2014年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:Quote:原帖由+nicoleyying+於+13-08-03+發

原帖由 samsister 於 13-08-03 發表
因為我未照過陰超,唔知痛唔痛我屯門呢邊有個醫生,10wk 前都要照陰超,350蚊,仲有3張相比返我哋, ...
唔痛架,唔洗驚。

大宅

回覆:照過閃閃嘅jm幾時再照超聲波

你地照到閃閃時係咪都聽到火車聲架la??
我今日照,遲左排卵,得6wk+1,見閃閃但未聽到火車聲呀~~~

別墅

回覆 samsister 的帖子

照陰要睇下醫生手勢, 我個產科醫生手勢好好, 係week 5 & 7照了2 次, 2次都唔痛. 另外, 照既時候要放鬆, 唔好緊張.

上星期出血(9week), 佢就開始用超聲波照肚皮, 已經可以清楚見到bb...

收幾多$$ 真係要睇下你個醫生, 我嗰個係中環, 佢收大約$1500 或以上, 佢係收得貴不過超級細心同詳細解釋你既疑問. 佢出名係好好醫生...

複式洋房

florencesue 發表於 13-8-6 11:18
回覆 samsister 的帖子

照陰要睇下醫生手勢, 我個產科醫生手勢好好, 係week 5 & 7照了2 次, 2次都唔痛. 另 ...
which doctor? thx

別墅

回覆 littleprince123 的帖子

pm 你

大宅

引用:我6w照咗閃閃,+大概會喺11w+(8月底)照oscar

原帖由 pre_mom 於 13-08-02 發表

我6w照咗閃閃, 大概會喺11w (8月底)照oscar, 宜家1516好唔好 ...
我5w半照咗,同你1樣8月底照oscar, 但我都唔放心,約咗8月中再照下心跳,掛住bb

大宅

引用:回覆+Glorialiverpool+的帖子贊育,+但都唔s

回覆 Glorialiverpool 的帖子
即日照埋!我上一胎係咁架~~~跟住我琴日去私家照時,因遲排卵,細左10+日,我打去贊育改遲2個week,姑娘話“你過13週先黎做唔到唐士(oscar),你自己出去做架!”我即刻同佢解釋番因為照左,edd遲左好多,咁佢就叫我講edd,改日子。
以上1胎經驗,如照到未到11w,又要你下星期再返去照,所以1次過好啲

大宅

回覆 kinyan11 的帖子

我遲咗5日排卵, 計埋排卵期剛剛11w, 唔知做唔做得?

大宅

回覆 Mybeautifulmama 的帖子

我都忍唔到, 約咗星期五再照啦, 上次照(5w6d)醫生話個胎CRL太細, 部機都出唔到EDD.
希望今次睇到BB健康成長!

大宅

引用:回覆+Mybeautifulmama+的帖子我都忍唔到,+

原帖由 pre_mom 於 13-08-07 發表
回覆 Mybeautifulmama 的帖子

我都忍唔到, 約咗星期五再照啦, 上次照(5w6d)醫生話個胎CRL太細, 部機都出唔 ...

大宅

引用:Quote:原帖由+pre_mom+於+13-08-07+發表回

原帖由 Mybeautifulmama 於 13-08-07 發表
我都想大家既bb 健康成長

別墅

回覆 wood8494 的帖子

我都係成日都想照....我6W 及8W都照過, 醫生話等12W照OSCAR 再來....但常常心掛掛....

男爵府

jjtm 發表於 13-8-5 08:45
6wk幾照過一次,原本打算4個wk後再照,點知医生話初期吾隱定,叫我2wk後再照,成千蚊一次照得咁密真係:mone ...
我尋日7w2d岩岩照咗閃閃,都諗住起碼都一個月後先再覆診,但醫生都係叫我兩星期後返去再肚照(之前一直都係陰超)我都有諗洗唔洗咁密,同照得多會唔會對BB唔好,醫生話早期仲係好脆弱,mon住有生長就放心d啦。

我諗12w後應該個幾月一次都夠卦

大宅

引用:我6w照咗閃閃,+大概會喺11w+(8月底)照oscar

我6w照咗閃閃, 大概會喺11w (8月底)照oscar, 宜家1516好唔好 ...
請問咩系閃閃啊?

大宅

回覆 YIUTAITAI 的帖子

胎兒心跳

伯爵府

回覆:照過閃閃嘅jm幾時再照超聲波

我個醫生叫我2星期覆診1次不過我覺得ok ga...因為照2次先等於人地照1次既錢

別墅

回覆 longlong1129 的帖子

其實除了頭5-8weeks 同尾個段時間要去密d外, 一搬都係一個月去一次. 始終照太密唔係好..

大宅

回覆:winnie.814 的帖子

me too

大宅

引用:Quote:原帖由+nicoleyying+於+13-08-03+發

原帖由 samsister 於 13-08-03 發表
因為我未照過陰超,唔知痛唔痛我屯門呢邊有個醫生,10wk 前都要照陰超,350蚊,仲有3張相比返我哋, ...
$350, 仲包相真係超平價,

大宅

引用:我6w5d+時超到閃閃,醫生叫我8月尾先再照等

原帖由 winnie.814 於 13-08-02 發表
我6w5d 時超到閃閃,醫生叫我8月尾先再照
等到我勁都長,到時差不多12w了
咁几時做oscar?

首頁

尾頁

跳至