跳至

首頁
12345...8

尾頁

別墅

Re: 花樣年華姊妹再續未了緣, 入黎啦 (Part 9)

rc,

我個囝囝讀小二啦 我好老ga 啦, 真係冇能力及勇氣再生啦.

rclamlam 寫道:
sally,

你係咪會生多個呀? 你個仔宜家都係小一姐.

別墅

white,

agree ! 另我覺得而家小朋友讀書好辛苦, 我近排發覺個囝訓覺有磨牙, d 人話係有壓力,唔知係咪咁 ?

[quote]
Whitesnow 寫道:
RC

我決定左唔生啦, 要生早兩年都生左, 而家養1個要好多時間, 精神同金錢, 小朋友都要面對好多壓力, 加上我再生係超高齡產婦, 無謂了

別墅

其實請工人係好煩, 我個個就做野好粗魯, 屋企好多電器都被佢整壞 不過唔請右冇人湊仔.

hviy 寫道:
我個plan係忍到佢7月完約, 到時2個女都返全日班, 睇吓可唔可以唔用工人請part time, 所以至唔想換工人搞咁多野, 我唔洗返工都搞成咁....唉~~真煩

別墅

christy,

哇, 你地好開心呀 到時玩完返嚟報導吓, 預祝你地玩得開心.

別墅

white,

係真 ga , 咁就真係擔心啦. 唉,我唸係來自讀者既壓力 law. 咁我要同佢傾吓啦. 唔該你.

Whitesnow 寫道:
sally

我記得報紙有登過, 如果瞓覺有磨牙既情況, 係日間精神緊張的警號, 係咁你要輛導下你囝囝, 唔好咁緊張, 要放鬆下啦.

別墅

yok,

咁要帶幾耐牙套 ga ? 同埋會唔會唔舒服呢 你囡囡一直帶左咁耐仍未有改善呀 ? 你地個邊讀書都好辛苦ga? 其實我真係唔知點幫到佢

別墅

I&I

hi, 你個囡囡考完試 la

Please check PM , Thanks!

別墅

yok,

唔該哂指點 但係我個囝仲未換牙, 只係換左下面兩隻. 咁係咪帶牙套會唔好呢,有冇關係呢

別墅

I&I

收到啦, 我都覆左你啦.

別墅

I&I,

小朋友唔駛做功課右可放早梗開心啦, 不過佢唔覺之前係咁要溫書唔覺辛苦咩 我個囝溫到同講"好辛苦"

[quote]
Isis_Iain 寫道:
sally,

Isis test 完囉 (佢學校 P.1-P.3 唔叫考試)!!!今日可以鬆下!!!今日 Isis 同 hb 講,佢好鐘意 test week 喎,因為日日可以好早放學,又唔駛做功課!!! 佢真係唔知佢亞媽我其實做左好多野囉!!!

別墅

chuma,

你個囡囡好叻呀, 你要獎勵佢之得啦.

別墅

chuma,

你今日結婚週新年呀 我就下個月係

別墅

yok,

明白la , 唔該你

我剛才即刻輔導吓個囝, 佢後日右數測啦. 我已叫佢放鬆d

別墅

rc,

係呀, 話時話我間中都有, 仲同你一樣會整醒自己.

我都希磨牙架, 不過都無理佢, 大大下就無事架啦, 大女有時都會, 情況就好少, 我讀書到宜家都有, 不過我又唔覺係有壓力先會咁喎, 小學讀書都無壓力都已經有磨牙啦, 係會磨到自己都醒架.

別墅

cc,

大家都係咁啱既, 咁要飲杯啦.

[quote]
cc&longlong 寫道:

sally,
e ~ 你又你12月結婚架, 我都係下個月結婚週年播

別墅

chumama05 寫道:
sally,
呢度好多11, 12月結婚架

別墅

rc,

而家係間中好少既, 不過我唔理佢亦冇唸係嘜問題 , 但係囝囝好多時都係先會緊張 law.

sally,
咁你宜家仲有無磨牙呀?

別墅

christy,

如你擔心可帶囡囡打水豆針, 我好早已帶囝囝去打. 醫生講第日就算出都會好少, 女仔更加低打,因驚有嗱. 我囝囝之前學校好多人出, 仲係考試期,學校唔比返學. 早幾日學校都派通告叫家長注意近期係高峄期.

ChristyBBmama 寫道:

e排好多小朋友出水荳, 坐亞女前面個同學出完, 昨天坐佢後面o個個又出喎, 擔心c 啦 :-(

別墅

i&i,

You're welcome

別墅

I&I

咁你囡囡其他科都好好噃 !

我囝囝今次都係中文最差, 閱讀理解扣得最多分. 真係唔知點攪

首頁
12345...8

尾頁

跳至