘅情景...我又諗起一樣野...但唔算靈異野..但都有少少恐怖..

話說大約6 ...
嘩,,,,,好恐怖呀!!以後都係唔好八掛望入人地間屋,咁而家個阿伯間屋有無人住架?有無奇怪事發生呀?

大宅

回覆:yukyuk1124 的帖子

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 大廚勳章 畀面勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

yukyuk1124 發表於 13-7-26 23:55
講下你既夢境
我以前每年總會發呢個惡夢一次,

就係答"車立"返自己屋企(舊式公屋有條長走廊果D)...要行到盡頭先到自己間屋

但就要經過666門牌呢間屋先…呢間屋空左好耐無人住,每次發夢都會望入去…

入面總會呀伯或呀婆扭曲曬塊面…咁我就想快D跑返屋企,點知道門又開唔到..

咁我咪衝落樓梯想快D落到街…點知就好似你講既7,6,5,4 7,6,5,4 永遠都過唔到三樓

所以你講既02故事太似我個夢…所以我而家都邊打邊起所雞皮

大宅

好恐怖~!~!

伯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

依家聽緊潘聰,收藏一陣睇,我都想分享下

珍惜自己,珍惜身邊人...珍惜眼前人
不要給自己一個遺憾~

別墅

認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 BK Milk勳章

好恐怖呀

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

珍珠宮

畀面勳章

引用:依家聽緊潘聰,收藏一陣睇,我都想分享下

原帖由 vkk 於 13-07-27 發表
依家聽緊潘聰,收藏一陣睇,我都想分享下
好呀!等你分享(ノ^_^)ノ

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆:yukyuk1124 的帖子

:;pppp::;pppp:

公爵府

我外婆在世時,有次氣管唔好入左官塘果間醫院住左一星期,我因為做两份工,又返夜校,所以我每晚都成十一二點先到醫院睇佢,有晚我探佢時,我外婆話肚餓想飲媽媽奶,咁我就走落地下果層買,咁就`扌禁' 左G樓,點知架車立唔停,直落到底層地庫,一開門就見前面原本有條樓梯上返去,但因為有工程,而用帆布木板封左,我只行出—步望一望唔對路,即刻入返車立,就按返G,但部`車立'唔郁,冇反應,都要行出去試下揾出路,見右面有—陰沈沈入囗 ,死頂行入去,行左幾步見到殮房两字,驚到成身汗,同時D燈又着又熄,`車立'門又開又閂,嚇死咁滯,我企係度唔知點算,企左成两三分鐘,我就好誠懇同空氣講,唔該你俾我走呀,我外婆肚餓,我要買野佢食呀,唔該呀!一講完燈開返,`車立'門開返,我入返架`車立'按G,就上返去地面!買完野俾外婆都唔敢話佢知,因為仲未出院。但我諗真D,又覺得佢以前都係人唧,大部份人都講道理既!

poohbb_hk    發表於 13-7-27 00:56
快樂擁抱我!

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

yukyuk1124 發表於 13-7-27 00:03
嘩,,,,,好恐怖呀!!以後都係唔好八掛望入人地間屋,咁而家個阿伯間屋有無人住架?有無奇怪事發生呀? ...
有人住架, (係一人單位嗰d 嚟) 但我唔知有無咩事發生..但我唔敢再"裝"佢廚房位...

你哋講開夢... 我呢輪成日發個夢..夢中我目擊有個男子俾車撞到瞓咗响地下... 跟住個男子唔忿氣..爬返起身打個司機..跟住點知一打就斷打斷自己手腕位..响度不停 fei 血...嚇到我醒咗.. (十足十套戲死神來了咁)

唔知係唔係太深刻..成日都再發夢又諗起呢個情景...又再驚醒咗...

大宅

禁止訪問

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

留毛聽故仔

首頁

尾頁

跳至