自由講場

跳至

首頁
12345...37

尾頁

子爵府

住北角既朋友入黎傾

講下你地住邊頭, 個頭有d咩好食, 返工返邊度等等呀...

我講先呀...
我住錦屏街
有間叫金祥排骨面既舖係錦屏街... 佢d排骨好好味架...
我返太古架咋... 好近

男爵府

Re: 住北角既朋友入黎傾

我住堡壘街,有間 "面面圓" 的咖哩牛腩好好食。
我返中環律師樓。

禁止訪問

子爵府

你講個間"面面圓"係邊度黎架????

係呀.. 我都覺得"金祥"都幾dirty架... 不過我好少係舖到食, 通常都係買外賣返屋食, 所以眼不見為乾淨囉 ... hehe

禁止訪問

禁止訪問

子爵府

好彩我住個頭冇呢d煩惱o者...

禁止訪問

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

我老公都鐘意,但我都明點解可以咁平?
我覺得北角MTR 間「多多」好食好多,
仲有7姊妹道「權發」好正,但要多D 人去,
佢D 野好大碟,人少好難叫野食。
我由細已住北角,但前兩日搬走了。

ha8mo 寫道:
有冇去大娘八記成cheap糖水?

公爵府

畀面勳章

我住係英皇道近電車總站,我樓下間新釗記好好味,d粥,雲吞面,仲有個早餐d多士,第二到食唔到呀,諗到都好味

男爵府

"面面圓"係堡壘街呀!

mirandalaw 寫道:
你講個間"面面圓"係邊度黎架????

係呀.. 我都覺得"金祥"都幾dirty架... 不過我好少係舖到食, 通常都係買外賣返屋食, 所以眼不見為乾淨囉 ... hehe

男爵府

堡壘街仲有一間好細的舖頭的鍋貼同生煎包都好正,$2一隻咋,我個仔(四歲)可以一次過食十隻鍋貼呀!

子爵府

我bf夜晚多數捉我落樓下間多多食糖水架... 我都覺得佢d糖水幾好味, 仲有佢地d蘿蔔糕都好好味架... 你地下次可以去試下喎...

仲有我好鍾意去街市入面間舊舖頭 (係食

大宅

我只是路過, 請問有沒有人聽聞在北角鳳姐用熟雞蛋+ 中葯替人去水腫? 如有, 可否PM 我如何聯絡.

禁止訪問

子爵府

伯爵府

我住北角道 和富豪庭

屋企要以睇到和富個花園, 又唔見夜晚好嘈bor, 反而sat早上d bunbun跳舞就有d聲lor.

屋企地下間"小辣椒"好多人食, 我唔食辣, 但就見好多人專登搭車黎食, 唔知算唔算出名呢?

大良八記d cheap糖水都有幫襯, 真係好過自己bow, 不過d蒸飯就唔敢食, 上次老公食一盎, 足足有4隻小烏ying, 我老公唔敢食.

新開同街既"太平燒味"都好正又衛生.

男爵府

堡壘街有兩邊,其中一邊係私家街,即係你係建華街循北景街行落來的右手邊,賣鍋貼的就係係私家街街頭,個名叫做 "xx小食" (唔記得個名),佢大約十二點先至開,而 "面面圓"就係係另外一邊,係翠河隔離。

poohpooh123 寫道:
bbdou, o向 堡壘街邊個位置? 因我住建華街..

子爵府

mylulu007 寫道:
屋企地下間"小辣椒"好多人食, 我唔食辣, 但就見好多人專登搭車黎食, 唔知算唔算出名呢?

其實我都想問有冇人試過呢間野呀.. 不過我唔記得 "辣椒" 呢兩個字點寫, 所以冇得問... 真好, 而家有人講起, 咁有冇人試過呀?!

ps... 想問問其實大良八記係邊架?

禁止訪問

首頁
12345...37

尾頁

跳至