論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

工人到左了、佢既英文唔算差、反而我覺得比起我妹岩岩黎既印印比較叻好多、一句都唔識聽唔識講、而孟姐姐識聽識講、但未算好叻、至少我明白、廣東話大至上好多物品佢都識、好有禮貌、佢重系孟加拉買左兩條褲一件3比我、我唔好意思收、但都收左一條褲、都幾靚嫁。
我有一個仔3歲一個女1歲、我估唔到佢一入屋就抱起我個女、而我個女唔喊、本身我個女都好痴我、因食人奶關係!開頭仔仔都唔出聲、我都怕佢唔鍾意孟姐姐、因為佢唔鍾意我妹的印印、點下都唔得個隻、但又系令我o咀、佢鍾意到佢爆、孟姐姐佢又無特別對佢好、只系做返自己、
孟姐姐黎香港拎左一大袋食物比我地、好多、好客氣、但我無要到、佢既日用品真系咩都有、佢根本唔駛用我個d、連洗衣粉都、你地諗下重有咩系無既??哈哈。佢拎左好多藥過黎、系佢發燒咳唔舒服用。我好滿意。。。。。讚。我去沖涼佢直頭系露台到等到我沖完涼出黎等我叫佢訓先訓、原來先知佢想同我講晚安。。。。。

大宅

好媽媽勳章 BK Milk勳章 2016畫展勳章

回覆:我的孟加拉工人。

不過剛到步,要做耐d先知好唔好!

Hazel just turned 2 years old on 26 Nov.

大宅

good恭喜。

大宅

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

複式洋房

回覆:wing_lwy 的帖子

我都剛請左,你申請左幾耐到呀?

別墅

引用:恭喜!可以pm僱傭公司给我嗎?

大宅

引用:工人到左了、佢既英文唔算差、反而我覺得比

複式洋房

認識瑞士牛牛第二回

回覆:wing_lwy 的帖子

大宅

引用:工人到左了、佢既英文唔算差、反而我覺得比

原帖由 wing_lwy 於 13-08-01 發表
工人到左了、佢既英文唔算差、反而我覺得比起我妹岩岩黎既印印比較叻好多、一句都唔識聽唔識講、而孟姐姐識 ...
就算唔係自己請到睇到你咁講都開心,好似終於有正常工人黎香港打工喇!可以PM我有關Agent嗎?我工人11月左右都要搵新姐姐,或許試下都好。thx.

男爵府

回覆:我的孟加拉工人。

agent費貴唔貴

象牙宮

wing_lwy 發表於 13-8-1 01:00
工人到左了、佢既英文唔算差、反而我覺得比起我妹岩岩黎既印印比較叻好多、一句都唔識聽唔識講、而孟姐姐識 ...

好多人對孟 有保留, 包括 我的母親, 老人家總 怕a. 怕b. 接受不了新"轉變/改變". 不想"嘗試". 不想接受"新事物".
難道 印/菲 就沒"難題". 事事順利么? 有保証么? 結果都是 55波.
又說 無法 溝通.
1. 根據 "語言溝通" : 人與人溝通, 3成是語言, 7成body languages.
2. 費用成本 孟平過 其它.

家電 : 年年都出新款, 未必人人都要識, 唔識學囉. 日日都是學習天.

CHIHIMNAM  agreed  發表於 13-8-1 14:59
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

子爵府

333s 發表於 13-8-1 08:35
好多人對孟 有保留, 包括 我的母親, 老人家總 怕a. 怕b. 接受不了新"轉變/改變". 不想"嘗試". 不想接受" ...

子爵府

333s 發表於 13-8-1 08:35
好多人對孟 有保留, 包括 我的母親, 老人家總 怕a. 怕b. 接受不了新"轉變/改變". 不想"嘗試". 不想接受" ...

大宅

子爵府

BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

但孟傭機票聽講好好好貴喎

333s  机票應該是... 菲近本港嘛  發表於 13-8-1 16:21

子爵府

男爵府

大宅

孟傭機票聽講好好好貴喎, 即係幾貴

男爵府

2016畫展勳章

回覆 wing_lwy 的帖子

水晶宮

wing_lwy 發表於 13-8-1 01:00
多謝分享

首頁

尾頁

跳至