自由講場

跳至

首頁
34567...9

尾頁

伯爵府

Re: 不如大家講下睇過咩戲令你流淚呀..?

我諗係新不了情同埋"再見瑩火蟲"...真係每次睇都會喊...

男爵府

‘早熟’,曾志偉+毛毛好好戲!好值得睇!
房祖明真係同成龍餅印!

複式洋房

我自己有2套好深印象的電影但己經好耐之前架喇!!

"肥貓流浪記" ~ 尤其係鄭則事唔知自己媽媽爸爸死咗,仲問佢地幾時返

"肥貓流浪記2" ~ 張曼玉搵番佢,d警察又要拉佢的時候,佢同午馬的父子情令我好難忘,仲喊咗好耐tim.....

別墅

假如愛有天意...(差不多到半場就喊到完場)

:-( :-(

外出...(都好慘...)
:-(

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

星願
鐵達尼
導盲犬小Q(我好鐘意狗架!!)
忘不了

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

jennyleung 寫道:
烈火熱心, 鄭敬基跳樓果幕

係呀....我都想講呢幕.... :-( :-( :-( :-( :-(

子爵府

梅花三弄 之 梅花烙

珍珠宮

kakaloklok 寫道:
假如愛有天意...(差不多到半場就喊到完場)

:-( :-(

外出...(都好慘...)
:-(

me too! :-(

複式洋房

me too.....
kawai928 寫道:
星願
鐵達尼
導盲犬小Q(我好鐘意狗架!!)
忘不了

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投

粱祝, 睇左都3次啦, 都 :-( :-(
大女4.5歲啦,努力成果胎兒5個月啦,10月可以見

大宅

五月八月~係葉童做
講五月同八月兩姊妹失去左媽媽~我真係喊到收唔到聲果隻~
但我有朋友未做媽媽的就話唔明點解我咁激動?

有無人睇過同我有同感呀?

珍珠宮

hkfireice 寫道:
台灣片:酒乾淌賣無 :-( :-(

呢個應該係主題曲名,套戲好似叫「撘錯車」
教仔心得:媽咪容易犯的錯誤
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=951856&extra=&page=1

成日話「讚」可以改正小朋友壞行為,到底點解同點讚?   
http://forum.baby-kingdom.com//v ... page%3D1&page=1

複式洋房

SandraLo 寫道:
[quote]
hkfireice 寫道:
台灣片:酒乾淌賣無 :-( :-(

呢個應該係主題曲名,套戲好似叫「撘錯車」[/quote]

hi
我果時睇酒乾淌賣無,喊到眼都腫哂,離開戲院時,都唔敢抬起頭,最衰撞到個FD,佢係甘睇住我,當時幾懢介

男爵府

"我的兄弟姊妹", 唯一一套令我變豬頭的戲, 班細路做得好好, 好無陰功; 我仲好變態地介紹比d喊包睇.

小花子 寫道:
(1) 「痳痳」「帆帆」,譚詠麟+袁詠儀+杜麗莎。
最後譚知道自己媽媽原來是(當時已經死了10天),當時回來是與家人道別。佢地最後2代的心底話好感動。

(2)「我和我的兄弟姊妹」梁詠琪、崔健(最得最好),睇住崔健(飾演大哥),為了找回自己的弟妹,好感動。

(3) 「魯冰花」台灣電影,好好看,次次重做都有睇,次次睇到個男仔死左,個家姐最後在學校台上為死去的弟弟說話時,真係好慘......不過又真係看到世界的現實 :-( :-(

侯爵府

我的野蠻女友
星願
忘不了
早熟

男爵府

2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

人鬼情未了
我左眼見到鬼

洋房

我今晚睇「一公升眼淚」有喊

公爵府

我啱啱喊嚟

FonFonMa 寫道:
我今晚睇「一公升眼淚」有喊

大宅

<<亞狼的故事>> 張艾嘉+周潤發
<<地久天長>> 張艾嘉
<<再見塋火蟲>> 卡通片

睇0左好多次, 但次次都喊

別墅

再見螢火蟲:-(
鐵達尼 :-(
A.I.(人工智能).....點解無人提哩套?早排明珠翻做, 我睇第三次都 :-( :-( :-(

首頁
34567...9

尾頁

跳至