婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

回覆 Nicolechim 的帖子

有無辦法可以密謀搬番出去?
例如BB大左要讀書...

比我一定死得

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:回覆+Nicolechim+的帖子有無辦法可以密謀搬

原帖由 mini1204 於 13-08-19 發表

有無辦法可以密謀搬番出去?
我C6已經密謀緊,但應該要明年10月先可以搬……我依家仲要安慰返C6……

從未適應這份工

翡翠宮

都好, 有個目標
咁而家維持住好黎好去就算
總之10月就搬!!!

男爵府

引用:回覆+Nicolechim+的帖子都好,+有個目標咁而

原帖由 mini1204 於 13-08-19 發表

都好, 有個目標
謝謝安慰

從未適應這份工

男爵府

回覆:加家用?

一日用三百買餸都係9千,仲有幾千可以玩,點吾夠用?
第日搬走比返五千算

男爵府

引用:一日用三百買餸都係9千,仲有幾千可以玩,

原帖由 Esther_531 於 13-08-19 發表
一日用三百買餸都係9千,仲有幾千可以玩,點吾夠用?
第日搬走比返五千算

...
就算我們搬走,家用最少10K,當初都係咁,所以我同C6先會搬返去……仲未計參茸海味,99買完會攞返

從未適應這份工

翡翠宮

好, 10K 就10K, 以後永遠都唔好加.

大宅

你老公唔係比左咩。又有請工人。唔使啦

男爵府

回覆:fifibibi 的帖子

所以最後我無俾,我以後都唔會再諗呢樣野,我要做個自私的新抱:;pppp::;pppp:

從未適應這份工

子爵府

引用:其實就係孖B出世之後減家用嘈過(當年都攪到

原帖由 Nicolechim 於 13-07-27 發表
其實就係孖B出世之後減家用嘈過(當年都攪到關係好差)依家孖B讀完N班轉佐政府學校讀,可以有小小錢儲,同99 ...
唔加,要加c6自己比

侯爵府

我睇你99係攞左d錢去玩多d.....其實15k已經夠

複式洋房

其實都好夠,如果喜歡當比99飲茶...但冇話比幾多...隨意

男爵府

我唔知你6299係唔係富貴人家,出入有些場面,工人跟出跟入,所以使費支出有番咁上下,否則2個老人家無爛滾,爛賭,爛飲,不良壞習慣,又唔使供樓而連雜費都你們負責的話,其實真係好好用呢。

珍珠宮

2018復活節勳章 hashtag旅遊勳章

$15k 都冇剩.. 真係好難想像...
只怕你加左佢都唔會有錢剩.. 然後你又加...
分享:愛遊泰(內有曼谷芭堤雅清邁資料)
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=14416337&fromuid=956408

男爵府

引用:我唔知你6299係唔係富貴人家,出入有些場面

原帖由 tweetybird 於 13-08-20 發表
我唔知你6299係唔係富貴人家,出入有些場面,工人跟出跟入,所以使費支出有番咁上下,否則2個老人家無爛滾 ...
我唔會再諗加家用,一諗無幾日就俾99煩佐兩日,以後我都唔諗……

從未適應這份工

男爵府

引用:$15k+都冇剩..+真係好難想像...只怕你加左

原帖由 newspaperhang 於 13-08-20 發表
$15k 都冇剩.. 真係好難想像...
只怕你加左佢都唔會有錢剩.. 然後你又加... ...
唔加,依家“值情”想搬返走……

從未適應這份工

大宅

你是個好新抱,你看這兒要多給老人家三幾百已,咬牙切齒,比佢地入門真是該燴有能力就比多少少,咁多人食飯,不至不夠用,但也不算剩很多,昨天煮S2大1絪蕃茄片牛肉都三十幾元;乖新抱,不要學壞

男爵府

引用:你是個好新抱,你看這兒要多給老人家三幾百

原帖由 [[]] 於 13-08-21 發表
你是個好新抱,你看這兒要多給老人家三幾百已,咬牙切齒,比佢地入門真是該燴有能力就比多少少, ...
我唔係乖新抱,只是我覺得父母係一定要養的(如無能力者都要盡心)只要你有心父母係感覺到的,同99一齊住,我會同99查腳甲,因為我99仲愛辦靚,其實我無所爲。但講到錢,我真係心淡……點解要話我同C6有錢都唔會益她,我們有俾家用、我另外的心意點解99你感覺唔到……我好心淡……

從未適應這份工

男爵府

認識瑞士牛牛第二回

引用:Quote:原帖由+[[]]+於+13-08-21+發表你是個

原帖由 Nicolechim 於 13-08-21 發表
我唔係乖新抱,只是我覺得父母係一定要養的(如無能力者都要盡心)只要你有心父母係感覺到的,同99一齊住,我 ...
其實唔駛買野,同花心思買野架,直接過時過節比現金得架啦。我99買野比佢黑面,直接比錢佢笑囉不喜易插(>_

男爵府

引用:Quote:原帖由+Nicolechim+於+13-08-21+發表

原帖由 abbywky 於 13-08-22 發表
其實唔駛買野,同花心思買野架,直接過時過節比現金得架啦。我99買野比佢黑面,直接比錢佢笑囉不喜 ...
過時過節我一定禮數做足,心意錢亦不少……我現在只係覺得99你睇錢太大,又唔係唔俾夠家用你,難聽D講句就係我同C6千祈唔好是但一個失業或有事……如果唔係其余三人分分鐘死佐都無人可憐……你叫我如何唔心淡……你D錢係咪個天俾你架?定你拾嫁?還係中六合彩?就算孖B無書讀都要俾足$15K你?咁如果C6真係辛苦過度捱唔住要轉行俾唔到$15K你,你係咪連個仔同D孫都唔認先……我心寒加心淡……怪就怪我自己衰心軟……我想做衰新抱……都唔係第一次,點解我仲係咁蠢
今次唔知幾時又忘記佐99你的所作所爲,又覺得你對我一家唔錯、又做佐傻女

從未適應這份工

首頁

尾頁

跳至