自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

男爵府

不如大家講下睇過咩戲令你流淚呀..?

我自己就覺得
愛的世界(柏林仔做)
亞狼的故事
九龍皇后(葉德嫻)
癲佬正傳(梁朝偉,馮瑞帆)

伯爵府

Re: 不如大家講下睇過咩戲令你流淚呀..?

最記得係:
新不了情(袁靚靚,青雲)
忘不了(柏芝,又係青雲 )
我左眼見到鬼(鄭秀文,又係青雲 )

子爵府

畀面勳章

最近o個套係寶貝計劃....
bb比人吉針o個下真係喊左出黎.....

侯爵府

好媽媽勳章

重慶森林

金城武最終等唔到林青霞,食晒d過期罐頭菠籮後有句對白係咁o既:"原來感情就同罐頭菠籮一樣,都係有期限。" :-(

§ 為左食得好又健康啲,靚太橫行廚房中… §

男爵府

星願(張柏芝、任賢齊)
當時張柏芝真係好正。

大宅

新不了情, 忘不了, 星願, 阿郎的故事 :-( :-( :-( :-(

男爵府

星願。
蚊蚊媽

大宅

愛回家-劉錦玲,鄭子誠
睇咗幾次都忍唔住,做父母真不容易啊!
[img align=right]http://www.hk-laufamily.com/_1199.gif[/img]我的靈歌唱,要讚美我的神,頌讚歸主名,我的靈歡呼,因我主是活著,永活在我心!

男爵府

我第一套睇到喊既戲就係∼∼搭錯車∼∼個時仲係讀緊小學五年級,同個同學一齊去戲院睇我地都睇到喊 :-( :-(

別墅

(1) 「痳痳」「帆帆」,譚詠麟+袁詠儀+杜麗莎。
最後譚知道自己媽媽原來是(當時已經死了10天),當時回來是與家人道別。佢地最後2代的心底話好感動。

(2)「我和我的兄弟姊妹」梁詠琪、崔健(最得最好),睇住崔健(飾演大哥),為了找回自己的弟妹,好感動。

(3) 「魯冰花」台灣電影,好好看,次次重做都有睇,次次睇到個男仔死左,個家姐最後在學校台上為死去的弟弟說話時,真係好慘......不過又真係看到世界的現實 :-( :-(
為自己的夢想而去想,到自己想到的地方,做自己想做的事。 因為你只有一次的人生及一次的機會去做這全部的事。

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

新不了情
星願
阿郎的故事
鐵達尼
再說一次我愛你
童夢奇緣
小孩不笨

......暫時諗到咁多

別墅

may2902 寫道:
我第一套睇到喊既戲就係∼∼搭錯車∼∼個時仲係讀緊小學五年級,同個同學一齊去戲院睇我地都睇到喊 :-( :-(

我只係睇過重做,不過次次重做都有睇,起碼3次以上
,次次都睇到佢爸爸,死了的時候,真係好傷心。
為自己的夢想而去想,到自己想到的地方,做自己想做的事。 因為你只有一次的人生及一次的機會去做這全部的事。

大宅

再見螢火蟲

男爵府

童夢奇緣 :-( :-( :-(

公爵府

禾睇愛的世界都喊左一盒紙巾

子爵府

星願
鐵達尼
再見螢火蟲
我左眼見到鬼

禁止訪問

複式洋房

鐵達尼
我左眼見到鬼

大宅

醒目開學勳章

Many Many Old movies:
天涯何處覓知音 (The heart is a lonely hunter)
向日葵 (Sun Flowers)
亂世佳人 (Gone with the wind)

大宅

好多喎...我記得就有
忘不了
星願
我左眼見到鬼
導盲犬小Q
子狐物語
老友狗狗(基本上所有動物片我都會喊到顛... :-( )
天地孩兒

....仲有好多~.~"我個人好昜喊.....

首頁
12345...9

尾頁

跳至